Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Θετικά μεν τα στοιχεία της Eurostat για τις εξαγωγές αλλά ακόμα απέχουμε ΠΟΛΥ από την επιφάνεια...

Ναι μεν υπάρχει αύξηση 5% στις ελληνικές εξαγωγές ,  από 17,4 δισ. ευρώ σε 18,3 δισ. ευρώ , ναι μεν μειώθηκαν οι εισαγωγές από 32,8 δισ. ευρώ σε 31,2 δισ. ευρώ αλλά...

Louboutin, σεξισμός και η Αριστερά της προόδου...

Οταν κάποιος κρίνει μια πολιτική θέση με γνώμονα το φύλο εκείνου που την εκφράζει, η στάση αυτή είναι μία έκφανση της ανθρώπινης βλακείας. Θέλετε να την ονομάσουμε «σεξισμό»; Πολύ ευχαρίστως, ουδεμία αντίρρηση. Ομως, ο κατά τον συγκεκριμένο τρόπο νοούμενος σεξισμός δεν παύει να είναι βλακεία. Διότι, κατ’ αρχάς, υποδηλώνει την αδυναμία του υποπίπτοντος στο «αμάρτημα» του σεξισμού να αντικρούσει την πολιτική με πολιτικούς όρους.

Με αυτή την στενή έννοια, λοιπόν, η άρνηση του σεξισμού (όπως και του ρατσισμού σε όλες τις εκδοχές του) θα έπρεπε να είναι υποχρέωση κάθε ευσυνείδητου πολίτη, δηλαδή, κάθε ατόμου που έχει συναίσθηση των υποχρεώσεών του ως μέλους μιας πολιτείας, που τη θέλει δίκαια και ευνομούμενη. Υπό αυτή την έννοια, η άρνηση του σεξισμού εντάσσεται στους κανόνες αλληλοσεβασμού (και αυτοσεβασμού, σε τελευταία ανάλυση), χωρίς τους οποίους δεν υφίσταται κοινωνία. Ως εδώ, νομίζω ότι πάνω κάτω συμφωνούμε όλοι. (Εξαιρούνται, βέβαια, οι υπανάπτυκτοι, οι κάφροι και οι κομπλεξικοί, που –τι να κάνουμε;– και αυτοί υπάρχουν...).

Σωστά, κυρίες μου. Δεν θα πάμε πίσω. Ο Μωάμεθ θα σατιρίζεται…

Η συζήτηση που διεξάγεται αυτές τις μέρες σχετικά με το επίμαχο σκίτσο του Χαντζόπουλου που σχεδόν εξελίσσεται σε… ελληνικό «σκίτσο του Μωάμεθ», θα μπορούσε να κλείσει με τη σκέψη πως θα ήταν ανησυχητικό αν δεν βρισκόταν ένας σκιτσογράφος να σατιρίσει τις σκηνές που διαδραματίστηκαν έξω από το ραδιομέγαρο, την ημέρα της συζήτησης της πρότασης μομφής στη Βουλή.

Η αλήθεια, όμως, είναι πως έχει ανοίξει μια πολύ ενδιαφέρουσα διαμάχη με τρεις πλευρές.

Η μία αφορά στην ισότητα των δύο φύλων, στο τι αποτελεί πραγματικά σεξιστικό στην πολιτική και στο αν οι γυναίκες παραμένουν προστατευόμενο είδος.

Εδώ, ο Σύνδεσμος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, τα έχουν κάπως μπλέξει τα πράγματα – ειδικά ο δεύτερος, που λαμβάνει ως δεδομένο ότι οι σατιριζόμενοι είναι άψογοι και κρίνονται λόγω των τρομερών και φοβερών πολιτικών τους ικανοτήτων και όχι λόγω της συμπεριφοράς τους.

Αλέξης Τσίπρας: «Ανοίξαμε και σας περιμένουμε» ...

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλεί βουλευτές της συμποπλίτευσης να συμπορευτούν μαζί του!!!
«Ανοίξαμε και σας περιμένουμε», λέει ουσιαστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας προς βουλευτές της συμπολίτευσης, στους οποίους είναι διατεθειμένος να δώσει «άφεση αμαρτιών» εφόσον σε αυτή τη φάση δηλώσουν εμπράκτως (δηλαδή ρίχνοντας την κυβέρνηση) μεταμέλεια για το μνημονιακό τους παρελθόν.

Μέσω της συνέντευξής του στην εφημερίδα «Αυγή», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται πως διαφοροποιέι την παλαι'ότερη πολιτική επιλογή του περί καμίας συνεργσίας με συμμετ΄χοους στο έγκλημα του μνημονίου και εμφανίζεται διεταθειμένος να προχωρήσει σε κάθε τι που θα δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ κυβερνητική δυναμική.

Τα στερνά τιμούν (;;;) τα πρώτα... (Μια μεγάλη αποκάλυψη για τον Κώστα Βουτσά)...

Ο Κώστας Βουτσάς εμφανίστηκε σε εκπομπή του ΣΚΑΪ με την Σοφία Τσίπα και απεκάλυψε ότι "ψηφίζει ΚΚΕ για να δυναμώσει η αντίσταση" και ότι είναι ...
φανατικός πολέμιος της Χ.Α. κ.λ.π. Άφησε να εννοηθεί, πως πάντα ήταν "αριστερός" και αντισυστημικός.
Ξέχασε να πεί όμως, ότι συμμετείχε -από τους πρώτους- στον καρακιτς "παλλαϊκόν εορτασμόν επί τη πρώτη επαιτείω της επαναστάσεως" στις 21 Απριλίου 1968.
Βεβαίως, επειδή οι νεώτεροι δεν γνωρίζουν, τότε όλοι σχεδόν οι καλλιτέχνες ήταν στρατευμένοι υπέρ της χούντας, της "επαναστάσεως" όπως την έλεγαν.

Πολιτική ορθότητα, δηλαδή πολιτισμικός μαρξισμός ...

Την εβδομάδα που πέρασε μάθαμε ότι δεν μπορούμε σχολιάζουμε αρνητικά και να σατιρίζουμε γυναίκες πολιτικούς.

Σε μια τηλεοπτική εκπομπή η Μαρία Ρεπούση και η Εύα Καϊλή εξαπέλυσαν δριμύ κατηγορώ για τον σεξισμό και ρατσισμό απέναντι στις κυρίες Κωσταντοπούλου και Μακρή. Ως γνωστόν, οι Κωνσταντοπούλου και Μακρή δεν έκαναν τίποτε που θα μπορούσε να θεωρηθεί ακραίο, γελοίο και παράνομο έξω από την ΕΡΤ. Απλά όλη η κριτική προήλθε από το γεγονός ότι ήταν γυναίκες.

Όταν σχολιάζονται άνδρες πολιτικοί, η κριτική περιορίζεται πάντοτε στα πολιτικά επιχειρήματα. Για παράδειγμα ο κ. Τσίπρας δεν είπε στην Βουλή ότι ο κ. Βενιζέλος είναι πολύ βαρύ φορτίο στους ωμούς του κ. Σαμαρά. Κανείς ποτέ δεν σχολιάζει το βάρος των Πάγκαλου και Καμμένου, ή το eyeliner του Κουλούρη, την γκαντεμιά και την ηλικία του Μητσοτάκη, ή τις ελιές του Σημίτη. Κανένας δεν χλευάζει την εμμονή με την εμφάνιση τους των Αβραμόπουλου και Σπηλιωτόπουλου.