Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

«Το μνημόνιο προέβλεπε προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών από το 2012»

Αποσπάσματα της ραδιοφωνικής συνέντευξης του Προέδρου της Δράσης και Ευρωβουλευτή Θόδωρου Σκυλακάκη στον Αθήνα 9,84 και τους δημοσιογράφους Νεκτάριο Νώτη, Γιάννη Παπαγεωργίου και Σταμάτη Ζαχαρό.

Για το φόρο ακινήτων:
Οι αντικειμενικές αξίες σήμερα σχεδόν στο σύνολο της χώρας είναι πολύ μεγαλύτερες από τις πραγματικές. Για παράδειγμα, υπάρχουν περιοχές όπως η Κυψέλη, όπου πωλούνται τα ακίνητα στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας. Τριπλάσιος φόρος μεταβίβασης δηλαδή, όταν πωλείται το ακίνητο. Ο φόρος μεταβίβασης εκεί πιάνει το 30-35%. Μιλάμε για κανονική δήμευση.

Μαθουσαλίξ...

«Ο Γλέζος στον Αστερίξ μοιάζει περισσότερο με τον γεράκο εκείνο που έχει τη θεογκόμενα… Του μοιάζει καταπληκτικά!»

ΟΧΙ ...

Συνεχίζεται η πτώση στο Λιανικό Εμπόριο ...

Νέα πτώση 7,8% σημείωσε ο Δείκτης Όγκου στο Λιανικό Εμπόριο, με τα καύσιμα, τον Αύγουστο του 2013, σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2012, έναντι μείωσης 9,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2012 προς το 2011.

Ο Δείκτης Όγκου, χωρίς τα καύσιμα, υποχώρησε κατά 9,1%, έναντι μείωσης 8,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2012 προς το 2011.

Ας πεί κάποιος στους κυβερνώντες ότι η μέτρηση του ... "κινήματος" θα γίνει ...

Τον Μάιο στις εκλογές...

Τότε θα καταλάβουν οι διάφοροι "τεχνοκράτες" (σιγά την δύσκολη τέχνη να βάζεις μόνο φόρους...) μαθητευόμενοι μάγοι του Υπ. Οικ. πόσο "δίκαιος" είναι ο φόρος τους...

Τότε θα καταλάβουν και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι , που αυτοχαρακτηρίζονται "δεξιοί" η "σοσιαλιστές" ότι η φορομπηχτική / τιμωρητική πολιτική τους δεν είναι ούτε ΔΕΞΙΑ ούτε ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ...

Ριζοσπάστης: Σουτάραμε τον Μπογιόπουλο για ...

το ... καλό σας...

Αναβαθμίζεται λοιπόν η κομμουνιστική φυλλάδα αφού πέταξε σαν τρίχα από ζυμάρι αυτούς που ήταν αντίθετοι με τις κατευθύνσεις του 19ου συνεδρίου:)

«Ακίνητος» σε ουσιαστικές αλλαγές ...

Δημοσιονομικά ουδέτερες προτάσεις ή ισοδύναμα μέτρα που θα κλείνουν τυχόν απώλειες θα δεχτεί το οικονομικό επιτελείο για τις όποιες αλλαγές μπορούν να επέλθουν στο σχέδιο νόμου που προβλέπει την επιβολή του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων από το 2014.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος «ανακρίθηκε» χθες από περίπου 65 βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, υπογράμμισε ότι είναι «ανοιχτός» σε οποιαδήποτε αλλαγή προτείνουν και τους έδωσε περιθώριο έως την προσεχή Κυριακή να υποβάλουν τις προτάσεις τους.
Εθεσε όμως μια αυστηρή προϋπόθεση, όπως οι προτάσεις είναι «δημοσιονομικά ουδέτερες», ώστε να μην υπάρχει απόκλιση από τον εισπρακτικό στόχο των 2,9 δισ. ευρώ, ενώ κατηγορηματικά επεσήμανε ότι εάν οι προτάσεις έχουν «κόστος», τότε οι βουλευτές θα πρέπει να καταθέσουν και ισοδύναμα μέτρα που θα κλείνουν τις «τρύπες».