Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο των Βρυξελλών...

Είναι προφανές πως όσος καιρός κι’ αν περάσει, όσα πακέτα δανείων και αν λάβουμε, όσα χρηματοδοτικά κενά και αν δημιουργηθούν, θα επιστρέφουμε πάντα στο θεμελιώδες πρόβλημα, αυτό που καθόρισε τη μοίρα της χώρας μας τα τελευταία επώδυνα χρόνια και, όπως φαίνεται, θα συνεχίσει να την καθορίζει για αρκετά ακόμη.

Και το πρόβλημα της χώρας μας δεν είναι άλλο από την περίφημη δημιουργία μηχανισμού στήριξης με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, για την οποία τόσο πολύ επαίρονταν – και συνεχίζουν να επαίρονται - κάποιοι.

Ήταν από την αρχή γνωστό – αλλά όσοι υποστηρίζαμε αυτή την άποψη ήμασταν γραφικοί και περιφρονούσαμε τη βούληση του 44% του λαού – πως το ΔΝΤ, από τη στιγμή που εμπλέκεται δανείζοντας έστω και ένα ευρώ, καθορίζει το σύνολο του προγράμματος, επιβάλλει τους όρους του και αν τολμήσει κάποιος να πει καμιά κουβέντα, επικαλείται το καταστατικό του.

Δεν μπορεί !!! Κινήθηκε το κράτος !!! Κάποιος φούρνος γκρεμίστηκε !!!

Το κράτος χάλασε το καραγκιόζ μπερντέ που είχε στήσει στην κεντρικότερη (και τουριστικότερη) πλατεία της χώρας Τούρκος κομμουνιστής αντικαθεστωτικός !!!

Ο κάθε πικραμένος (δεν εξετάζω αν έχει δίκιο  όχι) από όποια χώρα και αν προέρχεται ΔΕΝ μπορεί να στήνει το "τσαντίρι" του όπου γουστάρει...


Μερικές παρατηρήσεις στην δημοσκόπηση της ALCO ...

Όπως πολλές φορές έχω τονίσει , δεν δίνω καμία σημασία στο οριακό προβάδισμα (0,7% προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ) που μπορεί να έχουν τα δύο πρώτα κόμματα...

Αυτό ισχύει για όλες τις δημοσκοπήσεις και φυσικά ανεξαρτήτως του ποιος προηγείται...
Τα ποσοστά της διαφοράς είναι τόσο ευμετάβλητα που αρκεί μία καλή ατάκα σε κάποια ομιλία του ενός αρχηγού για να αλλάξει η φωτογραφία της στιγμής...

Αναλυτικά, στο ερώτημα «αν γίνονταν σήμερα εκλογές τι θα ψηφίζατε», ΝΔ απάντησε το 21,2% και ΣΥΡΙΖΑ το 20,5% των ερωτηθέντων.

«Παρών» οι Π.Καμμένος Α.Ε στην τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων...

Όχι θα τολμούσαν να πουν ΜΙΑ φορά ξεκάθαρα την θέση τους...

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα ψηφίσουν «παρών» στην τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων, ξεκαθάρισε ο (Α΄ Δελφίνος) βουλευτής Νότης Μαριάς, μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής.
Σύμφωνα με τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η αναστολή χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων πρέπει:
Να γίνεται μετά από έκδοση καταδικαστικής απόφασης του οικείου Ποινικού Δικαστηρίου κατά των εμπλεκομένων βουλευτών ή έστω τουλάχιστον μετά την έκδοση παραπεμπτικού βουλεύματος και την επιβολή προσωρινής κράτησης κατά το άρθρο 282 του Κώδικά Ποινικής Δικονομίας.