Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Ολόκληρη η Ομιλία της Ντόρας (χώσιμο) για τον προϋπολογισμό ...

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Το προσχέδιο του προϋπολογισμού αποτυπώνει αυτό που με ξύλινο λόγο,  αλλά κυριολεκτώντας,  χαρακτηρίζουμε ως «σημείο καμπής». Βρισκόμαστε στο σημείο που θα κριθεί αν το ελατήριο που έχει συσπειρωθεί, τα πέντε χρόνια της ύφεσης,  θα κινηθεί  προς τα πάνω  και θα πυροδοτήσει την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας, κάνοντας μια νέα αρχή ή θα σπάσει οδηγώντας τα πράγματα στην κατάρρευση.

Πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Να σταθούμε ξανά όρθιοι και να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις. Να κάνουμε μια νέα αρχή για την ελληνική οικονομία, αφού έχουμε εξυγιάνει τις δομές και έχουμε βάλει τις βάσεις για ένα ισορροπημένο αναπτυξιακό μοντέλο.
Μοντέλο που θα είναι πιο παραγωγικό και ανταγωνιστικό από αυτό που στήσαμε την τελευταία τριακονταετία και μας οδήγησε στο χείλος του γκρεμού.

Ευκαιρία καταστολής κάθε βίας ...

Ήταν την Παρασκευή (4/10) το μεσημέρι όταν εκτοξεύθηκε από το στόμα νέου συνεργάτη του ΣΚΑΪ η γεμάτη πάθος και απέχθεια κατά της Χρυσής Αυγής κραυγή: «Μα, αυτοί δεν είναι άνθρωποι, είναι υπάνθρωποι».

Τι σύμπτωση απόψεων !

Και η συμπεριφερόμενη ως συμμορία Χρυσή Αυγή τα ίδια φωνάζει: «Αυτοί δεν είναι άνθρωποι, είναι υπάνθρωποι».
Ιδού ο ελληνικός ρατσισμός σε δυο από τις πολλές παραλλαγές του, σ' έναν λαό που ισχυρίζεται πως δεν υπήρξε ποτέ ρατσιστής. Στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής οι άνθρωποί της αντιμετωπίζονται - και δικαίως - ως απεχθείς ρατσιστές, όταν χαρακτηρίζουν τους μετανάστες υπανθρώπους.

Στραγγαλίζουν τις τελευταίες ελπίδες της χώρας...

Όσοι δεν έχουν εργαστεί ποτέ  πραγματικά, δεν γνωρίζουν αυτό που έλεγε η συγγραφέας Αϊν Ραντ, πως ο πιο γρήγορος τρόπος να σκοτώσεις το πνεύμα ενός ανθρώπου, είναι να του ζητήσεις να είναι μέτριος στη δουλειά του...

Αν κάποιος δεν έχει ρισκάρει να επιχειρήσει  ποτέ στον ιδιωτικό τομέα, δεν μπορεί να  γνωρίζει πως όσο πιο εύκολες είναι οι απολύσεις, τόσο πιο εύκολες είναι οι προσλήψεις. Ο καγκελάριος Σρέντερ το ανακάλυψε πριν 10-15 χρόνια όταν είδε πως η μακροχρόνια ανεργία στη γερμανική οικονομία ήταν πολύ μεγαλύτερη από αυτή της αμερικανικής και προσπάθησε να το διορθώσει...  Κάτι κατάφερε...

Και λίγο είναι το ποσοστό αυτών που λένε ότι "Μας Ψεκάζουν"...

Αν δηλαδή συνυπολογίσουμε τα ποσοστά που παίρνουν στις δημοσκοπήσεις  οι διάφορες εκδόσεις των κομμουνιστικογενών  κομμάτων τότε ...

Στην τελευταία πρόθεση ψήφου του Σεπτεμβρίου 2013, της Metron Analysis, που δημοσίευσε το «Έθνος της Κυριακής», στη σχετική ερώτηση το 33,3% των ερωτώμενων συμφωνεί με το ότι γίνονται ρίψεις χημικών, το 58,4% διαφωνεί και το 9%... δεν ξέρει/δεν απαντά.

Στηρίζουμε το προσκλητήριο 58 προσωπικοτήτων για ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς...

Προσκλητήριο για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς απευθύνουν με κείμενό τους 58 προσωπικότητες και ζητούν Ιδρυτική Συνέλευση για μια δημοκρατική προοδευτική παράταξη.
Οι 58 προτείονυν  τη δημιουργία «ενός κοινού πολιτικού φορέα που θα συστεγάσει όλους, χωρίς να απαιτήσει τη διάλυση των υπαρχόντων κομμάτων και συλλογικοτήτων».

Όπως εκτιμούν, ο φορέας μπορεί να συσταθεί μέσα στους προσεχείς μήνες, «με την Ιδρυτική Συνέλευση, με συμφωνημένες διαδικασίες και να εξελιχθεί στο κέντρο των κοινών επεξεργασιών για το σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης, με προτεραιότητα στο πρόγραμμα για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές».

Ρε τους ρατσιστές τους Ρώσους...

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν την Κυριακή στη Μόσχα, στο μεγαλύτερο ξέσπασμα βίας κατά των μεταναστών στη ρωσική πρωτεύουσα εδώ και τρία χρόνια.

Διαδηλωτές, μερικοί φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα, επιτέθηκαν σε καταστήματα και άλλα κτήρια όπου είναι γνωστό ότι εργάζονται μετανάστες, στη περιοχή Μπιριούλβοβο της νότιας Μόσχας, έπειτα από τη δολοφονία ενός Ρώσου, η ευθύνη για την οποία αποδόθηκε ευρέως σε έναν άνδρα από τον Καύκασο.

Ρε παιδιά .... Καρφώνεστε μόνοι σας...

Τουλάχιστον προσπαθήστε να μήν γράφετε επί λέξη στην πρώτη σελίδα  της (wannabe Αυγής) φυλλάδας σας , αυτά που λέτε στο Twitter για να αυτοθαυμάζεστε...

Γιατί όσο και αν σας ενοχλούν τα αυτονόητα τόσο αποδεικνύεται ότι  ΣΩΣΤΑ πράττει ο Πρωθυπουργός ...