Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Οι φόροι και τα συνήθη υποζύγια...

Μπορεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού που ανακοινώθηκε χθες να προδιαγράφει μια πολύ πιο αισιόδοξη εικόνα για τα δημόσια οικονομικά, καθώς προβλέπει ότι μετά από 5 χρόνια ύφεσης, θα υπάρξει μια μικρή ανάκαμψη, αλλά φως στο τούνελ για την πραγματική οικονομία  και τους πολίτες που στενάζουν από την κρίση δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

Αν και το σχέδιο προϋπολογισμού δεν περιλαμβάνει νέους φόρους, προβλέπει ωστόσο πρόσθετα φορολογικά έσοδα 2,8 δισ. ευρώ. Δηλαδή στο ήδη δυσβάστακτο φορολογικό βάρος, που αντιμετωπίζει η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, έρχεται να προστεθεί μια νέα σημαντική αφαίμαξη, που θα προέλθει κυρίως από την κατάργηση των ελάχιστων φοροαπαλλαγών που έχουν απομείνει. Ακόμα  και οι ιατρικές δαπάνες ουσιαστικά καταργούνται.

Πάλι υπερφορολογούν για να δώσουν πρόωρες συντάξεις σε 50χρονους στο δημόσιο...

Πολιτικές «απαρτχάιντ» στο συνταξιοδοτικό

Η κυβέρνηση συνεχίζει να προωθεί την προνομιακή πρόωρη  συνταξιοδότηση 100.000 δημοσίων υπαλλήλων, με όρους που δεν ανταποκρίνονται στις ασφαλιστικές εισφορές που έχουν δώσει.

Προβλέπεται, εκτός των άλλων, δικαίωμα σύνταξης από τα 50 χρόνια και με μόλις 18 χρόνια υπηρεσίας, ενώ οι νέοι που δουλεύουν σήμερα στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να περιμένουν μέχρι τα 67 τους και βάλε.

Και όμως. Οι δημοσκοπήσεις δεν είναι προς πανηγυρισμό...

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αναγνώσει κανείς μια δημοσκόπηση.

Μπορεί να πανηγυρίσει επειδή το κόμμα του έρχεται πρώτο, αλλά και μπορεί να προβληματιστεί για την μικρή απόσταση που το χωρίζει από το δεύτερο κόμμα – οπότε αν γίνει η «στραβή», τότε το πιθανότερο είναι οι σημερινοί του σύμμαχοι στην κυβέρνηση να σχηματίσουν κυβέρνηση με τον επόμενο νικητή.

Μπορεί να πανηγυρίσει επειδή το κόμμα του έρχεται μεν δεύτερο αλλά ανεβάζει τα ποσοστά του, αλλά και μπορεί να προβληματιστεί γιατί, αν και στην αντιπολίτευση, παραμένει στη δεύτερη θέση – κάτι που καταδεικνύει ότι δεν έχει πείσει πως διαθέτει τις λύσεις τις οποίες διαφημίζει.

Ρε τον "Ψυχοπονιάρη" τον Αυτιά ...

Αν υπάρχει ψήγμα αλήθειας στο δημοσίευμα της νέας λαϊκίστικης φυλλάδας , ο Αυτιάς δεν πρέπει να ξαναβγεί στην TV απ' την ντροπή του...

Όχι γιατί χτίζει "παλάτια" (καλά κάνει και να τα χαίρεται) , αλλά γιατί κοροϊδεύει τον κόσμο καθημερινά...


Άραγε πόσοι απ΄ αυτούς ψηφίζουν εκεί για δήμαρχο ;;;

Βλέπετε στην πρώτη σελίδα της Συριζο Αυγής που διαφημίζει την συναυλία με τους 35000 (...) θεατές δεν αναφέρει τα βασικά...

Ότι δηλαδή οι ΚΑΤΟΙΚΟΙ που συνήθως ΨΗΦΙΖΟΥΝ εκεί είναι περίπου 15.000...
Απ' αυτούς οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ εξέλεγξαν δήμαρχο τον ΠΑΧΤΑ που ήταν και ΕΪΝΑΙ υπέρ της επένδυσης ...

Οι μεταφερόμενοι λοιπόν ... μουσικόφιλοι , μπορεί να διασκεδάζουν δωρεάν σε μερικές συναυλίες αλλα ΔΕΝ αποφασίζουν για το μέλλον της περιοχής...

Μερικές παρατηρήσεις πάνω στην δημοσκόπηση της GPO...

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας με μισή ποσοστιαία μονάδα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση της GPO για την εκπομπή του MEGA "Ανατροπή", με τον Γιάννη Πρετεντέρη.

Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή, η οποία ωστόσο εμφανίζει δημοσκοπικές απώλειες 2,5 ποσοστιαίων μονάδων τους τελευταίους 12 περίπου μήνες και χαρακτηρίζεται ως "ακραίο κόμμα" από το 90,3% των πολιτών.

Ενισχυμένο εμφανίζεται το ΚΚΕ, που λαμβάνει ποσοστό 6%, από 4,6% τον Νοέμβριο του 2012.

Ως καταλληλότερο πρωθυπουργό οι πολίτες θεωρούν τον Αντώνη Σαμαρά, που λαμβάνει ποσοστό 44,4%, έναντι 30,4% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Πέντε στους δέκα πολίτες εκτιμούν ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη θητεία της, ενώ επτά στους δέκα δεν πιστεύουν ότι η προσφυγή στις κάλπες θα δώσει λύση στα σημερινά προβλήματα.

Φραγμό στη βία απ' όπου και αν προέρχεται ζητάει το 95% των πολιτών.

Ερωτηθέντες εάν πιστεύουν ότι "ως χώρα αντιμετωπίζουμε τον κίνδυνο του εθνικού διχασμού;", οι πολίτες απαντούν θετικά σε ποσοστό 55,7% και αρνητικά σε ποσοστό 44,1%.

Αναλυτικά τα ευρήματα της δημοσκόπησης:

Επενδύσεις α λα ελληνικά...

Τριάντα πέντε επιχειρήσεις, έξι χρόνια προσπαθειών, πενήντα τουλάχιστον επιστολές προς τον αρμόδιο υπουργό, δύο υπομνήματα στον πρωθυπουργό, υπογεγραμμένη η αναγκαία Κοινή Υπουργική Απόφαση από ολόκληρη τη διοικητική και πολιτική ιεραρχία του υπουργείου Ανάπτυξης και τη διοικητική ιεραρχία του ΥΠΕΚΑ μέχρι και το γεν. γραμματέα Περιβάλλοντος, και πάλι άκρη δεν βρίσκεται.

Ο λόγος είναι για το έργο δημιουργίας Επιχειρηματικού Πάρκου στην περιοχή Βαμβακιάς Ελευσίνας, με αυτοχρηματοδότηση, από τις εγκατεστημένες εκεί (από το 1965) επιχειρήσεις. Η διαδικασία αδειών βρίσκεται στο τελικό στάδιο και η ΚΥΑ γράφεται… εδώ και 18 μήνες. Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι ζητείται το αυτονόητο, δηλαδή η περιοχή να αποκτήσει αναγκαίες υποδομές (δρόμους, δίκτυα κ.λπ.).