Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Ανακούφιση της ελληνικής αεροπορικής αγοράς;

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Αεροπορικών Εταιρειών Ελλαδος (B.A.R. Greece), συζητήθηκαν, σε διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις τους Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) «Ελ. Βενιζέλος», προτάσεις για την ανακούφιση των επιπτώσεων της κρίσης στην ελληνική αεροπορική αγορά κατά τη χειμερινή περίοδο.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μετείχαν στελέχη της διοίκησης του ΔΑΑ, το προεδρείο του B.A.R. Greece, καθώς και εκπρόσωποι διεθνών αεροπορικών οργανισμών όπως η ΙΑΤΑ και η ACI, που ταξίδεψαν στην Αθήνα ειδικά για τον σκοπό αυτό.

Ερευνητική Επιτροπή "δείχνει" τον Δ. Χριστόφια (η "Καταστρόφια") ως υπεύθυνο για την οικονομική καταστροφή ...

Νέες «φωτιές» στο πολιτικό σκηνικό αναμένεται να ανάψει το ομόφωνο πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για την οικονομία, το οποίο θα δοθεί επίσημα στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, από τον πρόεδρό της και πρώην πρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου Γιώργο Πική. Ωστόσο, το πόρισμα διέρρευσε στον Τύπο, ο οποίος σήμερα κάνει εκτενείς αναφορές σε βασικά σημεία του και το πλήρες κείμενο έχει αναρτηθεί σε σελίδες εφημερίδων στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται σήμερα στον Τύπο, με το αποτελούμενο από 180 σελίδες πόρισμα, το οποίο παραδόθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο, υποδεικνείεται ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, ως ο κύριος υπεύθυνος για την οικονομική καταστροφή που υπέστη η Κύπρος. Στο πόρισμά της η Επιτροπή εστιάζει ιδιαίτερα «στην εμμονή του κ. Χριστόφια να χαράζει πολιτική και να παίρνει αποφάσεις χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις παραινέσεις και συμβουλές των ειδημόνων».