Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Θέλω να δώ ποιοι θα ψηφίσουν κάτι τέτοιο :)

Και μετά...

Θέλω να ακούσω ξανά κάποιον της ΝΔ να απειλεί για την πιθανή έλευση των "Κομμουνιστών" στην κυβέρνηση ...

Και θέλω να να ξανακούσω κάποιον την αντιπολίτευσης να μιλάει για "Νεοφιλελεύθερη" κυβέρνηση ...

Για να ξέρω ΠΟΙΟΙ μας κοροϊδεύουν ...

Οι κομμουνιστές μας κυβερνούν ήδη...

Όσο θα αυξάνετε τους φόρους τόσο λιγότερα θα εισπράττετε μέχρι το σύστημα να καταρρεύσει. Το χαράτσι στα ακίνητα και όχι μια λογική φορολόγηση του εισοδήματος των ακινήτων αποτελεί δήμευση των ακινήτων.

Οι περισσότερες εξεγέρσεις και επαναστάσεις στην ιστορία ξεκινούν από παρακμάζοντα καθεστώτα που προσπαθούν να διατηρήσουν την ισχύ τους μέσα από εξοντωτική φορολογία.

Στο οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου οι άμεσοι φόροι ήταν μειωμένοι κατά 1,8 δισ. ευρώ, οι έμμεσοι φόροι μειωμένοι κατά 1,3 δισ. ευρώ και οι φόροι κατανάλωσης μειωμένοι κατά 600 εκατ. ευρώ.

Όλα αυτά παρά τις αλλεπάλληλες αυξήσεις φόρων.

Ο δρόμος που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι λάθος, όχι όμως λάθος με τον τρόπο που το εννοεί η αντιπολίτευση δηλ. της αύξησης περαιτέρω των φόρων, γιατί λεφτά υπάρχουν.

Μνήμη Παύλου Μπακογιάννη ...

Έκλεισαν χθες 24 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από τη 17 Νοέμβρη.

Μια επέτειος που στις μέρες μας, μέρες νέου εθνικού διχασμού, βαραίνει τις μνήμες όλων μας περισσότερο από κάθε φορά.

Μια πολιτική δολοφονία απόλυτα στοχευμένη. Στόχος, να υποστεί καίριο πλήγμα η εθνική ενότητα, η εθνική συνεννόηση, η εθνική συμφιλίωση.

Αρχιτέκτονάς τους, ο αείμνηστος Παύλος Μπακογιάννης, ο δημοσιογράφος, ο πολιτικός, ο αντιστασιακός, ο βουλευτής που εισηγήθηκε την άρση των συνεπειών του εμφυλίου πολέμου, ο Έλληνας που αφιέρωσε τη ζωή του στη μάχη κατά του εθνικού διχασμού και θυσιάστηκε για τις ιδέες του.

Τα δολοφονικά όπλα σήκωσαν εναντίον του οι κήρυκες του μίσους εκείνης της εποχής.

Αυτοί που πολεμούσαν την εθνική συμφιλίωση, γιατί ήξεραν πως ενωμένοι οι Έλληνες νικούν και διχασμένοι οδηγούνται μοιραία στην καταστροφή.

Η πραγματική θεωρία των δυο άκρων ...

Στην Ελλάδα νομίζουμε ότι τα ξέρουμε όλα. Όλοι είμαστε φορείς της απόλυτης αλήθειας. Αντλούμε εκ των έσω μια τρομερή βεβαιότητα για τα πάντα, που υπερκαλύπτει τον όποιο ορθολογισμό. Τολμούμε να εκφέρουμε απόψεις, ακόμη κι αν δεν μπορούμε να τις στηρίξουμε. Αρνούμαστε να έρθουμε σε ρήξη με ιδεολογήματα, να αντιμετωπίσουμε σκληρές αλήθειες. Η φιλομάθεια και η αφοσίωση απουσιάζουν, ενώ η τυφλή προσήλωση και η ακρισία τις υποκαθιστούν. Γι’ αυτό και ο λαϊκισμός κόβει και ράβει στη χώρα μας. Λατρεύεται σαν βασιλιάς.

Διαρρηγνύουν, λοιπόν, τα ιμάτιά τους ορισμένοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι, περισπούδαστοι διανοητές, απλοί πολίτες κάθε φορά που γίνεται λόγος για τα «άκρα» στην πολιτική. Αμέσως εξεγείρονται και κατηγορούν τους πάντες ότι διακινούν μια ιδεοληψία επικίνδυνη και ανιστόρητη.

Σήμερα η συζήτηση της προσφυγής της ΠΟΣΠΕΡΤ για την ΕΡΤ στο ΣτΕ...

Συζητείται σήμερα στην  Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ με την οποία ζητεί να ανασταλεί η από 11.6.2013 απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό Σ. Κεδίκογλου για το κλείσιμο της ΕΡΤ.