Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Βρέθηκε τρόπος να ΚΛΕΙΣΟΥΝ όσες επιχειρήσεις του Ι.Τ ακόμα λειτουργούν !!!

Διαβάζω ότι αυστηρότερες ποινές για μη καταβολή ΦΠΑ εξετάζει η κυβέρνηση...

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο από μη καταβολή ΦΠΑ ανήλθαν στο τέλος Ιουλίου σε 13,463 δισ. ευρώ, ήτοι το 22,4% των συνόλου των οφειλών ιδιωτών προς το Δημόσιο (περίπου 60,2 δισ. ευρώ).
Δηλαδή από τα 60 Δις. που χρωστάμε οι Έλληνες περίπου το 22,5% είναι ληξιπρόθεσμο και ο "σοφοί" του Υπ. Οικ. προσπαθούν να πιέσουν ...

Μεταξύ των προτάσεων που συζητούνται ,  περιλαμβάνεται η δημοσιοποίηση των στοιχείων όσων δεν αποδίδουν τον σχετικό φόρο στο Δημόσιο ενώ μελετάται και το ενδεχόμενο να μην αναγνωρίζονται τα τιμολόγια που εκδίδουν οι εν λόγω επιχειρηματίες. 

Εύγε στον "εγκέφαλο" που το σκέφτηκε αυτό!!!
Αν δεν το κάνει επί τούτου για να καταστρέψει τις ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ επιχειρήσεις , τότε είναι επικίνδυνα ακατάλληλος και πρέπει να απομακρυνθεί ΑΜΕΣΑ από το υπουργείο...

Ο Σεπτέμβρης του λαϊκισμού ...

Κάθε Σεπτέμβρη η ίδια ιστορία. Τη θυμάμαι από τη μεταπολίτευση, όταν περιμέναμε να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός την οικονομική πολιτική του επόμενου έτους. Για να μετρήσουμε τις «παροχές», να ξεψαχνίσουμε τα ψέματα, να μάθουμε τι λεφτά θα πάρουν οι υπάλληλοι, πού θα πάνε οι συντάξεις! Η ομιλία στην όμορφη Θεσσαλονίκη σημάδευε τα πάντα και επιβεβαίωνε ότι το κράτος είναι τελικά ο ρυθμιστής της οικονομίας και των κοινωνικών ισορροπιών.

Εμείς, της νεαρής ολοκληρωτικής αριστερής αντίθεσης, πιστεύαμε απολύτως στο ίδιο τελικά καραμανλικό κρατικίστικο «μοντέλο» που λάτρευε η λαϊκή Δεξιά. Ομοιο ήταν, άλλωστε, και το μοντέλο των υπέροχων κρατών του «πραγματικού» σοσιαλισμού. Ολη η ιστορία ήταν πώς θα ρίξουμε αυτούς, τους κακούς και αντιδραστικούς, ώστε να ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη ο δικός μας ηγέτης, για να μας οδηγήσει στη «δικτατορία του προλεταριάτου», όπως πολύ καλά έμαθε στα νιάτα του ο Αλέξης Τσίπρας.

ΜΠΡΑΒΟ στην Τρόικα : Αυτοί είναι οι φόροι προς τρίτους που θα καταργήσει ...

Γιαυτό λοιδορούν την τρόικα... 
Όλα για την τσεπούλα τους τα κάνουν...

Το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας στην οικονομία είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει η Τρόικα, η οποία θα βάλει στο μικροσκόπιο πάνω από 200 φόρους προς τρίτους, οι οποίοι επιβαρύνουν το κράτος τουλάχιστον μισό δισ. ευρώ ετησίως.

Στα μέσα Ιουλίου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, απέστειλε εγκύκλιο σε όλους τους φορείς του δημοσίου προκειμένου να καταγραφούν όλοι οι φόροι και στη συνέχεια να εξετασθούν ενδελεχώς. Ωστόσο, η ηγεσία του υπουργείου εκφράζει τις επιφυλάξεις της για την καταγραφή, καθώς υπάρχει ο φόβος πως αρκετοί φορείς δεν πρόκειται να αποκαλύψουν όλους τους φόρους που εισπράττουν λόγω της πιθανής κατάργησης τους, αναφέρει το capital.

Αυτό και αν ήταν "έκπληξη" !!! (Ντάισελμπλουμ: Ρεαλιστικό να υπάρξει τρίτο πακέτο βοήθειας για Ελλάδα)

«Παράθυρο» για τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα άφησε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, λέγοντας πως είναι ρεαλιστική η υπόθεση ότι η χώρα θα χρειαστεί επιπρόσθετη βοήθεια πέραν του τρέχοντος προγράμματος.

«Όσον αφορά στην πιθανότητα να χρειαστεί η Ελλάδα ένα τρίτο πρόγραμμα, είναι ξεκάθαρο ότι παρά την πρόσφατη πρόοδο τα προβλήματα της Ελλάδας δεν θα έχουν επιλυθεί πλήρως μέχρι το 2014», δήλωσε ο ολλανδός επικεφαλής του Eurogroup μιλώντας σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Να πούμε στον Αλέξη ότι Blackout συμβαίνουν και στις χώρες που έχεις σαν υποδείγματα...

Και για να είναι όσο το δυνατόν πιο ανεπηρέαστο αυτό που λέω , δεν θα αναφερθώ καθόλου στην άλλη χώρα που θαυμάζει ..

Την ΚΟΥΒΑ όπου οι διακοπές ρεύματος είναι καθημερινότητα...

Θα αναφερθώ μόνο στην ΠΛΟΥΣΙΑ Βενεζουέλα του μ. Ο. Τσάβες και του αντικαταστάτη του Νίκολα Μαδούρο...

Διακοπή ρεύματος άφησε περισσότερο από 70% της επικράτειας της Βενεζουέλας, μεταξύ άλλων συνοικίες της πρωτεύουσας Καράκας, χωρίς ρεύμα.
Το Blackout   «νέκρωσε» τα φανάρια στην πόλη, προκαλώντας μεταξύ άλλων και κυκλοφοριακό χάος, ενώ προβλήματα παρατηρήθηκαν και στο υπόγειο σύστημα μεταφορών.

Όταν οι φορομπήχτες πάγωσαν την αγορά ακινήτων και αυτοκινήτων στην Ελλάδα...

Η διεθνής αγορά πλοίων ΑΝΘΕΙ !!!

Προφανώς γιατί οι ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΕΣ δεν μπορούν να ανακατευθούν σε αυτή...

Εσπασαν όλα τα ρεκόρ οι Ελληνες εφοπλιστές στις αγορές πλοίων, καθώς στη διάρκεια του οκταμήνου Ιανουαρίου-Αυγούστου του τρέχοντος έτους απέκτησαν 209 πλοία διαφόρων τύπων σε ένα σύνολο 867 πλοίων που άλλαξαν χέρια παγκοσμίως.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ναυλομεσιτικού οίκου Allied Shipbroking, διαπιστώνεται ότι το 2013 είναι η δεύτερη καλύτερη χρονιά σε ό,τι αφορά τις αγοραπωλησίες πλοίων διεθνώς από το 2008, έτος που άρχισε η παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση και η κρίση στη ναυτιλία, μέχρι σήμερα, με βάση τον αριθμό των πλοίων που άλλαξαν χέρια.