Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Για τους φίλους της F1...

Το πρωτάθλημα της F1, συνεχίζεται μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα με το Βελγικό GP στη θρυλική πίστα του Σπα.

O Λούις Χάμιλτον με Mercedes θα ξεκινήσει από την pole position στο αυριανό γκραν πρι του Βελγίου για μόλις 012/100 δεπτερολέπτου !!!

Ο Βρετανός πιλότος πραγματοποίησε τον ταχύτερο γύρο στην πίστα του Σπα, στις Βρυξέλλες, με επίδοση 2:01.012 αφήνοντας πίσω του τούς δύο οδηγούς της Red Bull, τον Γερμανό Σεμπάστιαν Φέτελ (2:01.200) και τον Αυστραλό Μάρκ Γουέμπερ (2:01.325).
Ο Χάμιλτον ξεκινά από την πρώτη θέση στη γραμμή εκκίνησης για τέταρτο διαδοχικό γκραν πρι στη φετινή σεζόν και για 31η φορά στην καριέρα του.
Οι 10 πρώτοι:

Το φυσάει και δεν κρυώνει ο Πούτιν...

Όχι μόνο δεν του χαρίστηκε ΤΖΑΜΠΑ η εταιρεία , αλλά έμεινε και εκτός ενεργειακού σχεδιασμού με τον αγωγό ΤΑΠ...

Εξ ού και η "αγανάκτηση" εναντίον όσων Ρώσων εμπλέκονται σε επενδύσεις στην Ελλάδα...

Τα ΝΤΟΠΙΑ τσιράκια του Πούτιν ,  βγάζουν αφρούς από την κακή (για την τσέπη τους) εξέλιξη και φοβούνται ότι έπονται ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ μέρες για τα συμφέροντά τους...

"Παραδόθηκε" στο ΛεΠά...


Τι να κάνει η Βουλευτής των Π. Καμμένος Α.Ε ;;;

Όλη την χρονιά αντιστάθηκε στην βουλή , αντιστάθηκε στις προσυνεδριακές διαδικασίες , αντιστάθηκε στις συνεντεύξεις  (ραδιόφωνα , τηλεόραση περιοδικά και εφημερίδες) , αντιστάθηκε στην Μέρκελ , τον Σόιμπλε , τον Σαμαρά και όλους τους υπόλοιπους  μνημονιακούς...

Έφτασε η ώρα να ... "παραδοθεί"...

Ποιος θα κερδίσει με τους πλειστηριασμούς;

Η άποψη που έχω καταθέσει για τους πλειστηριασμούς, ήδη εδώ και δυόμιση χρόνια, στις αρχές του 2011 που ανέδειξα το θέμα (Ετοιμαστείτε να σας πάρουνε το σπίτι), παραμένει αναλλοίωτη.

Οι λόγοι για τους οποίους η συνταγή για τη δυσοίωνη, τότε, πρόβλεψή μου ακολουθήθηκε σχεδόν κατά γράμμα ίσως αποτελέσουν αντικείμενο μελέτης για ιστορικούς του μέλλοντος, τους ίδιους που θα μελετήσουν την απάτη του χρηματιστηρίου και το ξεγύμνωμα των ασφαλιστικών ταμείων από αποθεματικά μέσω αγοράς υπερτιμημένων χαρτιών, και την εκρηκτική αύξηση του μεγέθους και του κόστους του δημοσίου και των συντάξεων στη δεκαετία του 2000, με τον συνεπακόλουθο εκτροχιασμό του δημοσίου χρέους και το κούρεμα των υπολοιπόμενων ασφαλιστικών αποθεματικών, μετά την επένδυση τους σε ομόλογα ελληνικού δημοσίου.

Όμως, μια σειρά από ερωτήματα βασανίζουν πολλούς από εμάς, αναφορικά με τις λεπτομέρειες της υλοποίησης του εγχειρήματος της έναρξης των πλειστηριασμών, και τους λεγόμενους εμπλεκόμενους φορείς -stakeholders- αυτής της βίαιης μεταφοράς περιουσίας από τους ιδιοκτήτες πρώτης κατοικίας προς οργανωμένους μεγαλοϊδιοκτήτες.

Τα κυριότερα ερωτήματα που μπόρεσα να σταχυολογήσω από συζητήσεις με ειδικούς:

Σενάριο (;) για "Νέα μέτρα που φέρνει μαζί του το τρίτο μνημόνιο"...

Νέα μέτρα για την κοινωνική ασφάλιση, την υγεία, τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και ταχύτερες αποκρατικοποιήσεις φέρνει μαζί του το τρίτο μνημόνιο, το οποίο αποτελεί πια κοινό «μυστικό» μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών.
Μπορεί το τρίτο πακέτο στήριξης επισήμως να διαψεύδεται, αλλά παρ’ όλα αυτά τόσο το υπουργείο Οικονομικών όσο και οι Βρυξέλλες το προετοιμάζουν όχι μόνο χρηματοδοτικά, αλλά και στο σκέλος που αφορά τις νέες υποχρεώσεις που θα αναγκαστεί να αναλάβει η Ελλάδα.
Η ύπαρξη της σκέψης για νέο πακέτο (έστω και σημαντικά περιορισμένο σε σχέση με τα δύο προηγούμενα) επιβεβαιώνεται σε καθημερινή βάση από τον ίδιο το Γερμανό υπουργό Οικονομικών,  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος στις επίμονες διαδοχικές ερωτήσεις του γερμανικού Τύπου μιλά για νέο, μικρό δάνειο προς την Ελλάδα.
Με τον τρόπο αυτό η Γερμανία θα κρατήσει εντός του προγράμματος και το ΔΝΤ, το οποίο σύμφωνα με το σημερινό πρόγραμμα θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί την Ελλάδα μέχρι και το 2017.
 
Τα νέα μέτρα
Η Ελλάδα έχει ήδη αναλάβει την υποχρέωση να εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο θα καταγραφεί οριακά φέτος, θα φτάσει στο 4,5% του ΑΕΠ το 2016 και το 2017 και θα υποχωρήσει οριακά στο 4,3% του ΑΕΠ το 2018, ενώ θα πρέπει να παραμείνει στο επίπεδο του 4% του ΑΕΠ τουλάχιστον μέχρι και το 2020. Αυτό από μόνο του ενέχει πολύ υψηλές δημοσιονομικές υποχρεώσεις, οι οποίες όμως συνδέονται άμεσα με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.