Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Ο μεγάλος εχθρός των μεταρρυθμίσεων...

Παγκοσμίως, ο μεγαλύτερος εχθρός των μεταρρυθμίσεων είναι ο συντηρητισμός. Αυτός δημιουργεί μια ψευδαίσθηση σταθερότητας. Κατ’ αρχήν οι μεταρρυθμίσεις δημιουργούν πάντα προϋποθέσεις ανακατανομής ισχύος, πλούτου κ.λπ. στις κοινωνίες. Η ψευδαίσθηση της σταθερότητας που κηρύσσει ο συντηρητισμός φαντάζει πολύτιμη ειδικά στις αναπτυγμένες κοινωνίες που έχουν πολλά να χάσουν από μια αποτυχημένη αλλαγή. Μπορεί όμως οι μεταρρυθμίσεις να έχουν ρίσκο, ο συντηρητισμός είναι συνταγή σίγουρης αποτυχίας. Σε ένα κόσμο που μεταβάλλεται διαρκώς, ο μόνος τρόπος εξασφάλισης της καταστροφής είναι η ακινησία. Το τακτικό πλεονέκτημα όμως του συντηρητισμού είναι ότι η αποτυχία του έρχεται σε τόσο μικρές δόσεις που δεν τρομάζει. Αντίθετα η μεταρρύθμιση είναι μια εμφανής ρήξη του νωχελικού συνεχούς και ακόμη καλόπιστοι εναντιώνονται, όταν δεν είναι πεπεισμένοι για τα οφέλη της.

Οι "επαναστάσεις" καταλήγουν "υπέρ του λαού"...

Ναι!!!

Αποδεδειγμένα !!!

Για μία ακόμα φορά οι αγορές βρίσκονται μες την τρελή χαρά...

Η αναταραχή στην Αίγυπτο ΦΤΩΧΟΠΟΙΕΙ τον λαό σε σημεία που δεν περίμενε ο απλός κόσμος...
Από την Αρχή του χρόνου (και πρίν τις τωρινές ταραχές) η διολίσθηση του Αιγυπτιακού νομίσματος είναι της τάξης του 20-25% ...

Δηλαδή τα εισοδήματά τους το ΠΡΩΤΟ εξάμηνο του έτους , ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ περίπου όσο τα Ελληνικά στην τριετία του μνημονίου...

Το Άρθρο 199 του ΠΚ προβλέπει φυλάκιση 2 ετών ... ΙΣΧΥΕΙ για ΟΛΟΥΣ;;;

Πρώην ΠΑΣΟΚος και νυν ΣΥΡΙΖΑίος (φωτο αριστερά) που από dj έγινε καθηγητής Πανεπιστημίου επί ΠΑΣΟΚ  ρωτάει αν υπάρχει εισαγγελέας να μπουζουριάσει κάποιον που βρίζει το Ισλάμ...

Ει ψιτ, σύντροφε:
Το άρθρο 199 του ΠΚ προβλέπει και γι' αυτόν φυλάκιση 2 ετών ή μόνο για όσους βρίζουν το Ισλάμ;

Χ. Θεοχάρης: Καλύτερα να κλείσουν οι επιχειρήσεις που δημιουργούν ελλείμματα...

Καλύτερα να κλείσουν επιχειρήσεις που οφείλουν και δημιουργούν ελλείμματα, παρά να παραμείνουν ανοιχτές και να συνεχίσουν να παράγουν ελλείμματα στο κράτος, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους εργαζομένους τους, δηλώνει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, επισημαίνοντας ότι η ανταπόκριση των φορολογουμένων στις ρυθμίσεις χρεών είναι περιορισμένη.

Σε δηλώσεις που έκανε στο ραδιόφωνο του Σκάι, σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα περί υπερφορολόγησης, ο κ. Θεοχάρης είπε πως το ποσό από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων από το εισόδημα θα είναι εφέτος 2 δισ. ευρώ χαμηλότερο συγκριτικά με πέρυσι.

Δεν θα επέμβει εισαγγελέας για τον χαφιέ της Θράκης;

Η ελληνική πολιτεία κάλεσε Έλληνες μουσουλμάνους από τη Θράκη, να στελεχώσουν τα μειονοτικά σχολεία της μειονότητας. 240 νέοι μουσουλμάνοι, υπέβαλλαν αιτήσεις στο ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, για να...

Η κατάρρευση της Αιγύπτου το πιο σημαντικό θέμα...

Βλέπουμε και το Έθνος να αντιγράφει το συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο της Inependent...

Μόνο οι ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ επαναστάτες του πληκτρολογίου και οι πατώντας επί πτωμάτων πολιτικοί θέλουν ακόμα να  "μοιάσουν στους Αιγύπτιους" οι Έλληνες που τους λοιδορούν σαν καθήμενους στον "καναπέ"...



Αίγυπτος :Στον Δρόμο για να γίνει "Ιραν" της Μεσογείου...

Μουσουλμανική Αδελφότητα: Κάλεσμα για «πορεία εκατομμυρίων»...
Σε «πορεία εκατομμυρίων» καλεί σήμερα τους υποστηρικτές της η Μουσουλμανική Αδελφότητα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη βίαιη καταστολή των πρόσφατων διαδηλώσεων από τις δυνάμεις ασφαλείας, που είχε ως αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.
«Παρά τον πόνο και τη θλίψη για την απώλεια τόσων ζωών, οι πρόσφατες εγκληματικές πράξεις έχουν ενισχύσει την αποφασιστικότητά μας να δοθεί ένα τέλος», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αδελφότητα.
Εν τω μεταξύ, ισλαμιστές κατήγγειλαν ότι αιγύπτιοι αστυνομικοί εισέβαλαν χθες το βράδυ, αφού έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, σε ένα τέμενος στο Κάιρο μέσα στο οποίο βρίσκονταν οι σοροί δεκάδων ισλαμιστών διαδηλωτών.

«Περικύκλωσαν το τέμενος και έριξαν δακρυγόνα αέρια στους ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονταν μπροστά σε αυτό. Βρίσκονται πλέον μέσα, εμείς φύγαμε», δήλωσε ένας από τους ισλαμιστές ακτιβιστές οι οποίοι βρίσκονταν στο ναό, ένας γιατρός ο οποίος είπε ότι ονομάζεται Ιμπραήμ.

Μακραίνει η λίστα των νεκρών