Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Εν μέσω τουριστικής σεζόν... (Ronald Reagan που χρειάζονται ορισμένοι...)

Τρεις κυλιόμενες 24ωρες απεργίες -στις 9, 10 και 11 Αυγούστου- κήρυξε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), αντιδρώντας στην ένταξη 300 υπαλλήλων της ΥΠΑ στο πρόγραμμα κινητικότητας.
Η ΟΣΥΠΑ κάνει λόγο για «παράνομη, αντισυνταγματική και εκτός κάθε οικονομκής λογικής απόφαση της κυβέρνησης» που αφορά απολύσεις 300 υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων της ΥΠΑ.
Προσάπτει επίσης στην κυβέρνηση ότι «αδιαφορεί για τα προβλήματα και το χάος που θα δημιουργηθούν στα αεροδρόμια και μάλιστα στο αποκορύφωμα  της τουριστικής περιόδου».

Δύο ειδήσεις που πήγαν άκλαυτες...

Την προηγούμενη Τετάρτη, 31 Ιουλίου, δύο σημαντικές και φαινομενικά ασύνδετες μεταξύ τους ειδήσεις πέρασαν μέσα στην απόλυτη σιωπή.

Φυσικά.

Το πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής  βρισκόταν στη δεύτερη από τις τρεις ταραχώδεις ημέρες συνεδρίασής της σε Ολομέλεια, συζητώντας δύο σημαντικά για τη χώρα και την κοινωνία νομοσχέδια (για τον τουρισμό και τα αυθαίρετα) επί των οποίων δύσκολα μπορούσε να διαφωνήσει κανείς – αλλά στην Ελλάδα διαφωνούμε για να διαφωνούμε (με το θέμα θα ασχοληθούμε σε επόμενο σημείωμα).

Έτσι, οι δύο σημαντικές ειδήσεις πήγαν άκλαυτες.

Την Τετάρτη, λοιπόν, 31 Ιουλίου, έξι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη (4 F-4 και 2 F-16), πέταξαν πάνω από τους Φούρνους και αναχαιτίστηκαν από τους άνδρες της Πολεμικής μας Αεροπορίας.