Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Πές τα ρε Τόμσεν ... (Τι τραβά και αυτός..)

Τόμσεν : «Διστακτική και αποσπασματική η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα»

Η Ελλάδα έχει σημειώσει «σημαντική πρόοδο» στη διόρθωση ανισορροπιών (που υπήρχαν) πριν από την κρίση, αναφέρεται στην έκθεση της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη χώρα μας, υπογραμμίζοντας όμως ότι «υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις και αποκλίσεις» και «η μεταρρυθμιστική προσπάθεια είναι πολύ πίσω από το χρονοδιάγραμμα».

Στο περιεχόμενο της έκθεσης αναφέρθηκε ο επικεφαλής της αποστολής του Ταμείου στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν, σε χθεσινοβραδινές δηλώσεις του.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι με πρωτοφανή ευρωπαϊκή και διεθνή υποστήριξη και σταθερή δημοσιονομική προσαρμογή από τις ελληνικές Αρχές, η χώρα είναι τώρα στο κατώφλι της επίτευξης πρωτογενούς ισοζυγίου, ένα «αξιοσημείωτο επίτευγμα» και «οι εξωτερικές ανισορροπίες έχουν επίσης μειωθεί σημαντικά», όπως τονίζεται.

Στραβά αρμενίζετε κ. Στουρνάρα....

Εσχάτως παρατηρούμε πολλούς επώνυμους της «οκάς» (της εγχώριας λούμπεν διαστρωματικής παρασιτικής ελίτ που παριστάνουν τους επιχειρηματίες με τα λεφτά των επιδοτήσεων, των δανείων και γενικώς των άλλων...) να διαβαίνουν τις πύλες των φυλακών για διάφορες ατασθαλίες.

Το θέαμα αυτό δεν αποτελεί παρά μια προσπάθεια της κυβέρνησης να ρίξει «στάχτη» στα μάτια της κοινής γνώμης και ιδίως των Eυρωπαίων δανειστών, οι οποίοι  έχουν φρίξει απ΄ όταν  αντελήφθησαν σε ποια «μαύρη τρύπα» έχουν ρίξει τα διακόσια τόσα...  δισεκατομμύρια των φορολογούμενων τους.

Για να μπορεί κάποιος, για δεκαετίες να έχει ανδρωθεί μέσω ατασθαλιών σημαίνει πως κάποιος άλλος του το επέτρεπε.  Στην περίπτωση μας είναι κάποιοι άλλοι, που όχι απλώς επέτρεπαν τις ατασθαλίες αλλά τις προήγαγαν ως κοινοί προαγωγοί της κλεπτοκρατίας: Είναι το πολιτικό σύστημα και η πελατεία του, η οποία διαρθρώνει και ελέγχει ασφυκτικά το δημόσιο τομέα.

Νόμος Σούργελο ...

Σκεφτόταν ένα χρόνο τώρα ΠΩΣ θα καταφέρουν να "μειώσουν" τον ΦΠΑ και παρουσίασαν αυτό το ΣΟΥΡΓΕΛΟ!!!

Θα περίμενα σήμερα  από τους αρμόδιους υπουργούς  να έχουν ΑΠΟΣΥΡΕΙ αυτή την γελοιότητα και να έχουν ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ αυτόν που το συνέταξε...

Είναι προφανές ότι αυτός που σκέφθηκε την διαστροφή αυτή (όρθιος καθιστός , στο χέρι η delivery ) ΔΕΝ έχει δουλέψει ΠΟΤΕ στη ζωή του...