Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Πανικός απο τους "επαναστάτες"!! Στις 2.400 ανέρχονται οι αιτήσεις για τη ΔΤ...

Εκαναν αιτηση μεχρι και τα νουμερα που βγαινουν τωρα στην ΝΕΤ και βριζουν!!!

Στις 2.400 ανέρχονται μέχρι σήμερα το απόγευμα οι αιτήσεις, μετά από μία εβδομάδα δημοσίευσης της προκήρυξης πρόσληψης προσωπικού, για τη λειτουργία του μεταβατικού φορέα ραδιοτηλεόρασης.

Αμφίβολα τα αποτελέσματα από τη μείωση του ΦΠΑ...

Του Νικου Τατσου*

Η πολυπόθητη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση είναι πλέον γεγονός. Και τη χαιρετίζουμε, όχι μόνο γιατί κάθε μείωση φόρου είναι καλοδεχούμενη, αλλά γιατί είναι η πρώτη έπειτα από ένα μακρύ καταιγισμό μέτρων αύξησης των φορολογικών βαρών. Δικαίως λοιπόν τονίσθηκε η συμβολική της σημασία, αν και θα προτιμούσα ο συμβολισμός αυτός να αφορά κάποια άλλη ομάδα του πληθυσμού ή κάποια βασική ανάγκη και όχι κάτι που πρωτίστως εντάσσεται στον τομέα της διασκέδασης. Αυτό όμως είναι θέμα καθαρά αξιολογικό.

Κάποιες επιφυλάξεις θέλουμε επίσης να διατυπώσουμε αναφορικά με τα επιχειρήματα που αναπτύχθηκαν για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και τα προσδοκώμενα από αυτήν αποτελέσματα. Οχι γιατί θέλουμε να χαλάσουμε την ευφορία που καλλιεργείται από τη μείωση αυτή, αλλά για να μην ξαφνιαστούμε τελείως, αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως ακριβώς τα φανταστήκαμε. Αναφέρθηκε αρχικά ότι η αύξηση του ΦΠΑ από 13% σε 23% δεν απέδωσε τα αναμενόμενα έσοδα, αυξήθηκε η ανεργία στον κλάδο και έκλεισαν επιχειρήσεις. Γεγονότα άκρως δυσάρεστα. Φυσικό όμως δεν είναι σε μια οικονομία που βρίσκεται σε χρόνια ύφεση να πληγεί σημαντικά ο κλάδος της εστίασης; Και, όσο υπάρχει ύφεση, αναμένει κανείς ότι η τάση αυτή θα αντιστραφεί με μια μείωση του ΦΠΑ;

Έξω απ' τον χορό...

Αποσύνδεση της κινητικότητας από τις απολύσεις ζητεί η ΔΗΜΑΡ ...

Ναι !!!

ΕΝΑ χρόνο μετά από την ανάληψη "Ευθύνης" με στελέχη της , η... "κυβερνώσα αριστερά" ξανακύλισε στην γνωστή αριστερή αερολογία...

Με νέα της ανακοίνωση , η Δημοκρατική Αριστερά ζητά  να αποσυνδεθεί το μέτρο της κινητικότητας στο Δημόσιο από τις απολύσεις  κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι υποχωρεί στις   «ανορθολογικές» απαιτήσεις της τρόικας.

Ελλάδα και Κύπρος: Τόσο κοντά και τόσο μακριά ...

Συνηθίζουμε να επαναλαμβάνουμε πως Ελλάδα και Κύπρος έχουν κοινά οικονομικά προβλήματα και κοινούς εθνικούς εχθρούς.

Στην πραγματικότητα, όμως, τα μόνα κοινά είναι ότι και στις δύο χώρες ο ελληνισμός ζει τις συνέπειες μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και παράλληλα αντιμετωπίζει τις απειλές και τις διεκδικήσεις ενός επιθετικού γείτονα.

Οι ομοιότητες σταματούν εδώ.

Όχι μόνο επειδή η Κύπρος πολύ σύντομα θα γνωρίζει την ποσότητα των υδρογονανθράκων στο οικόπεδο 12, την «Αφροδίτη» - το τρυπάνι της επιβεβαιωτικής γεώτρησης απέχει λιγότερο από 600 μέτρα από το κοίτασμα του φυσικού αερίου – οπότε, από τις αρχές του 2014 θα είναι σε θέση να εκδώσει ομόλογα υδρογονανθράκων και να «σβήσει» το χρέος της.

Ότι και αν κάνουν , ότι και αν σκεφτούν οι τροικανοί...

Η Ελληνική νοοτροπία της ατελείωτης γραφειοκρατίας δεν θα αλλάξει...

"Ηλεκτρονική" λέει η υποβολή των δηλώσεων...

Τόσο Ελληνικά "ηλεκτρονική" , ώστε οι πολίτες έπρεπε να ΜΕΤΑΒΟΥΝ στις εφορίες για να πάρουν λέει "Κλειδάριθμο"...

Και μετά ;;;
Μετά να ΜΕΤΑΒΟΥΝ στις τράπεζες να πάρουν ΒΕΒΑΙΩΣΗ για τους ΤΟΚΟΥΣ (στην πλειονότητα μιλάμε για ελάχιστα ευρώ) και να υποβάλλουν "Ηλεκτρονικά" τις δηλώσεις...
Μόνο που ακόμα και όσοι τα κατάφεραν και υπέβαλαν τώρα καλούνται ξανά στην εφορία...

Βάλτε ένα χεράκι όλοι... ΑΞΙΖΕΙ : "Ελληνίδα καθηγήτρια χρειάζεται τη στήριξή μας!"

Ελληνίδα, επ. καθηγήτρια στο Emory, έχει υποβάλει ένα ερευνητικό πρόγραμμα στο ίδρυμα Bill και Melinda Gates για την ανάπτυξη ενός εμβολίου γρίπης-τετάνου για της γυναίκες της Αφρικής (το ίδρυμα Gates χρηματοδοτεί προγράμματα για την βελτίωση των συνθηκών ζωής στην Αφρική).

Θα σε παρακαλούσα θερμά, αν μπορείς, να μπεις στον κόπο να εγγραφείς (δίνεις ένα απλό mail στη σελίδα εγγραφής, σου στέλνουν ένα mail με ένα λινκ, το πατάς, σε βγάζει σε μια σελίδα όπου διαλέγεις ένα password και αυτό ήταν... ξαναπάς στην παρακάτω διεύθυνση και κάτω από την περίληψη του προγράμματος της Ελληνίδας πατάς το αστεράκι- 3λεπτά δηλαδή όλα κι όλα) και να ψηφίσεις μέχρι τις 31 Ιουλίου, το πρόγραμμα: