Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

"Παιχνίδι στην πλάτη μας φαίνεται πως παίζει πια ο μόνος αριστερός ηγέτης του πλανήτη, που κάνει πως δεν βλέπει την εργατική τάξη, και τα λαϊκά στρώματα της χώρας, που φιλοδοξεί να κυβερνήσει". 


Αυτό πιστεύουν οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία της Κασσάνδρας, σύμφωνα με δελτίο τύπου των σωματείων τους.

Πάρε κόσμε τώρα που γυρίζει ...

Δωρεάν Ιντερνετ;
Και να φαντασθείτε ότι ακόμη δεν έπιασαν οι πραγματικές ζέστες!.. Σε μια χώρα όπου δεν υπάρχει ούτε κτηματολόγιο ούτε περιουσιολόγιο, όπου η φοροδιαφυγή θεωρείται σχεδόν δικαίωμα και όπου, κατά συνέπεια, το κράτος δεν μπορεί ούτε να γνωρίζει ποιοι είναι οι πραγματικά φτωχοί ούτε καν να ορίσει αντικειμενικά και αδιάβλητα κριτήρια φτώχειας, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ προσφέρει, ούτε λίγο ούτε πολύ, δωρεάν διαβίωση στις «πλέον ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού», τις οποίες ασφαλώς δεν τολμά να προσδιορίσει. Σε αυτή την αόριστη μάζα, ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε «άμεση σύνδεση ρεύματος-νερού-τηλεφώνου πρώτης κατοικίας», επίσης «απαλλαγή από την υποχρέωση πληρωμής λογαριασμών», καθώς και «εγγυημένη δωρεάν πρόσβαση σε ηλεκτρική ενέργεια, πετρέλαιο θέρμανσης, νερό και τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες στις αναγκαίες για αξιοπρεπή διαβίωση ποσότητες».

Κερδοσκόποι στα κεραμίδια!

Άστεγος συμπολίτης μας πήρε το 2006 στεγαστικό δάνειο και αγόρασε σπίτι 100 τετραγωνικών μέτρων για να στεγάσει την οικογένειά του. Η τράπεζα του έδωσε όλα τα λεφτά και ως μπόνους ένα επισκευαστικό για να αγοράσει νέα έπιπλα. Τώρα δεν μπορεί να πληρώσει. Τι πρέπει να γίνει;

Πολιτικοί, εκπρόσωποι καταναλωτικών οργανώσεων και δημοσιολόγοι έχουν δημιουργήσει την ψευδή αίσθηση ότι στην Ελλάδα της κρίσης υπάρχει πιθανότητα οι δανειολήπτες να κερδίσουν από την τράπεζα το ακίνητο που αγόρασαν με τα λεφτά της τράπεζας, ακόμη κι αν δεν έχουν πληρώσει μία δόση!

Πρόκειται για την χειρότερη και μεγαλύτερη πολιτική απάτη των τελευταίων δεκαετιών. Λένε στον κόσμο αυτό που θέλει να ακούσει, αδιαφορώντας αν αυτό θα έχει στο τέλος ως αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν να χάσουν τα σπίτια τους όσοι τους πιστέψουν. Δίπλα στους κερδοσκόπους της ελπίδας έχει στηθεί μια τεράστια βιομηχανία που υπόσχεται στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας πολλές δίκες. Είναι το μόνο που πραγματικά μπορούν να υποσχεθούν...

Ο "Χέλην" και το μηδενικό...

Τόσο "Έλληνας"...

Πιο "Έλληνας" γίνεσαι γενίτσαρος...
Πρακτικές Δοσίλογων...

Deja Vu ... "Ανδρέα Προχώρα"...

Πολύ πετυχημένο το σημερινό άρθρο...
Θυμίζει τις εποχές πρό 1981...

Νέα δημοσκόπηση για το Ποντίκι από την Pulse RC... (η Χ.Α καλπάζει...)

Νέα δημοσκόπηση από την Pulse RC για το Ποντίκι που κυκλοφορεί την Πέμπτη 6 Ιουνίου...

Καταγράφει σημαντική μεταβολή κρίσιμων πολιτικών και κοινωνικών δεικτών.
Τονίζει την επιρροή που έχει το θέμα του αντιρατσιστικού νόμου στο εκλογικό σώμα και μάλλον θα πρέπει να επανεξετάσουν ορισμένοι...

Μερικές πρώτες παρατηρήσεις...:

Το ΔΝΤ κάνει λόγο για «ατυχείς χειρισμούς»... Δηλαδή παραδέχεται ότι την ΠΑΤΗΣΕ...

Λάθη στη διαχείριση του ελληνικού προγράμματος παραδέχεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην πολυσέλιδη έκθεσή του για την χώρα μας, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα.
Το ΔΝΤ κάνει λόγο για «ατυχείς χειρισμούς», ομολογώντας ότι υποτίμησε κατά πολύ τις επιπτώσεις που θα είχαν οι συνταγές του στην ελληνική οικονομία.
Αποτιμώντας το πρώτο ελληνικό πρόγραμμα από το 2010 ως το 2012, υπάρχει παραδοχή για λανθασμένες εκτιμήσεις από μέρους του Ταμείου που συνέτειναν σε βαθύτερη του αναμενόμενου ύφεση, καθώς και σε μεγάλη αύξηση της ανεργίας.
Το Ταμείο παραδέχεται ότι η δική του πρόγνωση για τη μελλοντική εξέλιξη του χρέους ήταν λανθασμένη σε «σημαντικό βαθμό», όπως και η ανάλυσή του για τη βιωσιμότητα του χρέους.