Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Ας το καλό ... , μας συγκίνησε η Real με τον βραβευμένο ...

Το 13 είναι η χρονιά του και ας το λένε κάποιοι γρουσούζικο...

Ήταν υποψήφιος για το βραβείο Δημοσιογραφίας και Ελευθερίας της Έκφρασης έπειτα από τη δημοσιοποίηση της Λίστας Λαγκάρντ αλλά μάλλον δεν το πήρε αυτό...


Κέρδισε την επαγγελματική αναγνώριση , αναγορεύθηκε σε  αξιόπιστο , βραβεύτηκε με το Βραβείο Δημοσιογραφίας Index της εφημερίδας Guardian μέσα στο 13 !!!

Αλλά τώρα μαθαίνουμε και άλλα ευχάριστα που επιβεβαιώνουν ότι είναι η χρονιά του  ...

Οι μικρομεσαίοι δεν είναι κλέφτες κ. Στουρνάρα...


Εάν το ανίκανο κράτος έχει επιτρέψει λόγω τεμπελιάς και διαφθοράς να εισχωρήσουν στην επιχειρηματική κοινότητα αναξιόπιστοι και τυχάρπαστοι δεν σημαίνει ότι κάθε μικρομεσαίος ή αυτοαπασχολούμενος είναι φοροφυγάς και μπαγαπόντης. Συνεπώς η άποψη του κ Ι. Στουρνάρα ότι σοβαρό πρόβλημα στην φοροδιαφυγή προκαλεί και ο υψηλός αριθμός μικρομεσαίων και αυτοαπασχολούμενων είναι τουλάχιστον ατυχής.

Παρακολούθησα με πολύ προσοχή την συζήτηση του υπουργού Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα στην κρατική τηλεόραση για τις εξελίξεις στην οικονομία και ειλικρινά μου άρεσε ότι είχε σαφείς και αμάσητες απαντήσεις σε οτιδήποτε ρωτήθηκε.

Όταν όμως προσδιόρισε ως ένα από τα προβλήματα  αποτελεσματικής πάταξης της φοροδιαφυγής και τον μεγάλο αριθμό μικρομεσαίων και αυτοαπασχολούμενων άρχισα να ανησυχώ έντονα για το τι μπορεί να περιμένει πάλι τα μόνιμα θύματα της φορολογίας, που είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.

Εξηγώ αμέσως τους λόγους της ανησυχίας μου.

Δεν υπάρχει όριο ;;; Ποιον άλλον θα κάνει ΡΟΜΠΑ το Δεξί Εξτρέμ ;;;

Μετά τον κατακαημένο τον "Ρασκόλνικοφ" που έψαχνε τρύπα να κρυφτεί ο εξειδικευμένος πλέον σε "ΡΟΜΠΕΣ" Dexiextrem έβαλε άλλον να ψάχνει τρύπα να κρυφτεί !!!

Παράκρουση έπαθε ο κλακαδόρος του "έγκριτου" Κώστα Βαξεβάνη, Φώτης Μπόμπολας, ανιψιός του μπάρμπα Γιώργου, μετά το ξεβράκωμα των προηγούμενων ημερών.

Ελληνική Οικονομία : Business as Usual... (Δηλαδή ελλείμματα...)

Επιστροφή στα πρωτογενή ελλείμματα για τον  κρατικό προϋπολογισμό τον Απρίλιο...
Η υστέρηση των εσόδων διευρύνθηκε σε 473 εκατ. ευρώ, ενώ εξαντλείται και η επίδραση των τεχνικών παρεμβάσεων, στις οποίες στηρίχτηκε η επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων στους προηγούμενους μήνες του έτους.


Ο κίνδυνος από τη συνεχιζόμενη υστέρηση των εσόδων είναι διπλός, καθώς θα μπλοκάρει τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και παράλληλα θα ενεργοποιήσει τη ρήτρα λήψης πρόσθετων μέτρων.

Δηλαδή ξανά στο σπιράλ της ύφεσης που φέρνει μέτρα που φέρνουν μεγαλύτερη ύφεση...

Κόψτε ΕΔΩ και όχι από τις συντάξεις (αν μπορείτε ...).

Γιατί όταν και η μικρότερη επιχείρηση μπορεί να εκπίπτει από τα ποσά που πληρώνει πάγια κλπ κλπ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΕΝΗ με τον πάροχο , ο ΜΕΓΑΛΟΣ πελάτης που λέγεται δημόσιο προφανώς μπορεί να ρίξει το κόστος του πολύ χαμηλότερα...

Στην μείωση μισθών , συντάξεων και ιατρικών δαπανών , οι κυβερνήσεις που πέρασαν δεν έδειξαν να έχουν πρόβλημα ...

Με συνοπτικές διαδικασίες  περιέκοψαν οριζόντια και κάθετα , μείωσαν , κατάργησαν και γενικά σήμερα μιλάνε για "περιστολή" ...

Κύριοι της ΝΔ δεν είναι αρκετή η επιστράτευση της ΟΛΜΕ ...

Πολύ καλά κάνει και επιστρατεύει τους καθηγητές η κυβέρνηση... 

Ούτως η άλλως οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ δρουν σαν Στρατός Κατοχής (όρος που αποδίδεται στους συνδικαλΗστες από τον μεγάλο Γ. Μαρίνο)  που φτάνουν στο σημείο να κρατούν ΟΜΗΡΟΥΣ παιδιά που με το ΑΙΣΧΡΟ σύστημα παιδείας που εφαρμόζεται στην χώρα μας ,  καλούνται σε 10 μέρες να παίξουν στα χαρτιά το όποιο μέλλον τους...