Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Και γιατί παραξενεύεται η ΔΗ.ΣΥ ;;;

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:


«Περισσότεροι από 100.000 νέοι άνθρωποι, γίνονται νεομετανάστες και αναζητούν την τύχη τους μακριά από την Ελλάδα σύμφωνα με έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη.
Οι διπλάσιοι σε σχέση με το 2010. Πρόκειται για μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη, που δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο και κυρίως την ίδια την κυβέρνηση.

Δίχως αναβολές και καθυστερήσεις πρέπει άμεσα να αρθούν τα αντικίνητρα και οι περιορισμοί στην ανταγωνιστικότητα, να προωθηθούν τάχιστα οι απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές και να περιοριστεί η ασφυκτική παρέμβαση του κράτους στην αγορά και παράλληλα να εφαρμοστούν πολιτικές ουσιαστικής στήριξης της απασχόλησης.

Εάν αυτές οι αυτονόητες αναγκαιότητες δεν υλοποιηθούν σύντομα, τότε η χώρα μας θα έχει χάσει το σημαντικότερο και ικανότερο δυναμικό της, δημιουργώντας ιδιαίτερα δυσοίωνες προοπτικές για το μέλλον».

Σημείωση Αντίλογου : 
Πόσο ΔΙΚΙΟ έχει στις διαπιστώσεις ο κ. Ζαφειριάδης ...
Ακριβώς έτσι είναι ...

Η Αρχή του τέλους για τον Α. Σαμαρά ;;;

Όπως αναφέρει η ειδησεογραφία ο Α.Σαμαράς θα επισκεφτεί την ΡΩΣΙΑ μεταξύ 25-27 Ιανουαρίου...

Το ζήτημα είναι ότι θα συναντηθεί και με τον Πούτιν...
Μακρυά πάει η  σκέψη μου ;;;
Είμαι υπερβολικός ;;;

Ίσως να είμαι , αλλά θυμάμαι ότι ΟΤΑΝ στηρίχθηκαν οι σχέσεις της Ελλάδας με την Ρωσία επί πρωθυπουργίας Κ. Καραμανλή άρχισε και το ΡΟΚΑΝΙΣΜΑ του ...

Το Veto που απείλησε επί προεδρίας Μπούς στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και ο αγωγός των καυσίμων  ήταν η σταγόνα που γέμισε το ποτήρι και με τον τρόπο αυτό βρήκε απέναντί του τις Δυτικές κυβερνήσεις...

Για να δούμε λοιπόν (με ενδιαφέρον...) την εξέλιξη της περίπτωσης Σαμαρά...

Τα πίτσι - πίτσι με την Ryanair τα ξέρει η ΟΑ και η Aegean ;;;

Την ώρα που η Aegean ανακοίνωνε ότι για το 2011 ο αριθμός επιβατών εξωτερικού ήταν αυξημένος κατά 15% στα 3,52 εκατομμύρια και μάλιστα ότι το 2011 και ήταν, για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας, μεγαλύτερος από εκείνον του εσωτερικού.

Οι συνολικός αριθμός επιβατών της Aegean διαμορφώθηκε πέρυσι στα 6,5 εκατομμύρια σύμφωνα με τα στοιχεία...
Την ίδια ώρα ανακοινώθηκε ότι έγινε συνάντηση με τους εκπροσώπους της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Ryanair την Τρίτη, (έπειτα από αίτημα της ίδιας της εταιρείας) οι υφυπουργοί Πολιτισμού και Τουρισμού Γ. Νικητιάδης και Π. Αλιβιζάτος.

Οι δύο υφυπουργοί ενημερώθηκαν λεπτομερώς για τον προγραμματισμό της εταιρείας όσον αφορά στην Ελλάδα, καθώς και για τις προθέσεις της Ryanair για τις μελλοντικές της κινήσεις στην ελληνική αγορά.

PSI: Ή τώρα ή ποτέ για συμφωνία ή χρεοκοπία ...

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας «κληρώνει» για την Ελλάδα, καθώς χθες επαναλήφθηκαν οι συνομιλίες για το PSI, με την επιστροφή του επικεφαλής του IIF στην Αθήνα Τσαρλς Νταλάρα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Νταλάρα επέστρεψε μετά από ισχυρές πιέσεις της τρόικας, αφού οι διαφωνίες για το ύψος του επιτοκίου υπήρξαν από την αρχή πολύ σοβαρές, με το IIF να επιμένει σε επιτόκιο γύρω στο 5% και την τρόικα να παρεμβαίνει ζητώντας να κατέβει κατά δύο ίσως και τρεις μονάδες. 

Ιδιαίτερη ανησυχία ως προς τον κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας προκαλεί η δήλωση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για την αποδοχή εκ μέρους των πιστωτών των απωλειών στα ομόλογα από την απομείωση του χρέους, εφόσον αποτύχουν οι συνομιλίες με το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο. 

e-Επιλογές της 18/01/2012