Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

ΟΧΙ στους φόρους λένε οι Άγγλοι και οι Αμερικάνοι ... Ποιοι άλλοι ;;;

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δήλωσε την Παρασκευή ότι θα προχωρήσει στην επιβολή ενός νέου φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές - γνωστού και ως φόρου Τόμπιν - ακόμη και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των εταίρων της Γαλλίας στην ΕΕ.
Στον φόρο Τόμπιν αντιτίθενται σθεναρά οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία λέγοντας ΟΧΙ στη φορολόγηση των συναλλαγών μετοχών και ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ (μήπως θυμάται κανείς τα CDS κλπ...)  και απειλούν λέγοντας  ότι οι επενδυτές θα καταφεύγουν στο εξωτερικό για να αποφύγουν τη φορολόγηση.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον προσπαθεί να δείξει ότι είναι "άνετος" αφού δήλωσε σήμερα : «Αν οι Γάλλοι από μόνοι τους θέλουν να προχωρήσουν στην επιβολή του φόρου στην ίδια τους τη χώρα, πρέπει να είναι ελεύθεροι να το πράξουν» αλλά κατά βάθος ΤΡΕΜΕΙ αφού αύριο υπάρχει συνάντηση  Νικολά Σαρκοζί και  Αγκελας Μέρκελ στο Βερολίνο όπου θα συζητηθεί και αυτός ο φόρος...
Το πιθανότερο σενάριο είναι να εφαρμοστεί ο φόρος σε όλη την Ευρωζώνη αφήνοντας "μπουκάλα" τους Άγγλους και τα διάφορα λαμόγια του City...

Η νέα καταστροφή στην οικονομία θα έχει όνομα "αντικειμενικά κριτήρια" ...

Θα έχετε βέβαια ακούσει ότι οι εγκέφαλοι του Υπ.Οικομνομικών ετοιμάζουν λέει ένα σχέδιο φορολόγησης περίπου ενός εκατομμυρίου ελεύθερων επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων με "αντικειμενικά κριτήρια" όπως δηλαδή τα εννοεί το υπουργείο Οικονομικών "αντικειμενικά"...

Μεταξύ άλλων, θα ελέγχονται οι τραπεζικές καταθέσεις, οι δαπάνες που έχουν γίνει με μετρητά και τα περιουσιακά στοιχεία.

Τα αντικειμενικά κριτήρια αναμένεται να περιληφθούν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα πρέπει να έχει κατατεθεί έως τα τέλη Μαρτίου.

Για το πως ακριβώς θα εφαρμοστούν τα παραπάνω μέτρα θα πρέπει να εκδοθεί υπουργική απόφαση, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα χρησιμοποιηθεί ένας αλγόριθμος που θα περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες συνιστώσες για τον καλύτερο και "δίκαιο προσδιορισμό του εισοδήματος".

Να σχολιάσουμε ότι ΔΕΝ υπάρχει καμία ΔυτικοΕυρωπαική χώρα που να χρησιμοποιεί "αντικειμενικά κριτήρια" είναι μάλλον περιττό...
Περιττό είναι και να θεωρήσουμε "αντικειμενικό" κάτι που θα προέρχεται από αυτούς που  δεν σεβάστηκαν τις υπάρχουσες νομοθεσίες που οι ΙΔΙΟΙ έλαβαν στο παρελθόν...
Αντικειμενικό από αυτόν που ΚΡΙΝΕΙ δεν νοείται...

Κ. Κουλούρης = Ένας "Σωτήρας" της Ελλάδας διώκεται !!!

Απίστευτη η Είδηση;;;
Όχι τόσο για όποιον έζησε  την εποχή που σαν υπουργός  "γ@#$e & έδερνε"...


Aστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ παρέσυρε με το αυτοκίνητό του και τραυμάτισε ο πρώην υπουργός Κίμων Κουλούρης σε έλεγχο που του έγινε για τροχαία παράβαση, χθες στις 11.30 το βράδυ στη συμβολή των οδών Καλλιρρόης και Βουλιαγμένης.

Σύμφωνα με την αστυνομία , μέλη ομάδας της ΔΙΑΣ έκαναν σήμα στον οδηγό μιας μαύρης «Μερσεντές» να σταματήσει, επειδή νωρίτερα είχε παραβιάσει ερυθρό σηματοδότη.
Ο οδηγός όμως δεν σταμάτησε αμέσως και έδειχνε εκνευρισμένος , όταν τελικά υπάκουσε στο σήμα των αστυνομικών και ενώ ήταν σε εξέλιξη ο έλεγχος, (κατά την εξακρίβωση στοιχείων αποδείχτηκε πως ήταν ο κ. Κουλούρης)ο πρώην υπουργός ξεκίνησε απότομα και παρέσυρε έναν 25χρονο της ομάδας ΔΙΑΣ που είχε μπει μπροστά στο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει ελαφρά στα πόδια.

Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω ...

Ο νοµπελίστας Τζόζεφ Στίγκλιτζ υπήρξε σύµβουλος του Γιώργου Παπανδρέου και αυτός τον έπεισε να προσφύγει στο Διεθνές Νοµισµατικό Ταµείο µε το επιχείρηµα ότι «θα µπορούσε το ΔΝΤ να µας παράσχει προστασία έναντι των κερδοσκοπικών πιέσεων στα ελληνικά οµόλογα» («Καθηµερινή», 20/12). Τις τραγικές συνέπειες αυτής της συµβουλής πληρώνουµε σήµερα. Ο ίδιος οικονοµολόγος (από τους πεφωτισµένους αµερικανούς αριστερούς) εµπνέει σήµερα τους υπερµάχους εξόδου από την ευρωζώνη και επανόδου στη δραχµή µαζί µε έλληνες οµοϊδεάτες οικονοµολόγους, που µας συνιστούν να ακολουθήσουµε το παράδειγµα της Αργεντινής, κι ας µας προειδοποιεί ο εφαρµοστής αυτής της πολιτικής, τέως υπουργός Οικονοµικών Καβάγιο, ότι µια τέτοια στρατηγική θα ισοδυναµούσε µε αυτοκτονία. 

Μολονότι τα επιχειρήµατα των υποστηριζόντων την επάνοδο στη δραχµή δεν είναι αµελητέα (π.χ. δυνατότητα υποτιµήσεως του νοµίσµατος), όµως αντιπαρέρχονται τις άµεσες καταστροφικές συνέπειες εξόδου από το ευρώ, µερικές από τις οποίες είχα την ευκαιρία να εκθέσω σ’ αυτή τη στήλη στις 30.10.2011. Οσοι διαφώνησαν µε όσα είχα υποστηρίξει θεώρησαν ότι µε αποστόµωσαν αντιπαρατηρώντας ότι πολύ καλά ήµαστε την εποχή που έχοντας ως νόµισµα τη δραχµή αποφασίσαµε να ενταχθούµε στη ζώνη του ευρώ.

e-Επιλογές 07/01/2012