Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Παραδείγματα αντίστασης...

Γράφει ο καθηγητής Νίκος Λυγερός

Σε μια κοινωνία δίχως όραμα, δεν είναι η οικονομία που λείπει στα παιδιά, στο κάτω-κάτω της γραφής ακόμα και η φτώχεια δεν έκανε ποτέ κακό στο λαό μας, αντιθέτως τού έμαθε να αντιστέκεται και στις πιο κρίσιμες στιγμές. Εναντίον στο ναζιστικό στρατό, η Δανία, το Λουξεμβούργο και η Τσεχοσλοβακία παραδόθηκαν αμαχητί αυθημερόν, η Γιουγκοσλαβία υπέκυψε σε 3 μέρες, η Ολλανδία σε 4, το Βέλγιο σε 18, η Γαλλία σε 25. Ενώ η μικρή μας Ελλάδα άντεξε 55 μέρες. Μόνο η Λέρος κράτησε 52 μέρες. Ακόμα και οι εχθροί μας το παραδέχθηκαν. Γιατί λοιπόν τα παιδιά μας πρέπει να ξεχάσουν αυτά τα παραδείγματα αντίστασης; .....

Η δήλωση Σαμαρά...

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 «Οι μάσκες έπεσαν. Ο κ. Παπανδρέου απέρριψε το σύνολο της πρότασης μας. Οι ευθύνες που επωμίζεται είναι τεράστιες. Μόνη λύση οι εκλογές».

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση Παπανδρέου με 153 ναι

Ψήφο εμπιστοσύνης με 153 «ναι» πήρε η κυβέρνηση στην κρίσιμη διαδικασία τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.
Γ.Παπανδρέου πως θα προχωρήσει άμεσα σε συζητήσεις για κυβέρνηση συνεργασίας. «Ναι» ψήφισαν οι 152 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και η κα. Λουκα Κατσέλη, η οποία αργότερα επανεντάχθηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος.
Στην ψηφοφορία απούσες ήταν οι Έλσα Παπαδημητρίου και Μιλένα Αποστολάκη.
Το ότι έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ανακοίνωσε μετά το πέρας της διαδικασίας η κυρία Λούκα Κατσέλη.
Αργότερα, ανακοινώθηκε πως με απόφαση του Γ.Παπανδρέου η Λούκα Κατσέλη επανεντάσσεται στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.