Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Να ευχαριστήσουμε τους 154 ΣΩΤΗΡΕΣ μας...

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή, χωρίς εκπλήξεις ή διαρροές από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ η τροπολογία για την επιβολή ειδικού τέλους στα ακίνητα.

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους 154 ατρόμητους (;;;) ΣΩΤΗΡΕΣ μας.

Σίγουρα ο Ελληνικός Λαός θα θελήσει να τους ευχαριστήσει ένας ένας (η ομαδικά...)  προσωπικά ...

"Ασφάλιστρο κινδύνου για την περιουσία"...

Είναι η δεύτερη φορά που χρησιμοποιεί αυτό το (ΑΤΥΧΕΣ) παράδειγμα ο αντιπρόεδρος και υπουργός οικονομικών κ. Βενιζέλος.

Όταν μας τονίζει ότι η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων αξίζει περίπου ΕΝΑ τρισεκατομμύριο Ευρώ και μάλιστα υπολογίζει να εισπράξει περί τα 100 Δισ. Ευρώ για "ασφάλιστρο κινδύνου" με φορολογία 10% που θα έπρεπε να ΕΙΧΕ ήδη εισπραχθεί θεωρώντας μάλιστα ότι "υπάρχει και πολύ μεγάλο προϊόν παραοικονομίας και φοροδιαφυγής" κάνει δύο λογικές υπερβάσεις.

Εσείς πόσους μισθούς θα χάσετε σήμερα ;;;

Γιατί όπως σωστά επισημαίνει το πρωτοσέλιδο του Έθνους μετά το "κούρεμα" έρχεται και το "ξύρισμα"...

Ας προσέχαμε...
Εγώ να επισημάνω μόνο ότι είναι επικίνδυνο το παιχνίδι με τα ξυράφια...

Μπορεί να γυρίσει εναντίον του ... μπαρμπέρη...

Όταν χτίζεις παλάτια στην άμμο...

"Η πρώτη επιλογή είναι η διμερής διαπραγμάτευση με Eurostat και Κομισιόν, ώστε οι δαπάνες για την παιδεία και τη στήριξη της απασχόλησης να μην συμπεριλαμβάνονται στον υπολογισμό του δημόσιου χρέους.

Η δεύτερη έχει να κάνει με το ενδεχόμενο ο Γ. Παπανδρέου να θέσει υπό συνολική αμφισβήτηση το Σύμφωνο Σταθερότητας και να καταθέσει πρόταση για επαναξιολόγησή του σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων."

Αυτά σχεδίαζαν πρίν αναλάβουν την κυβέρνηση...

Για μάχη στην Ευρώπη ετοιμάζεται το ΠΑΣΟΚ

ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ διαπραγμάτευσης με τις Βρυξέλλες ψάχνει ο Γ. Παπανδρέου, καθώς σ' αυτό το επίπεδο θα κριθεί το εάν θα καταφέρει να εφαρμόσει την πολιτική που έχει ανακοινώσει. Σύμφωνα με πληροφορίες από το στρατόπεδο της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης, η γραμμή που προκρίνεται μέχρι αυτή την ώρα είναι αυτή της αναδιαπραγμάτευσης των όρων του Συμφώνου Σταθερότητας.
Τα σχέδια έχουν ως εξής:
*Η πρώτη επιλογή είναι η διμερής διαπραγμάτευση με Eurostat και Κομισιόν, ώστε οι δαπάνες για την παιδεία και τη στήριξη της απασχόλησης να μην συμπεριλαμβάνονται στον υπολογισμό του δημόσιου χρέους.
*Η δεύτερη έχει να κάνει με το ενδεχόμενο ο Γ. Παπανδρέου να θέσει υπό συνολική αμφισβήτηση το Σύμφωνο Σταθερότητας και να καταθέσει πρόταση για επαναξιολόγησή του σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.
Και οι δύο περιπτώσεις είναι δύσκολες, καθώς απαιτούνται συμμαχίες αλλά και ομοφωνία των ηγετών της Ε.Ε. Από την πλευρά της η Κομισιόν δεν φαίνεται διατεθειμένη να ανοίξει διάλογο με την κάθε χώρα για εξαιρέσεις επιμέρους τομέων από τον υπολογισμό χρέους χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος και πειστικές δικαιολογίες.
Οι διαπραγματεύσεις
Τις τελευταίες ημέρες και μετά τα σαφή μηνύματα των Βρυξελλών φαίνεται πως στο «πράσινο στρατόπεδο» αντιλαμβάνονται ότι η διαπραγμάτευση δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Μετά και τις -σκόπιμες για κάποιους- διαρροές των τελευταίων ημερών ότι το έλλειμμα φέτος θα ξεπεράσει το 10% (γεγονός που αρνήθηκε με ανακοίνωσή του την Παρασκευή ο Γ. Παπαθανασίου), η αξιωματική αντιπολίτευση εξετάζει πλέον ένα τρίτο σενάριο.
*Το ενδεχόμενο να ζητήσει νέα «απογραφή» και να θέσει θέμα ελλιπούς παρακολούθησης των ελληνικών δημοσιονομικών μεγεθών από την πλευρά των Βρυξελλών, με τη δικαιολογία ότι η παρούσα κυβέρνηση κοινοποιούσε λάθος στοιχεία. Πρακτικά δηλαδή ο Γ. Παπανδρέου θα υποστηρίξει ότι και η Ε.Ε. φέρει ευθύνη που η ελληνική οικονομία έφτασε στη σημερινή κατάσταση. Με τον τρόπο αυτό θα αποφύγει τον πολιτικό σκόπελο σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες ανατρέψουν τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Το ίδιο τέχνασμα χρησιμοποίησε και η Ν.Δ. το 2004, μόνο που η κίνηση αυτή έφερε και την πρώτη επιτήρηση της χώρας μας.
Οι Βρυξέλλες τηρούν στάση αναμονής και αναφέρουν ότι θα εξετάσουν τα στοιχεία που έστειλε η ΕΣΥΕ και θα ανακοινώσουν τις προβλέψεις τους τον Νοέμβριο.
Στο παρασκήνιο όμως η Κομισιόν φοβάται μια δεύτερη απογραφή, καθώς σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί και τα νούμερα διαφοροποιηθούν, η ευθύνη δεν θα είναι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Κομισιόν που προΐσταται της Eurostat. Με αυτό τον τρόπο αμφισβητείται και η αξιοπιστία της Κομισιόν, που παρά το κακό προηγούμενο των στατιστικών στοιχείων της Ελλάδας δεν μπορεί να ελέγξει τους δικούς της μηχανισμούς.
Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία παρακολουθεί σιωπηλά τις εξελίξεις, καθώς γνώριζε από τον Αύγουστο τις προθέσεις της Κομισιόν αλλά και την επιδείνωση λόγω κρίσης. Στελέχη της αναφέρουν ότι το «κυβερνητικό σχήμα παρακολουθεί χωρίς να δεσμεύεται και αφήνει το ΠΑΣΟΚ να ανακοινώσει δεσμεύσεις που θα είναι δύσκολο να υλοποιηθούν».
Α. ΠΑΠ.

Δεν ανησυχώ ακόμα...

Πολλοί Έλληνες έχουν αρχίσει να ανησυχούν βλέποντας "Ελληνική" τηλεόραση χθες βράδυ...

ΌΛΑ σχεδόν τα κανάλια στην Prime Time ζώνη τους (μετά το δελτίο ειδήσεων...) έδειχναν Τούρκικα σίριαλ !!!

Από την μία ο ΑΝΤ1 με το EZEL και για να ... μήν χάσει η "relance" του MEGA με το "Έρωτας & Τιμωρία" (κατά το "Έγκλημα & Τιμωρία" ;;;) ...
Είναι ξεκάθαρο σε όσους πολίτες αναλύουν λιγάκι την τάση αυτή των ΜΜΕ , ότι η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι ο πλήρης αφελληνισμός της τηλεόρασης...

Ας μήν βιαστεί κανείς να με κατηγορήσει για "υπερεθνικισμό"  , οι εντάσεις που καταθέτω δεν είναι "ξενοφοβικές" αλλά ποιοτικές...

Προφανώς δεν αναφαίρομαι στην (καλή έως πολύ καλή) παραγωγή των Τούρκικων σίριαλ που πολλές φορές υπερβαίνει τις Λατινοαμερικάνικες σειρές , αλλά στην κουλτούρα που περνάνε στην Ελληνική κοινωνία.
Τί ακριβώς προσφέρουν τα εν λόγω σίριαλ ;
Όλη τους η δομή βασίζεται στο υπερσυντηρητικό Ισλάμ που θέλει τον άντρα κυρίαρχο και αρχηγό της οικογένειας η οποία ακολουθεί πιστά τις αποφάσεις και τις εντολές του...
Έχει αυτή η κουλτούρα καμία σχέση με την σημερινή Ευρωπαϊκή Ελλάδα ;;;
ΟΧΙ βέβαια.
Έχει όμως με την Ελλάδα των δεκαετιών προ του 50 και ίσως αυτό κάνει "κλικ" στους τηλεθεατές...
Ας μήν ξεχνάμε ότι έχει καλλιεργηθεί στην χώρα μας ότι η Ελλάδα δεν είναι "Ευρώπη" αφού οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης αναφέρονται συνεχώς στο "Τί μας ζητάνε οι Ευρωπαίοι" , η "Οι Ευρωπαίοι" τούτο , το άλλο κλπ κλπ.
Λές και η Ελλάδα δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ και 30 χρόνια ενώ η Τουρκία βρίσκεται στον προθάλαμο και κοιτά μέσα από την κλειδαρότρυπα...
Παρά ταύτα ΔΕΝ ανησυχώ ακόμα...
Θα αρχίσω να ανησυχώ όταν δώ την παρακάτω εικόνα...

e-Επιλογές της 26/09/2011