Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

H κυβέρνηση έριξε μια ζαριά και την έβαλαν να φάει και τα ζάρια...

Ολοι καταλάβαμε τι συνέβη. 

Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση έριξε απέναντι στην τρόικα μια ζαριά. Και πέντε μέρες αργότερα, ο Σόιμπλε και οι λοιποί την έβαλαν να φάει και τα ζάρια. 

Ηθικό δίδαγμα;
Να αφήσουμε τις ζαριές και να κάνουμε καμία δουλειά.

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε στο Υπουργικό Συμβούλιο ότι «πρέπει πλέον να επικεντρωθούμε στη δουλειά μας» κι αυτό το «πλέον» τα λέει όλα.
Κατά την επιεικέστερη ερμηνεία της προτροπής του Πρωθυπουργού: έως τώρα αλλού ήταν επικεντρωμένοι αλλά τώρα τελείωσαν τα ψέματα.
Τη δουλειά τους, λοιπόν.
Και να εφαρμόσουν όσα οι ίδιοι αποδέχτηκαν να υλοποιήσουν, όσα έχουν συμφωνήσει, όσα έχουν υπογράψει και όσα έχουν ψηφίσει. Χωρίς υπεκφυγές.
Από το ίδιο Υπουργικό Συμβούλιο κρατώ το εξής περιστατικό.

Τί λέει για τον συνάδελφό του ο... Μάκης;;;

Απαπα !!!

Δεν πιστεύω να γίνονται τέτοια πράγματα στον αγγελικό κόσμο των δημοσιογράφων ...

Πηγή: Ζούγκλα

Με το κεφάλι πάμε κάτω ...

Σε συνεχή μείωση το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (σε σταθερές τιμές 2000) και για το δεύτερο τρίμηνο του 2011 (σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2010) αφού με βάση τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ απώλεσε 7,3% .

Οι καταναλωτικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 6,8% αυτό το τρίμηνο (σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2010), ενώ οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου μειώθηκαν κατά 17,9% (ποιος ΤΡΕΛΟΣ θα επενδύσει με τέτοιο φορολογικό περιβάλλον στην Ελλάδα;;;).

Αντιθέτως σε συνεχή ΑΥΞΗΣΗ βρίσκεται το ποσοστό ανεργίας (στην ουσία της καταγεγραμμένης ανεργίας...) αφού διαμορφώθηκε τον Ιούνιο του 2011 στο 16,0% (σε σχέση με το 11,6% του Ιουνίου του 2010)   με βάση τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 211.321 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2010 (αύξηση 36,3%) ,στις γυναίκες το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 19,9% από 15,5% που ήταν το 2010 και στους άνδρες στο 13,2% από 8,9%.

Αναμενόμενη επίπτωση το "Ρεκόρ" ανεργίας να παρατηρούνται στους νέους 15-24 ετών (43,3%) και στις ηλικίες 25-34 (22,6%) !!!

Φυσικά ΟΛΟΙ αυτοί οι άνεργοι είναι του ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ τομέα της οικονομίας αλλά αυτό ελάχιστα ενόχλησε τα ΜΜΕ και τα κόμματα και φυσικά τα συνδικάτα αφού ως γνωστόν μόνο οι του Δημοσίου "έχουν ψυχή"....

Ολι Ρέν και λοιποί της τρόικας τα έχωσαν στην κυβέρνηση ...

Αλλά οι Ελληνικές εφημερίδες ΔΕΝ είδαν και ΔΕΝ άκουσαν τίποτα...

Οι δανειστές μας όχι μόνο επιβράβευσαν τα μέλη της Τρόικας που σηκώθηκαν και έφυγαν από την χώρα όταν είδαν την κοροϊδία που συνεχίζεται από τότε που ανέλαβαν αλλά προχώρησαν και παρακάτω λέγοντας ότι η 6η δόση θα έρθει στην χώρα ΜΟΝΟ ΑΝ δώσουν αυτοί οι υπάλληλοι το ΟΚ...

Κατά τα λοιπά ο κ. Παπανδρέου αναστήλωσε την "Χαμένη αξιοπιστία" της χώρας...

e-Επιλογές της 07/09/2011