Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ...

Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


«Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την ύφεση και χθες για την ανεργία, δείχνουν πως η οικονομική δραστηριότητα στη χώρα έχει καταρρεύσει και ότι η κυβέρνηση έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο.

Η αλόγιστη αύξηση των φορολογικών συντελεστών και ειδικότερα του ΦΠΑ, οδηγεί την οικονομία στην πιο βαθιά ύφεση που έχει γνωρίσει μεταπολεμικά.

Τώρα, δίχως καθυστέρηση, απαιτείται να ληφθούν άμεσες αποφάσεις αλλαγής της φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης, μεταθέτοντας τη μείωση του ελλείμματος στον περιορισμό των δημοσίων δαπανών και όχι στην αφαίμαξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων».

Σημείωση Αντίλογου : Αφού η Δ.Σ συμφωνεί με την Ν.Δ στην αποτυχία των μέτρων της κυβέρνησης και στην ανάγκη επανεκκίνησης της οικονομίας.
Γιατί δεν κάνει το ΓΕΝΝΑΙΟ βήμα να στηρίξει το ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙ ώστε και να αρχίσει την προσέγγιση των κομμάτων;;;
Αρκετά με τις προσωπικές διαμάχες και τους εγωισμούς.
Η Ελλάδα τους έχει ΟΛΟΥΣ ανάγκη...

Δεν είναι στραβός ο γιαλός κύριε Βενιζέλο...


Βροχή οι ανακοινώσεις των αυξήσεων και ακόμα δεν πλησιάσαμε προς το τέλος του μηνός...
Στο θέμα αυτό αναφέρεται η παρακάτω  ανακοίνωση της ΝΔ...


«Οι τραγικές συνέπειες της παράλογης και καταστροφικής αύξησης του Φ.Π.Α. στην εστίαση, από το 13% στο 23%, ήδη, ξεκίνησαν.


Πρώτο θύμα οι νησιώτες και οι ταξιδιώτες. Η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας προέβη σε ανακοίνωση, ότι, λόγω αδυναμίας να ενσωματώσει την υπέρογκη (κατά 77%) αύξηση του Φ.Π.Α. στα προϊόντα της, ανεβάζει, από 1η Σεπτεμβρίου, κατά 10%, όλες τις τιμές των “αγαθών” που πωλούνται στους χώρους εστίασης των πλοίων.


Ο κ. Βενιζέλος, αντί να επιμένει στο λάθος, ας παραδεχτεί, επιτέλους, την πραγματικότητα και ας αντιληφθεί το αναπόφευκτο ντόμινο που προκαλεί στην Οικονομία και τον Τουρισμό η απόφασή του.


Για μια ακόμη αφορά, τον καλούμε να ανακαλέσει, άμεσα, την αύξηση του Φ.Π.Α. στην εστίαση και να υιοθετήσει την πρόταση της Ν.Δ. για χαμηλό Φ.Π.Α. σε ολόκληρο το τουριστικό πακέτο, όπως, άλλωστε, ισχύει σε πολλές χώρες της Ε.Ε.».

Ντροπή : Είδος εν ανεπαρκεία ...

Η κομματική τύφλωση καλά κρατεί στις φυλλάδες...

Δείτε για παράδειγμα τα σημερινά ΝΕΑ...

Χθες ανακοινώθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ η ανεργία του Μαΐου του 2011 που είναι νέο ΡΕΚΟΡ για την χώρα μας...

ΕΝΑ εκατομμύριο Έλληνες είναι ΑΝΕΡΓΟΙ αυτή την στιγμή και σύμφωνα με τους υπολογισμούς (αφού επίσημα στοιχεία δεν υπάρχουν...) άλλο ένα εκατομμύριο αλλοδαποί ...

Αυτό όμως δεν είναι σπουδαίο θέμα για να γίνει το κύριο θέμα στης εφημερίδας. Για αυτούς το μεγάλο θέμα είναι ένας νεαρός στην Βρετανία και αμέσως μετά σε βαρύτητα έρχονται οι "συμβουλές" των Ευρωπαίου παρατηρητή (διοικητή;;;) που "μπορεί να μην έπιασε ακόμη επισήμως δουλειά, αλλά ήδη έχει διαμορφώσει τις προτεραιότητές του".

Από Ρεκόρ σε Ρεκόρ πάει αυτή η κυβέρνηση...

Και δεν θα το βάλει κάτω αν δεν κερδίσει το "χρυσό" μετάλλιο σε παγκόσμιο επίπεδο!!!

Σύμφωνα λοιπόν με την ΕΛΣΤΑΤ τον Μάιο του 2011 η ανεργία χτύπησε “κόκκινο” στο 16,6%, από 15,8% που ήταν τον Απρίλιο του 2011.

Δημιουργούνται δηλαδή νέα ρεκόρ αργίας την εποχή που ΠΑΝΤΑ στα στατιστικά εμφανιζόταν ΠΤΩΣΗ (λόγω των εποχιακών δουλειών κλπ...)
Το χρυσό μετάλλιο μάλλον το έχει εξασφαλίσει για το 2011 η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου αφού έχει κρυμμένους "ΑΣΟΥΣ" στο μανίκι της για το υπόλοιπο διάστημα και μέχρι να βγεί η χρονιά...
Ας μήν ξεχνάμε ότι από τον Σεπτέμβριο θα αυξηθεί από 13% σε 23 % ο ΦΠΑ στην εστίαση γεγονός που θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση της κατανάλωσης από τους Έλληνες που σαν φυσικό επακόλουθο θα είναι το κλείσιμο αρκετών επιχειρήσεων με διόγκωση της ανεργίας.

e-Επιλογές της 11/08/2011