Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Μνημόνιο και ανεξαρτησία ...

Μήπως άραγε ο κορυφαίος ποιητής μας Κωνσταντίνος Καβάφης είχε υπόψη του την Τρόικα, το μνημόνιο και τα όσα συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα, όταν έγραφε το περίφημο ποίημά του υπό τον τίτλο «Εν μεγάλη Ελληνική αποικία, 200 π.Χ.»; Το ερώτημα μου έθεσε η αναγνώστριά μου κυρία Μαρία Αφουξενίδη. Και καθώς μου το ξαναθύμισε συμφώνησα ότι είναι απολύτως επίκαιρο και αξίζει να το ξαναθυμηθούν όσοι εκτιμούν την υψηλή ποίηση και να το προσέξουν όσοι δεν έχουν την τύχη να εντρυφούν σ΄ αυτήν: 

« Οτι τα πράγματα δεν βαίνουν κατ΄ ευχήν στην Αποικία δεν μέν΄ η ελαχίστη αμφιβολία,και μ΄ όλο που οπωσούν τραβούμ΄ εμπρός, ίσως,καθώς νομίζουν ουκ ολίγοι,να έφθασε ο καιρός να φέρουμε Πολιτικό Αναμορφωτή. 

Ομως το πρόσκομμα κ΄ η δυσκολία είναι που κάμνουνε μια ιστορία μεγάλη κάθε πράγμα οι Αναμορφωταί αυτοί. (Ευτύχημα θα ήταν αν ποτέ δεν τους χρειάζονταν κανείς.) Για κάθε τι,για το παραμικρό ρωτούνε κ΄ εξετάζουν, κ΄ ευθύς στον νου τους ριζικές μεταρρυθμίσεις βάζουν, με την απαίτησι να εκτελεσθούν άνευ αναβολής. 

Εχουνε και μια κλίσι στες θυσίες. 

Παραιτηθείτε από την κτήσιν σας εκείνη· η κατοχή σας είν΄ επισφαλής: 

η τέτοιες κτήσεις ακριβώς βλάπτουν τες Αποικίες. 

Παραιτηθείτε από την πρόσοδον αυτή, κι από την άλληνα την συναφή, κι από την τρίτη τούτην:ως συνέπεια φυσική· είναι μεν ουσιώδεις,αλλά τι να γίνει; 

σας δημιουργούν μια επιβλαβή ευθύνη. 

Κι όσο στον έλεγχό τους προχωρούνε, βρίσκουν και βρίσκουν περιττά,και να παυθούν ζητούνε· πράγματα που όμως δύσκολα τα καταργεί κανείς. 

Κι όταν,με το καλό,τελειώσουνε την εργασία, κι ορίσαντες και περικόψαντες το παν λεπτομερώς, απέλθουν,παίρνοντας και την δικαία μισθοδοσία, να δούμε τι απομένει πια,μετά τόση δεινότητα χειρουργική. 

Ισως δεν έφθασεν ακόμη ο καιρός. 

Να μη βιαζόμεθα· είν΄ επικίνδυνον πράγμα η βία. 

Τα πρόωρα μέτρα φέρνουν μεταμέλεια. 

Εχει άτοπα πολλά,βεβαίως και δυστυχώς,η Αποικία. 

Ομως υπάρχει τι το ανθρώπινον χωρίς ατέλεια; 

Και τέλος πάντων, να, τραβούμ΄ εμπρός». 

Μόνο στην Ελλάδα αντέχει ο "Σοσιαλισμός" ...

«Βουλιάζουν» οι Σοσιαλιστές στην Ισπανία σύμφωνα με τις σφυγμομετρήσεις που βλέπουν τη δημοσιότητα σχεδόν τρεις μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Τό συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) της Ισπανίας προηγείται κατά 12 (!!!) μονάδες του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) στην πρόθεση ψήφου...

Η δημοσκόπιση της DYM, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα ABC, το PP συγκεντρώνει ποσοστό 47,6% ενώ το PSOE 35%.
Με αυτή την τέτοια στις εκλογές το ΡΡ εξασφαλίζει άνετα την απόλυτη πλειοψηφία στο ισπανικό κοινοβούλιο.
Μόνο στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμα "διαρροές" σε εφημερίδες που στηρίζουν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που αφήνουν υπονοούμενα ότι το κυβερνών κόμμα κάλυψε την διαφορά που είχε σε προηγούμενες δημοσκοπήσεις έναντι της ΝΔ (κάπου έφτανε και τις 4 μονάδες...) και προηγείται κατά 2 μονάδες...

O Αντιπρόεδρος και Υπουργός οικονομικών και...

"Αντ' Αυτού" κλπ κλπ δηλώνει στο ΒΗΜΑ (πού αλλού...) ότι αισθάνεται σαν "ζογκλέρ" !!!

Το blog και ο γράφων δεν  αμφισβητούν  στο πώς νιώθει ο κ. Αντιπρόεδρος , για να το λέει δημόσια έτσι θα είναι...

Ωφείλουμε όμως να δείξουμε στον κ. Αντιπρόεδρο  πώς νιώθουμε εμείς εδώ και 20 μήνες με την κυβέρνηση Παπανδρέου και μάλιστα να του δείξουμε χρησιμοποιώντας όπως και αυτός την ορολογία του Τσίρκου...

e-Επιλογές της 06/08/2011