Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Ποιος τελικά δεν θέλει τη συναίνεση;

Η άρνηση της κυβέρνησης στην πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά για ένα Εθνικό Συμβόλαιο για τον Τουρισμό, τη βαριά «βιομηχανία» της χώρας, αποδεικνύει στη πράξη για μια ακόμη φορά ότι οι δήθεν προσκλήσεις συναίνεσης εκ μέρους του πρωθυπουργού αποτελούν κενές περιεχομένου ρητορείες.

Μοναδικός σκοπός της, πλέον αναποτελεσματικής στα μεταπολιτευτικά χρονικά, κυβέρνησης ήταν και παραμένει η παραπλάνηση της κοινής γνώμης και η ωραιοποίηση με επικοινωνιακά τερτίπια της παταγώδους αποτυχίας της πολιτικής της.

Χωρίς συναίσθηση των τεραστίων ευθυνών της για την καταστροφική οικονομική πολιτική -που οδήγησε τη χώρα στο ΔΝΤ, την αγορά στην ασφυξία, την κοινωνική συνοχή στα όρια της κατάρρευσης- αναζητά να βρει ενόχους, για τα αποτελέσματα της αλλοπρόσαλλης τακτικής της, στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Το πρωτοσέλιδο της ημέρας !!!

Για μία ακόμα φορά από τον Αδέσμευτο τύπο που περιγράφει με ακρίβεια το φρενοκομείο που λέγεται Ελλάδα...

Τα νέα επιτεύγματα της προπαγάνδας - με την βοήθεια του «αόρατου μηχανικού»

Όταν κάπου εκεί στα τέλη του προπερασμένου αιώνα ο μεγάλος Ανατόλ Φρανς κατέληγε στο συμπέρασμα – απόφθεγμα «Η Δημοκρατία διοικείται από το χέρι ενός αόρατου μηχανικού», ίσως να μην φανταζόταν καν πως στα χρόνια, στις δεκαετίες, στους αιώνες που θα ακολουθούσαν θα αποδεικνυόταν πως είχε κάνει την σημαντικότερη διαπίστωση όλων των εποχών. 

Ο «αόρατος μηχανικός», όπως κομψά αποκάλεσε την λειτουργία της προπαγάνδας ο μεγάλος και εξαιρετικά πολιτικοποιημένος συγγραφέας, κυριάρχησε και εξακολουθεί να κυριαρχεί με τρόπο απόλυτο, φθάνοντας ανίκητος ως τον 21ο αιώνα. 

Η δράση του αναπτύχθηκε στο έπακρο, τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο, από τον υπουργό Προπαγάνδας και Δημόσιας Διαφώτισης της ναζιστικής Γερμανίας Γιόζεφ Γκέμπελς, που δεν κουραζόταν να επαναλαμβάνει πως «δεν λέμε κάτι για να το πούμε, αλλά για να επιτύχουμε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα». 

Πρόκειται για μια καθαρά σκόπιμη διαδικασία, στην οποία, όμως, δεν εμπλέκονται μόνο οι εμπνευστές μιας συγκεκριμένης προπαγανδιστικής δραστηριότητας, αλλά αναγκαστικά χρησιμοποιούνται και εκείνοι που για άλλους, δικούς τους λόγους, που δεν εντάσσονται πάντα στον αρχικό προπαγανδιστικό σκοπό, δέχονται να λάβουν μέρος σ’ αυτήν. 

Τα παραδείγματα είναι σχεδόν καθημερινά. Και συχνά βλέπουμε τον «αόρατο μηχανικό» να βάζει το χέρι του, συνήθως φροντίζοντας για την αποσιώπηση των σημαντικών και την υπερπροβολή των ασήμαντων ή και ψευδογεγονότων, που χρησιμεύουν στην συγκάλυψη των πραγματικών γεγονότων. 

Τις τελευταίες ημέρες, ο μηχανισμός βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με βάση δύο μεγάλα θέματα. 

Το πρώτο είναι το ζέον θέμα της απεργίας των ταξί. 

Ο ΕΝΑΣ... ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ!


Ο ένας λέει στενός συνεργάτης κορυφαίου τέως υπουργού του ΠΑΣΟΚ και ο άλλος συνεργάτης τοπικού βουλευτού του ΠΑΣΟΚ στην Μακεδονία.
Αμφότεροι διακινητές κοκαΐνης… 123 κιλά παρακαλώ…. 

Από ονόματα μούγκα…
Ο ένας και ο άλλος!!!
Θάψει-θαψει και τα ΜΜΕ των νταβατζήδων…
Υπό σκιάν και η ΝΔ, μπας και κόψει το αυγολέμονο της συναίνεσης!


Πηγή : Χαρρυ Κλίνν

e-Επιλογές της 01/08/2011