Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Τώρα εμφανίζουν τον Παπανδρέου να διαφωνεί με τον … Παπακωνσταντίνου!

Τον περασμένο Μάρτιο, μόλις έγινε αντιληπτό ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί να ζητήσει κι άλλα χρήματα από την Ευρώπη για να σώσει την οικονομία της, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου σκέφτηκε στα σοβαρά να εφαρμόσει ένα ριζοσπαστικό σχέδιο που θα έλυνε το πρόβλημα της ελληνικής κρίσης μια και καλή. γράφουν οι New York Times και συνεχίζουν:
Με βάση αυτό το σχέδιο, η Ελλάδα θα μετέφερε 133 δισεκατομμύρια ευρώ (40% του δημόσιου χρέους της) στην ΕΚΤ, η οποία στη συνέχεια θα πλήρωνε τις ελληνικές υποχρεώσεις, εκδίδοντας ένα δικό της ευρωομόλογο.
Σύμφωνα με εκείνους που σκέφτηκαν και πρότειναν αυτή τη λύση, θα επρόκειτο για «μια αναδιάρθρωση χωρίς κούρεμα». Θα είχε ως αποτέλεσμα, έλεγαν, την ελάφρυνση της ελληνικής οικονομίας από το χρέος, την ικανοποίηση των τραπεζιτών και των οίκων αξιολόγησης, και τη επιστροφή στην ανάπτυξη.
Το εν λόγω σχέδιο αποτελούσε μια ονειρεμένη εναλλακτική λύση απέναντι στις ευρωπαϊκές απαιτήσεις για ακόμη περισσότερη λιτότητα ως αντάλλαγμα για τη χρηματοδότηση της χώρας. Μάλιστα, ο Παπανδρέου έφτασε στο σημείο να ζητήσει από ένα πολιτικό του σύμμαχο, και από τους δυο ιθύνοντες νόες του σχεδίου, έναν Βρετανό και έναν Έλληνα οικονομολόγο,  να πιέσουν τους Ευρωπαίους να το αποδεχτούν. Σύμφωνα όμως με όσους συμμετείχαν στις συζητήσεις, ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου αντιστάθηκε, ισχυριζόμενος ότι οι Γερμανοί και η ΕΚΤ δεν πρόκειται να συμφωνήσουν. Έτσι, η πρόταση μπήκε στο συρτάρι, και η Ελλάδα τώρα αναμένει ένα ακόμη πακέτο βοήθειας για να ξεφύγει από την απειλή της χρεοκοπίας.
Όπως λέει ο επικεφαλής του CEPS των Βρυξελλών Daniel Gros, «ήταν μια καλή ιδέα… θα έπρεπε όμως να προταθεί από τους Γερμανούς».

Σε αυτές τις κάρτες φαίνεται η αλλαγή πορείας ...

Δεν σχολιάζουμε κάν την διαφορά των κομμάτων. Δεν έχει καμία σημασία η διαφορά αν είναι 1 , η 3 η και παραπάνω .
Σημασία έχει η ΑΛΛΑΓΗ της τάσης των ψηφοφόρων.
Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια υπάρχει κόψιμο με ανοδική τάση της πορείας του δείκτη  ΝΔ/ΠΑΣΟΚ.

Μπορεί να είναι σε αρχικό στάδιο και να χρειαστεί η επιβεβαίωση μίας - δύο ακόμα δημοσκοπήσεις την Ρ.Ι αλλά δεν μπορεί να μην σημειωθεί αυτός ο δείκτης...

Όπως βλέπουμε και σε αυτή την κάρτα η παράσταση νίκης δεν έρχεται ΥΠΕΡ της ΝΔ γιατί υποχωρεί ΛΙΓΟΤΕΡΟ από το ΠΑΣΟΚ αλλά γιατί ΑΥΞΑΝΕΙ τα ποσοστά της...

Στην τελευταία αυτή κάρτα βλέπουμε ότι και σε αυτόν τον ποιοτικό τομέα υπάρχει ανοδική διάσπαση από την τάση της ΝΔ στην σχέση ΠΑΣΟΚ/ΝΔ...
Και αυτό συμβαίνει μετά απο πολλά πολλά χρόνια και δείχνει την ΠΑΓΙΩΣΗ στην συνείδηση  των Ελλήνων ότι το ΠΑΣΟΚ σαν κυβέρνηση και ο κ. Γ.Α.Π σαν πρωθυπουργός έχουν τελειώσει .

Αυτά θεωρώ σημαντικά στοιχεία της δημοσκόπησης.

Τα σχόλια είναι ανοικτά για να εκφράσετε τις όποιες παρατηρήσεις σας.

Ο Βενιζέλος βάζει σε «καραντίνα» τον Παπανδρέου...

Έχετε άραγε αντιληφθεί όλοι το μέγεθος της σημασίας που έχει η σημερινή συνέντευξη στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» του υπουργού Εθνικής Άμυνας και συνυποψηφίου για την αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου;;  Η σημασία όσων λέει ο κ. Βενιζέλος, που έτσι κι αλλιώς είναι εκρηκτικά, αποκτούν μεγαλύτερη βαρύτητα γιατί δεν τα λέει ένας οποιοσδήποτε πολιτικός, αλλά ταυτόχρονα ο έγκριτος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου κ. Βενιζέλος.
Ας δούμε όμως τι ακριβώς λέει:....



1)  Βγάζει αντισυνταγματικό το μνημόνιο.

Από τη στιγμή που ισχυρίζεται ότι απαιτούνται 180 βουλευτές για το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο), σαφώς υπονοεί ότι και το μνημόνιο 1 που ψηφίστηκε από λιγότερους βουλευτές είναι αντισυνταγματικό και φυσικά άκυρο, μη παράγων έννομα αποτελέσματα.

Λεπτομέρειες της δημοσκόπησης που έχουν σημασία ...

Καταπέλτης στην πολιτική της κυβέρνησης είναι αυτή η κάρτα .

Μέσα σε πέντε μόνο μήνες , ακόμα και οι κλασικά φανατικοί ψηφοφοροι του ΠΑΣΟΚ δεν πιστεύουν στις επιλογές του  κ. Παπανδρέου ώς προς την κατεύθυνση της χώρας...

Η επόμενη κάρτα δείχνει ξεκάθαρα την ΟΡΓΗ που έχει μέσα του ο κόσμος.

Όταν ΜΟΝΟ το 25% έχει συμμετάσχει σε διαδηλώσεις  ενώ το 75% όχι και όλοι ομολογούν ότι η Κοσμοσυρροή στο Σύνταγμα ήταν από τις μεγαλύτερες της μεταπολίτευσης , αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμοποίηση στα μάτια των περισσοτέρων Ελλήνων...

e-Επιλογές της 11/06/2011