Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Πού πήγαν τα λεφτά ...

Συνέχεια του άρθρου : Για να περνάµε καλά ...
Η «ιδεολογία» που κυριάρχησε την τελευταία 30ετία και που συµπυκνώνεται στο «να περνάµε καλά» βασίστηκε κυρίως στον εξωτερικό και εσωτερικό δανεισµό του ∆ηµοσίου αλλά και των ιδιωτικών νοικοκυριών, καθώς και στην κατασπατάληση των κοινοτικών παροχών. Την προηγούµενη Κυριακή αρχίσαµε να υπενθυµίζουµε τα όσα γράψαµε τον Μάιο του 2002. Και συνεχίζουµε: 

Στο ∆ηµόσιο, µε επίκληση του Συντάγµατος και µε κατάλληλη παρερµηνεία του, προβλέφθηκε να µπορείς και να µην εργάζεσαι χωρίς κίνδυνο απολύσεως. Ετσι, αντί να εξυπηρετείς τους πολίτες, το ρίχνεις στα τηλεφωνήµατα ή στα ψώνια, συµπληρώνεις Προ-Πο, ώστε και ως δήθεν εργαζόµενος να περνάς καλά. 

Και επειδή ηζωή µας είναι σύντοµη, η Πολιτεία φρόντιζε να παίρνουµε σύνταξη όχι λίγοι και από νεαράς ηλικίας (ακόµη και από τα 50 χρόνια µας), ώστε τις υπόλοιπες δεκαετίες που αποµένουν να περνούµε καλά, πράγµα στο οποίο συµβάλλουν αποφασιστικά και τα πλασµατικά χρόνια υπηρεσίας, οι πλασµατικές υπερωρίες, οι πρόνοιες για «ανθυγιεινά» επαγγέλµατα, οι πλήθος ανύπαρκτες αναπηρίες, οι απειράριθµες ατέλειες, οι φορολογικές απαλλαγές, το σβήσιµο χρεών, η νοµιµοποίηση αυθαιρεσιών και απατών, κ.ο.κ. 

Αλλά επειδή οι ανάγκες του να περνάµε καλά πολλαπλασιάζονται µε την τεχνολογική ανάπτυξη και την προϊούσα ευηµερία των πολλών, προσετέθη

Ποιοι και γιατί ζητούν συναίνεση σε αυτόν τον δογματισμό ;;;

Συνταγή αποτυχίας


Το εντυπωσιακό δεν είναι η αποτυχία του λεγόµενου «προγράµµατος δηµοσιονοµικής προσαρµογής». 
Αυτή την είχαµε προβλέψει πολλοί και από την πρώτη ηµέρα. ∆εν ήθελε άλλωστε και ιδιαίτερη σοφία: η ύφεση θα βύθιζε τα έσοδα και το πολιτικό κόστος δεν θα επέτρεπε να µειωθούν οι δαπάνες. 
Αποτέλεσµα; 
Ελλειµµα 8 δισ. ευρώ, µόνο µέσα στο α’ τρίµηνο του 2011. 
Το εντυπωσιακό είναι ότι η κυβέρνηση ετοιµάζεται να αντιµετωπίσει την αποτυχία µε την ίδια συνταγή που οδήγησε στην αποτυχία. 
Αύξηση φόρων και µείωση εισοδηµάτων. 
Τέτοια εµµονή στην καταστροφή αρχίζει να γίνεται αντικείµενο ιατρικού ενδιαφέροντος. 
Αλλά δεν βλέπω να ασχολείται κανείς.
Παρ’ όλο που η κατάσταση είναι κρίσιµη και η πραγµατικότητα πιεστική.

Συναίσθημα η Πολιτικό κριτήριο ;;;

Στην προηγούμενη ανάρτηση σημειώναμε το συναίσθημα αυτοσυντήρησης του ΠΑΣΟΚ όπως τονίζεται από το πρωτοσέλιδο του Θέματος.
Η απεγνωσμένη προσπάθεια να διαχύσει την κατακραυγή σε όλο το πολιτικό φάσμα ώστε να υποστούν και άλλοι τις ίδιες ζημιές φαίνεται να αποτυγχάνει.
Στην ίδια εφημερίδα δίπλα ακριβώς βρίσκεται και η απάντηση του αρχηγού της Αξ. Αντιπολίτευσης..

Το συναίσθημα της αυτοσυντήρησης ...

Αυτός είναι ο λόγος που με όλους τους τρόπους η κυβέρνηση προσπαθεί να εκμαιεύσει κάποια θετική κουβέντα από την αντιπολίτευση .

Καμία κυβέρνηση , πόσο μάλλον αυτή του ΠΑΣΟΚ που από την ίδρυσή του στηρίχθηκε στον συνδικαλισμό και τα κρατικοδίαιτα στελέχη για να δυναμώσει , δεν είναι δυνατόν να αντέξει το ΣΟΚ των  50.000 απολύσεων στον δημόσιο τομέα.

Τον τομέα που η κυβερνητική παράταξη έχει στις συνδικαλιστικές εκλογές πάνω από το  50% των ψήφων ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα ποσοστά του ανεβαίνουν στο  75%...

Στο ΠΑΣΟΚ έχουν γνώση το τι θα επακολουθήσει σε κοινωνικό επίπεδο , έχουν γνώση για τις επιπτώσεις που θα έχει στο κόμμα τους και στο σώμα των ψηφοφόρων. 

e-Επιλογές της 21/05/2011