Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Tου "Ανώνυμου 7:24 μμ"...

Μπορεί να είναι εντελώς άσχετο σαν απάντηση στο άρθρο για την Ο.Α αλλά είναι η απεικόνιση του 18μηνου της κυβέρνησης Παπανδρέου ...
Αξίζει να διαβαστεί...
Quote
Πολλά έχουν ειπωθεί σχετικά με την παροιμιώδη ανικανότητα του κ. Πρωθυπουργού ή τις αναιμικές του διαπραγματευτικές επιδόσεις. Μάλιστα οι διαπιστώσεις αυτές δεν προέρχονται μόνο από την αντιπολίτευση, αλλά ακόμα και από φίλιες δυνάμεις.
Κάποιοι μπορεί να θεωρήσουν τα παραπάνω υπερβολικά, άλλοι να κάνουν λόγο για προσωπικές εμπάθειες και κάποιοι αφελείς να πιστεύουν ακόμα στην επάνοδο της χώρας προς τις αγορές.
Αυτό όμως που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει είναι ότι:
Ο κ. Πρωθυπουργός έπειτα από έναν χρόνο εξαντλητικών πολιτικών για τη σωτηρία της πατρίδας, μας οδήγησε στην ίδια θέση από την οποία ξεκίνησε: Μισό βήμα πριν τη χρεοκοπία.
Και όχι μόνο μας οδήγησε πάλι στο ίδιο σημείο, αλλά μας φόρτωσε και 45δις επιπλέον χρέος!
Εύλογα λοιπόν σκέφτεται ακόμα και ο πιο καλοπροαίρετος πολίτης:
Μα καλά, γιατί χρειάστηκε ένας ολόκληρος χαμένος χρόνος, για να φτάσουμε στο ίδιο σημείο;
Είναι φανερό ότι η οικονομική πολιτική απέτυχε παταγωδώς και είναι φανερό ότι τα περιθώρια στενεύουν και πλέον η διάσωση της χώρας επαφίεται στις βουλές της γερμανικής καγκελαρίας.

Ξεπουλά την "περιουσία" της η Ο.Α !!!

Στήν πώληση τεσσάρων χρονοθυρίδων (slots) στα αεροδρόμια Heathrow του Λονδίνου (LHR) και Charles de Gaulle του Παρισιού (CDG) προχώρησε η  Olympic Air !!!


Αγοραστής ... η Aegean Air...


Ευτυχώς που είναι "Αυστηρός" ο έλεγχος της επιτροπής ανταγωνισμού και δεν θα υπάρξουν μονοπώλια...

Η συναίνεση κατά την διάρκεια του χρόνου...

Σήμερα μετά την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου ο Πρόεδρος της  Ν.Δ και αρχηγός της αξιωματικής  αντιπολίτευσης κ Σαμαράς δήλωσε :

«Στη συνάντησή μας, ο κ. Παπανδρέου με ενημέρωσε για την πρόθεσή του να θέσει στις επόμενες συναντήσεις Κορυφής της Ε.Ε., τα ζητήματα διαχείρισης του Χρέους.

Του απάντησα ότι η Ν.Δ. στήριξε εξαρχής και στηρίζει αποφασιστικά, υπεύθυνα και σε κάθε
ευκαιρία:


  • Πρώτον, το Ευρωομόλογο.
  • Δεύτερον, το Αναπτυξιακό Ευρωπαϊκό Ομόλογο,
  • Τρίτον, την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του Δανείου των 110 δισ.,
  • Τέταρτον, τη μείωση του κόστους δανεισμού.
  • Και, πέμπτον, την επαναγορά των ελληνικών Ομολόγων.


Τις θέσεις αυτές, μάλιστα, τις προώθησα και συνεχίζω να τις προωθώ και προς τους αξιωματούχους της Ε.Ε. (Τρισέ, Ρομπάι, Γιούνκερ, Μπαρόζο, Όλι Ρεν, Μαρτένς), που ήδη έχω συναντήσει, αλλά και προς τους Ομολόγους μου στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ιδιαίτερα εκείνων των χωρών που αντιμετωπίζουν παρόμοια με την Ελλάδα προβλήματα, όπως είναι η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.

Όμως, έχω επανειλημμένα τονίσει, ότι η ικανοποίηση αυτού του πακέτου, σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να συνδεθεί με νέα, σκληρά μέτρα για την Ελληνική Οικονομία.

Οι πρωθυπουργοί ...

Ο ένας είναι σφίγγα...
Ο άλλος λαλίστατος...
Ο ένας δεν μιλά (στον λαό) γιατί "δεν μιλά εν θερμώ"...
Ο άλλος μιλά συνεχώς , στην Ελλάδα και στο εξωτερικό .
Όπου βρεθεί και όπου σταθεί αναφαίρεται στα λάθη του προηγούμενου χρεώνοντας του όλα τα κακά της μοίρας αυτού του τόπου...

Κάπου υπάρχει λάθος στις πρακτικές τους.
Είτε στου πρώτου , είτε στου δεύτερου...
Πιθανότατα βέβαια να κάνουν λάθος και οι δύο .
Και ο ένας που σνομπάρει όσους τον τίμησαν με την ψήφο τους δύο φορές και ο άλλος που τα "εν οίκω" τα έβγαλε "εν δήμω" ...

Moody's ;;; Τί είναι πάλι αυτό ;;;

Ψάξτε ...Ψάξτε ...

Δεν θα βρείτε στο πρωτοσέλιδο των σημερινών Νέων την λέξη αυτή!!!

Αντιθέτως τα Νέα ανακάλυψαν "Ανάσα" στο ασφαλιστικό !!!

Όταν η επικαιρότητα βάζει φωτιές είναι και αυτό μία λύση...
Απλά την αγνοείς...

Περίεργοι τύποι οι "Αλληλέγγυοι" !!!

Συνεχώς  "υπενθυμίζουν" τις ευθύνες της κυβέρνησης , συνεχώς  απειλούν το κράτος  επισείοντας την πιθανότητα να χάσει την ζωή του κάποιος λαθρομετανάστης που κάνει ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ στο μέγαρο Υπατία ...

Αλλά δεν βγάζουν ούτε μία ανακοίνωση για τις 6 ζωές Κινέζων λαθρομεταναστών που χάθηκαν εξ αιτίας της ππυρκαγιάς που ξέσπασε στις 02:00 τα ξημερώματα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε κατάστημα με κινεζικά ρούχα που βρίσκεται στo Αιγάλεω...

Προφανώς η ζωή των λαθρομεταναστών έχουν σημασία μόνο αν έχουν "προστάτες" ...

Γ. Παπανδρέου: Αδικαιολόγητη η νέα υποβάθμιση ...

Ναι !!!
Το είπε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός !!!

Συγκεκριμένα μετά το έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο χθες βράδυ δήλωσε : «Θεωρούμε αδικαιολόγητη αυτή τη νέα υποβάθμιση, μιας και δεν έχει καμία βάση σε σχέση και με την πορεία του προγράμματός μας».

Και δεν βρέθηκε ένας να του πεί ότι λέγοντας αυτή την φράση θεωρεί "δικαιολογημένες" τις προηγούμενες υποβαθμίσεις ...

Όταν λοιπόν ο ίδιος ο πρωθυπουργός θεωρεί δικαιολογημένες τις υποβαθμίσεις του παρελθόντος τί περιμένει να κάνουν οι αγορές ;;;