Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Καταγγελίες και εκκλήσεις από τους σκεπτόμενους Έλληνες...

Νέες καταγγελίες από την Ν.Δ...
Σε σημερινή ανακοίνωσή της αναφέρει :
«Ο κ. Παπανδρέου επιμένει να αντιμετωπίζει κρίσιμα ζητήματα με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.

Λέει, τώρα, ότι «κανείς δεν είναι περήφανος, κάθε τρεις και λίγο, κάποιοι κύριοι να έρχονται και να ελέγχουν». Έφθασε, μάλιστα, στο σημείο να μιλά για υποχρέωση να απαλλαγούμε από «εξαρτήσεις, δουλείες και Μνημόνια».

Ρωτούμε:

Ποιος υπέγραψε και ποιος ψήφισε τις «εξαρτήσεις, τις δουλείες και τα Μνημόνια», που μόλις τώρα βλέπει;

Ποιον προσπαθεί να εμπαίξει;

Όσον αφορά στην εξαγγελία νομοθετικής πρωτοβουλίας, που θα απαγορεύει την πώληση μεγάλων εκτάσεων δημόσιας γης, ένα είναι βέβαιο: Ότι αποτελεί άλλη μια απόπειρα εμπαιγμού και εξαπάτησης του λαού.
Διότι ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου, στη δανειακή σύμβαση που υπέγραψε, στο άρθρο 14 παρ. 5αναγνωρίζει στους δανειστές της χώρας το δικαίωμα να προχωρούν σε κατάσχεση, όχι μόνον της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου, αλλά και κρατικής περιουσίας ταγμένης στην εξυπηρέτηση δημόσιου σκοπού.

Ο κ. Παπανδρέου είναι αποκλειστικά υπαίτιος για όσα, μόλις τώρα, προσποιείται ότι τον ενοχλούν. Δεν είναι καταγγέλλων. Είναι καταγγελλόμενος».

Βλέπουμε όμως ότι έφτασε στα όριά του ακόμα και ο πρόεδρος της ΔΡΑΣΗΣ Στέφανος Μάνος, ο οποίος απηύθυνε την ακόλουθη δήλωση – έκκληση προς τον Πρωθυπουργό:

Flashback ...

Αφού είναι επίκαιρη η "συνταγή" όπως την πρότεινε η τρόικα για την περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου και πολλοί σχολιάζουν (θετικά η αρνητικά δεν έχει σημασία) την πρόταση Σαμαρά της 7ης Ιουλίου 2010 σας την θυμίζει το blog ώστε να έχετε την πλήρη εικόνα και όχι τις παραποιήσεις που παρουσιάζουν ορισμένοι ...



Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά Στην Παρουσίαση του Οικονομικού Σχεδίου της Ν.Δ. «Στρατηγική Ελπίδας για την Έξοδο από την κρίση»



Κυρίες και κύριοι,
Η Νέα Δημοκρατία παίρνει σήμερα μια 
κορυφαία πολιτική πρωτοβουλία:

Παρουσιάζει το δικό της Σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική κρίση.

--Όπως κάθε Σχέδιο, στηρίζεται σε επισημάνσεις, προτεραιότητες, συγκεκριμένες προτάσεις, άξονες κυβερνητικών δράσεων και δεσμεύσεις.
--Όπως κάθε Οικονομικό Σχέδιο στηρίζεται σε στοιχεία και τεκμηρίωση.
--Όπως κάθε ρεαλιστικό Σχέδιο, έχει ποσοτικά στοιχεία, δηλαδή οι εναλλακτικές προτάσεις είναι ποσοτικοποιημένες.
-- Κι όπως κάθε Πολιτικός Σχεδιασμός, υπάρχει και χρονικός ορίζοντας. Που αντιπαρατίθεται και συγκρίνεται με τον χρονικό ορίζοντα του υπάρχοντος κυβερνητικού σχεδιασμού, όπως απορρέει από το υφιστάμενο Πρόγραμμα Σταθερότητας και από το Μνημόνιο.


Ταυτόχρονα – και αναπόφευκτα – συνοψίζουμε και τις μέχρι τώρα θέσεις μας όπως διατυπώθηκαν από τον περασμένο Δεκέμβριο, στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό, μέχρι και σήμερα.


Θα δείξουμε, ότι οι θέσεις αυτές προσπαθούσαν να αποτρέψουν τα χειρότερα και ταυτόχρονα υπονοούσαν ένα εναλλακτικό δρόμο για έξοδο από την κρίση.


Θα δείξουμε, επίσης, ότι οι θέσεις που διατυπώσαμε ως τώρα, υπονοούσαν εξ αρχής έναν άλλο δρόμο, που τώρα τον παρουσιάζουμε με πιο ολοκληρωμένο τρόπο.


Δεν βαδίζαμε «βλέποντας και κάνοντας». Ξέραμε που οδηγούνται τα πράγματα και προσπαθούσαμε να αποφύγουμε τα χειρότερα.


Δεν βαδίζαμε το συνηθισμένο αντιπολιτευτικό δρόμο, στον οποίο «διέπρεψε» το ΠΑΣΟΚ: να λέμε «όχι σε όλα» και να πλειοδοτούμε σε «φιλολαϊκά μέτρα».


Όπως θα δείτε, από την πρώτη φορά που μίλησα ως εκλεγμένος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μέχρι και σήμερα, οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας στην ίδια κατεύθυνση οδηγούσαν.


Είτε «βάζαμε πλάτη» στα δύσκολα όταν η χώρα αγωνιζόταν να αποφύγει την πτώχευση, είτε λέγαμε το μεγάλο ΟΧΙ στο αδιέξοδο της ύφεσης όπου οδηγεί το Μνημόνιο, στην ίδια κατεύθυνση βαδίζαμε. Και την κατεύθυνση αυτή θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και να την κρίνετε με αυτή την παρουσίαση.


Σήμερα θα δείξουμε ότι αυτή η κατεύθυνση αποτελεί εναλλακτική λύση για την Οικονομία.
Δεν είναι δρόμος χωρίς θυσίες. Είναι δρόμος με λιγότερες θυσίες που, όμως, πιάνουν τόπο. Θυσίες που μπορεί να τις αντέξει η Οικονομία και η Κοινωνία. Θυσίες που οδηγούν σύντομα σε Ανάπτυξη. Που είναι και ο μόνος υγιής τρόπος για να ξεπεράσουμε την κρίση.


Συνέχεια της ανάρτησης Όλη η Παρουσίαση του Αντώνη Σαμαρά ...

Την παρουσίαση (PDF) μπορείτε να κατεβάσετε από ΕΔΩ

Για την Έκθεση της Τ.τ.Ε ...

Που αφορά την  Νομισματική Πολιτική του 2010-2011 ίσως έχετε ήδη ενημερωθεί...

Προτείνει εν συντομία :
Διαρθρωτικές αλλαγές για την ανασυγκρότηση του κράτους...
Κάνει συστάσεις για ταχύτερη δημοσιονομική προσαρμογή...
Θεωρεί απαραίτητες προϋποθέσεις για την μείωση του ελλείμματος ο περιορισμός των δαπανών, την  επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.
Κύριο ζητούμενο για την ελληνική οικονομία η επίσπευση της ανάπτυξης, μέσω στοχευμένων επιλογών, σαρωτικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, αλλά και του ταχύτερου περιορισμού των δημόσιων ελλειμμάτων...
Κάνει επίσης εκτιμήσεις για μείωση του ΑΕΠ κατά 3% ή και μεγαλύτερη το 2011...
Επιβεβαιώνει την σαφώς αυξητική  τάση της ανεργίας και το 2011...

Θα σταθώ σε ένα-δύο  από τα διαγράμματα που την συνοδεύουν.
Βλέπουμε την ΜΕΙΩΣΗ της ανεργίας που παρά την λήξη των κατασκευών για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004  διατήρησε την πτωτική της πορεία και έφθασε το 2008 στο χαμηλότερο σημείο της.

Έτσι το παράλογο έγινε λογικό ...

Ο πόλεμος δεν είναι τρο-ικός, αλλά… τριτοκοσμικός.
Σε πόλεμο ανακοινώσεων και δηλώσεων έχει εξελιχθεί η «εθνική δυσαρέσκεια» για τις δηλώσεις των εκπροσώπων της τρόικας την περασμένη Παρασκευή και τις επίσημες παραστάσεις διαμαρτυρίας που ακολούθησαν.

Την ώρα που
βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα το θέμα της ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με το Βερολίνο να βάζει στο τραπέζι το εσωτερικό του πρόβλημα αντισυνταγματικότητας, ο χειρισμός της υπόθεσης παραμένει στο επίπεδο διαχείρισης των συμβόλων.

Οι αμοιβαίες εξηγήσεις και η συγγνώμη εκ μέρους της τρόικας δεν στάθηκαν αρκετά για να κλείσει το θέμα, ώστε να συζητηθεί η ουσία του προβλήματος, που είναι η μέχρι σήμερα αδιέξοδη πολιτική και τα μεγάλα διλήμματα που απλώνονται μπροστά μας.

Μήλο της έριδος τα 50 δις ευρώ των αποκρατικοποιήσεων που ανακοίνωσε η τρόικα και που, κατά την γνώμη της αντιπολίτευσης, έπρεπε να ανακοινωθεί από τον υπουργό των Οικονομικών, του οποίου την παραίτηση επιμένει να ζητά η Ν.Δ. δια του εκπροσώπου της.

Παραίτηση που θα έπρεπε να ζητείται όχι επειδή θα γίνουν αποκρατικοποιήσεις, αλλά επειδή ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου εμφανίζεται εντελώς ανακόλουθος σε σχέση με παλαιότερες δηλώσεις του και μάλιστα με τρόπο που μαρτυρά μια άνευ προηγουμένου πολιτική αναξιοπιστία.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, όταν το 2008 (Ημερησία, 5-6 Απριλίου) δήλωνε «οι ιδιωτικοποιήσεις είναι παρωχημένη συνταγή, το μοντέλο αυτό είναι πλέον τριτοκοσμικό», δεν τασσόταν απλώς κατά των αποκρατικοποιήσεων για λόγους πελατειακούς. Εξέφραζε συγκεκριμένη άποψη ως οικονομολόγος και τέτοιες απόψεις δεν αλλάζουν, διότι σχετίζονται με το πώς ένας επιστήμονας τοποθετείται σε ένα θέμα – αν δηλαδή τοποθετείται στο στρατόπεδο αυτών που συμφωνούν με το κράτος-εργοδότη ή στο στρατόπεδο αυτών που πιστεύουν ότι όλα πρέπει να περάσουν στον ιδιωτικό τομέα. Και ο κ. Παπακωνσταντίνου ως επιστήμων οικονομολόγος είχε τότε διαλέξει στρατόπεδο. 

Η μεγάλη διαφορά της Ελλάδας με την Ιταλία...

Ίσως διαβάσατε ότι ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι, δήλωσε ότι η κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι προτίθεται να ζητήσει 100 εκατ. ευρώ από την ΕΕ για την αντιμετώπιση του νέου μεγάλου κύματος λαθρομεταναστών που από τις ακτές της Τυνησίας φθάνουν στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα.

Και δεν σταματά εκεί ο Ιταλός υπουργός...

Κατηγορεί την ΕΕ ότι έχει αφήσει «μόνη» την Ιταλία ζήτά τη συνδρομή της Frontex και ζητά πολιτική λύση: «Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων πρέπει να εκπονήσει μια συγκεκριμένη στρατηγική, να εγκρίνει σχέδιο και να υιοθετήσει διπλωματική πρωτοβουλία»...

Αυτά για 5,000 Τυνήσιους που πήγαν στο νησί Λαμπεντούζα.

Συμφέρει μία πρόταση μομφής από την Ν.Δ ;;;

Εξαρτάται από ποια πλευρά το βλέπει κανείς και ποιες είναι οι επιδιώξεις...

Αν λόγου χάρη η Ν.Δ επιδιώκει να πέσει η κυβέρνηση Παπανδρέου και να προκαλέσει εκλογές σίγουρα ΔΕΝ συμφέρει...

Δέν συμφέρει ούτε την ίδια σαν κόμμα αλλά κυρίως δεν συμφέρει την χώρα...

Αυτό το δεν συμφέρει την χώρα οφείλω να το αιτιολογήσω.
Αν λοιπόν γινόταν ΑΥΡΙΟ εκλογές , σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που έχουν δει την δημοσιότητα το ΠΑΣΟΚ θα ήταν και πάλι πρώτο κόμμα (με σαφώς ψαλιδισμένα ποσοστά) η Ν.Δ δεύτερο κόμμα (πολύ πιο κοντά στο ΠΑΣΟΚ από ότι το 2009) και από κεί και κάτω το χάος.
Πόσα κόμματα θα μπουν  στην ΝΕΑ βουλή ;;; 5 , 6 η παραπάνω;;;
Όπως και αν έχει πάντως αυτοδύναμη κυβέρνηση με τα δεδομένα αυτά δύσκολα θα δει η χώρα.
Φανταστείτε λοιπόν τα παζάρια και την ακυβερνησία σε μία χώρα που εξαρτάται από τα ΔΑΝΕΙΑ για να επιζήσει...
Ακόμα και η πιθανή συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ δεν συμφέρει την χώρα. (Τουλάχιστον ΑΥΤΗ την στιγμή...) ποιος μπορεί να φανταστεί μία κυβέρνηση με Πάγκαλο , Γιακουμάτο , Παπακωνσταντίνου , Λυκουτέντζο ;;;
;;;
Κανείς;;;

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επιβεβαιώνει τους... Υπαλλήλους...

Προσέξτε τι δήλωσε από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του Εurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά τη σημερινή (14-02-2011)  σύσκεψη .
Το πιο κάτω αγγλικό κείμενο είναι ο υποτιτλισμός του video, της δήλωσης Γιούνκερ, στην επίσημη σελίδα της Ε.Ε (http://ec.europa.eu/avservices/services/showShotlist.do?filmRef=75697&out=HTML&lg=en&src=1 )
"We have noted the Greek govenment's intention to prove the availibility of the public debt, by means of putting a priority on programmes and by selling about fifty billion worth of assets of next five years and beyond" 
Στα Ελληνικά: