Μετά από τρεις ημέρες, η επαναγορά του χρέους έγινε είδηση..

Είχαμε γράψει από την Πέμπτη 20/1/2011 για την φημολογούμενη-επικείμενη επαναγορά του χρέους στο άρθρο: Μας σπρώχνουν σε επαναγορά (buyback) του χρέους. Αυτό είναι κοινή πρακτική στην Λατινική Αμερική και Αφρική !!!
Μάλιστα είχαμε παρουσιάσει διαγραμματικά ΕΔΩ , το πως θα υλοποιηθεί με όλα τα πιθανά σενάρια.

Γιατί χρειάζεται «Fast track» ;;;

Διαβάζουμε και ακούμε καθημερινά για τις "λύσεις" που προσπαθεί να δώσει η κυβέρνηση στην γραφειοκρατία του Δημοσίου...


Η νέα φράση που συγκινεί όλους όσους την ακούν και την προφέρουν (ιδιαίτερα ορισμένοι δημοσιογράφοι...) είναι «Fast track» ...


Με «Fast track» θα λυθούν ΟΛΑ τα προβλήματα και πλέον σε 50 μέρες θα μπορεί κάποια ΝΕΑ επιχείρηση να λειτουργεί !!!


«Σε περίπτωση παρέλευσης άπρακτης της ανωτέρω προθεσμίας η αίτηση του ενδιαφερομένου εγκρίνεται σιωπηρώς και θεωρείται ότι η άδεια έχει εκδοθεί,σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 14 του Ν. 3844/2010 (ΦΕΚ 63/Α΄/3.5.2010)».


Μάλιστα !!!
Αυτά τα "κοσμοϊστορικά" συμβαίνουν (η μάλλον καλύτερα ΘΑ συμβούν αφού αυτό ΘΑ ισχύσει από τον Ιούλιο του 2011)στην χώρα μας.
Από εκεί που απαιτείται σημαντική προσπάθεια αρκετών μηνών (η και ετών για ορισμένες περιπτώσεις...) θα πάμε στο ΔΙΜΗΝΟ.
Δεν λέω ότι δεν αξίζει θετικού σχολιασμού αυτή η αλλαγή ,  αλλά εκνευρίζομαι όταν αυτό που ΣΕ ΟΛΗ την ΕΥΡΩΠΗ (και όχι μόνο) είναι κάτι δεδομένο η χώρα μας ΘΑ το καταφέρει από τα μέσα του 2011 και μετά !!!

Κάτι τρέχει με τους δίπλα!...

Η σημερινή μου ανάρτηση, είναι εξαιρετικά αφιερωμένη σε όλους αυτούς τους καλόπιστους συμπολίτες μας, που πιστεύουν ότι η χώρα μας είναι μια μοναδική χώρα η οποία έχει υποχρέωση να βολεύει επαγγελματικά όλους μας, στο δημόσιο! Σε εκείνους που θεωρούν ότι το Κράτος είναι υποχρεωμένο να παρέχει στους πολίτες του, όλα τα αγαθά της ζωής δωρεάν! Σε όλους όσους βοήθησαν τα τελευταία τριάντα πέντε χρόνια να απομακρυνθούν από τη χώρα μας όλες οι υπάρχουσες επενδύσεις που κατασκεύαζαν λάστιχα αυτοκινήτων, ανταλλακτικά αυτοκινήτων, αυτοκίνητα, ρούχα, παπούτσια, καράβια, ελληνικά αναψυκτικά, χαρτί, υφάσματα και άλλα καταναλωτικά αγαθά η παραγωγή των οποίων συντελούσε στη ισοσκέλιση του ισοζυγίου της χώρας μας! Είναι, τέλος, αφιερωμένη, σε όσους πιστεύουν ότι με το να διαδηλώνουμε συνεχώς και αδιαλείπτως κατά του "μνημονίου", μη κάνοντας επί της ουσίας τίποτα, θα μπορέσουμε το 2014 που δε θα πάρουμε τίποτα από το "μνημόνιο" να ανατρέψουμε την ψυχολογία των αγορών και να δανειστούμε τα 71 δις που θα χρειαζόμαστε, από αυτές! 
Μακρύς μου βγήκε ο πρόλογος, αλλά τι να κάνουμε!
Η είδηση, λοιπόν, λέει ότι αυτές της μέρες, αρμόδια επιτροπή του Δήμου της Νέας Υόρκης, θα επιλέξει τον τύπο ΤΑΞΙ που θα αντικαταστήσει τα παλιά ταξί της πόλης! Σήμερα χρησιμοποιείται ένα μοντέλο της FORD, το ίδιο που χρησιμοποιεί και ηNYPD!
Η επιλογή θα γίνει μεταξύ μοντέλων τριών εταιριών:
-Της NISSAN, της FORD και της Τουρκικής KARSAN!