Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

H Ιδρυτική Διακήρυξη της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" ...


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Οι Αρχές μας , οι Αξίες μας , οι Ιδέες μας , η Πολιτική μας

Η Ελλάδα βιώνει σήμερα μια πρωτοφανή εθνική αποτυχία, η οποία ανατρέπει ό,τι μέχρι τώρα θεωρούσαμε δεδομένο και αυτονόητο.
Πρέπει όμως να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας: το κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο που ζούμε δεν είναι προϊόν ιστορικών συγκυριών, εξωτερικών παρεμβάσεων ή τυχαίων περιστάσεων. Είναι το αποτέλεσμα πολύχρονων πολιτικών επιλογών και μιας συλλογικής νοοτροπίας. Η διεθνής οικονομική συγκυρία απλώς επιτάχυνε την εκδήλωση της κρίσης. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι λοιπόν τώρα με μια δραματική κατάσταση, για την οποία η κύρια ευθύνη βρίσκεται στο εσωτερικό της χώρας. Ως εκ τούτου εμείς έχουμε το χρέος και τη δυνατότητα να την αντιμετωπίσουμε και να την ξεπεράσουμε.
Ο ελληνικός λαός, για να ξαναβρεί την αυτοπεποίθησή του και να προχωρήσει μπροστά, πρέπει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του στις μεγάλες κατακτήσεις της μεταπολίτευσης: δημοκρατία, εθνική ενότητα, ατομικά δικαιώματα, ευρωπαϊκός δρόμος και να τις εμπλουτίσει με τις αξίες που αποτελούν την κινητήρια δύναμη των επιτυχημένων κοινωνιών: ιδιωτική πρωτοβουλία, ανταγωνιστικότητα, διαφάνεια, τεχνολογία, καινοτομία - με μία λέξη: εκσυγχρονισμός.
Η αλλαγή της θέσης της Ελλάδας στην Ευρώπη και τον κόσμο είναι στα δικά μας χέρια. Μπορεί δε να επέλθει μόνο αν αλλάξουμε και τον τρόπο που λειτουργεί το κράτος και τον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες αντιμετωπίζουν το κράτος και τους θεσμούς.
Αν θέλουμε οι Έλληνες να σέβονται το κράτος, το ίδιο το κράτος οφείλει να γίνει άξιο σεβασμού.
Για να το πετύχουμε αυτό, υπάρχει όσο ποτέ ανάγκη για καινούργια και ρηξικέλευθα πολιτικά σχήματα. Πολιτικές δυνάμεις που να προσελκύσουν νέους ανθρώπους στην πολιτική και να αποτελέσουν τον καταλύτη για μια νέα, αισιόδοξη αρχή με προοπτική για την χώρα.
Η μεγάλη διαφορά μεταξύ των πολιτικών σήμερα είναι η εξής:

Μία Ενδιαφέρουσα σύγκριση με την ψυχρή ματιά των αριθμών...

Αυτός ο πίνακας δημοσιεύεται στην Καθημερινή σήμερα.


Έχει πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία γιατί προσεγγίζει την ΕΠΙΡΡΟΗ που είχαν τα δύο κόμματα στους ψηφοφόρους...


Πρώτα απ' όλα (και καλά κάνει...) δεν δίνει ΚΑΜΙΑ σημασία σε όσους ΔΕΝ ψήφισαν.
Αυτοί αυτοβούλως έχασαν το δικαίωμα να επιλέξουν...


Δεν δίνει επίσης σημασία στα Λευκά και Άκυρα αφού το εκλογικό μας σύστημα απλώς τα καταμετρά αλλά δεν επηρεάζουν τίποτα...


Βλέπουμε λοιπόν ότι ΠΑΡΑ την δυσαρέσκεια στα δύο μεγάλα κόμματα της χώρας οι ψηφοφόροι συντήρησαν τον ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ έστω και αν μειώθηκαν τα ποσοστά του...
Το 67.2% των ψήφων πήγαν σε αυτά τα δύο κόμματα τον πρώτο γύρο που οι ψηφοφόροι είχαν δεκάδες άλλα κόμματα και κομματάκια για να επιλέξουν παρά ταύτα επέλεξαν να ψηφίσουν "κλασικά"...

Ιδρύθηκε η "Δημοκρατική Συμμαχία" ...

Σε ένα γεμάτο χώρο η κ. Μπακογιάννη με την ομιλία της ξεκίνησε την 12 μ.μ το κόμμα της.




Το πελατειακό σύστημα αντιδρά ...

Άλλο ένα άρθρο ΟΑΣΗ στην έρημο της δημοσιογραφίας από τον κ. Γ.Μαρίνο...

Μια επιπλέον ερμηνεία του αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών που αγνοήθηκε. 


Η τεράστια αποχή από την κάλπη μπορεί στο αυξημένο ποσοστό της να οφείλεται και στο ότι δεν μπορεί πια να λειτουργήσει το πελατειακό κράτος.
Ψηφίζω το τάδε κόμμα, τον τάδε υποψήφιο βουλευτή ή δήμαρχο διότι προσδοκώ ότι θα διορίσει εμένα ήτο παιδί μου στο Δημόσιο ή κάποια προνομιούχο ΔΕΚΟ για να εξασφαλίσει έναν καλό μισθό και τη σιγουριά της μονιμότητας με χαμηλές εργασιακές υποχρεώσεις. «Αφού η οικονομική χρεοκοπία του κράτους δεν επιτρέπει διορισμούς, παρά ελάχιστους και μόνο μέσα από διαγωνισμό και όχι από το παράθυρο, τότε γιατί να ψηφίσω;» θα σκέφθηκαν πολλοί, ιδίως στην επαρχία.
Ο γενικότερος αφορισμός για τη χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος στη χώρα μας κατά βάθος σχετίζεται και με το ότι δεν μπορεί πια να διορίζει με το πελατειακό σύστημα και εκτός αξιοκρατικών διαδικασιών. Ακριβώς γι΄ αυτό και η αντιμνημονιακή υστερία. Ενώ προ της βεβαιότητας για παύση πληρωμών και πτώχευση ήλθε η Ευρωπαϊκή Ενωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και κυρίως το έμπειρο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να μας χορηγήσουν το τεράστιο δάνειο των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ, εμείς αντί να ευγνωμονούμε γίναμε έξω φρενών, διότι στους όρους της σχετικής δανειακής συμφωνίας, το περίφημο μνημόνιο, περιλαμβάνεται και η απαγόρευση διορισμών, αλλά και η κατάργηση των πρόσθετων πολλαπλών εισοδηματικών προνομίων στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Δεν έχεις έσοδα; Κλείνεις ...

Μένω ΆΦΩΝΟΣ !!!
Ο παραπάνω τίτλος δεν ανήκει στον Στ. Μάνο αλλά στον υφυπουργό οικονομικών κ. Σαχινίδη ...


Αυτό που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και δεκαετίες λέγεται ότι θα γίνει τώρα !!!


Επειδή όμως στην Ελλάδα πολλά λέγονται αλλά δεν γίνονται επιτρέψτε μου να έχω μερικές επιφυλάξεις...
Ιδιαίτερα όταν αυτό το πρόγραμμα καλείται να το εφαρμόσει το κόμμα που στο παρελθόν ήταν αυτό που γέμισε επιχειρήσεις του δημοσίου την χώρα...


Την εφαρμογή λοιπόν των ισχυόντων στην ελεύθερη οικονομία πάει η κυβέρνηση να εφαρμόσει το κράτος , θα ήταν μεγάλο κατόρθωμα να το επιτύχει και να πείσει τους υπουργούς του ο κ. Παπανδρέου να εφαρμόσουν στα υπουργεία τους αυτή την πολιτική.
Ήδη ο κ. Ρέπας αρνείται απολύσεις , η κ. Κατσέλη "βγαίνει" κόντα στην τρόικα κλπ...