Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Γιατί ξέρουν ότι από όσα έχουν πει, μονάχα ένα θα βγει αληθινό: θα τους πάρουν με τις πέτρες!




Τέρμα τα ψέματα! Τέρμα οι απειλές και οι εκβιασμοί! Τέρμα ο φόβος και η ανασφάλεια που καλλιεργεί συνειδητά ο κυνισμός τους. Τέρμα οι προσβολές εκ μέρους των ολετήρων.
Τέρμα στη φλυαρία, την προπαγάνδα και τις φωτοβολίδες με τις οποίες προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια και να κρύψουν την ανικανότητα και τον λαϊκισμό τους. Τέρμα στα ψεύτικα πιστόλια τους, στις πομφόλυγες και στη μάσκα με την οποία κρύβουν το πραγματικό πρόσωπό τους. Τέρμα στους εξαρτημένους που αλυσόδεσαν τη χώρα και την έκαναν πειραματόζωο. Τέρμα στους δεδομένους! *** Ούτε ένας από τους βαρείς χαρακτηρισμούς δεν είναι άδικος. Μία-μία οι λέξεις το μαρτυρούν: Με χυδαία ψέματα πήραν την εξουσία. Ηξεραν με το νι και με το σίγμα τη σοβαρότητα της κατάστασης, αλλά έλεγαν ότι «λεφτά υπάρχουν». Ηξεραν ότι δεν μπορούν να υλοποιήσουν τίποτε από αυτά που έταζαν και -ενώ είχαν έτοιμο το σημερινό, τραγικό σχέδιό τους- καθυστερούσαν εγκληματικά να πάρουν αποφάσεις γιατί δεν ήθελαν να εκτεθούν και να γίνουν αμέσως περίγελως στα μάτια των εξαπατημένων ψηφοφόρων τους. Και σκάρωσαν ψέματα μεγαλύτερα από τα προεκλογικά. Οτι δήθεν μάχονται σκληρά και διαπραγματεύονται επί ίσοις όροις με τους εταίρους. Οτι δήθεν ακούγεται η φωνή τους. Οτι βγάζουν πιστόλια στο τραπέζι. Και, βέβαια, ότι με το Μνημόνιο έσωσαν τη χώρα από τη χρεωκοπία. Το πιο κυνικό, το πιο ωμό, το πιο χυδαίο ψέμα τους. Η πιο μεγάλη απάτη... Απολύτως τίποτε δεν διαπραγματεύτηκαν. 

Έρχεται !!!

Την Κυριακή το Βράδυ...
Και θα σαρώσει ...
Όλους όσους νόμιζαν πώς οι Έλληνες είναι δεδομένοι ...

Η Κυβέρνηση πρέπει να παρακαλά…

...να χάσει τις δημοτικές εκλογές!!!!
Αν θέλει να επαναδιαπραγματευθεί τους «επαχθείς όρους» του μνημονίου.



Η αντίστροφη μέτρηση για την εκλογική αναμέτρηση έχει αρχίσει. Η πολιτική αντιπαράθεση έχει κορυφωθεί και επικεντρώνεται Στο κατά πόσον το μνημόνιο που υπέγραψε η Κυβέρνηση με το Δ. Ν. Τ. είναι καταστροφικό ή όχι για την κοινωνία Η ψήφος έχει πολιτικό χαρακτήρα και πολιτικό αποτέλεσμα.
Όσα χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου να ασχολείται με τα κοινά ποτέ δεν υπήρξε, πιο άσχημο οικονομικό και πολιτικό κλίμα, εάν αυτό που διαπερνά όλη την ελληνική κοινωνία.
Λάθη  και παραλείψεις δεκαετιών μας οδήγησαν σε μία κατάσταση ζοφερή με απρόβλεπτες εξελίξεις και δυσανάγνωστες λύσεις.
Ο ελληνικός  λαός πριν από ένα περίπου χρόνο, επέλεξε να κλείσει τα μάτια του σε λογικές ορθολογικής και ρεαλιστικής πολιτικής που του πρότεινε ο Κ. Καραμανλής. Έδωσε την εμπιστοσύνη του σε ένα κόμμα που συνειδητά για να του υφαρπάξει την ψήφο του έταξε, ότι θα μας κάνει «Δανία του Νότου» με τα «λεφτά που υπάρχουν». Και να που φτάσαμε σήμερα. Μετά από μία σειρά τραγικών λαθών της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, να καταλήξουμε στα δεσμά του μνημονίου και στις τραγικές συνέπειες του .
Ο πολίτης  προδομένος από την επιλογή του, βιώνει μία Κυβέρνηση που σε λίγους μόνο μήνες:
Κατάφερε να μετατρέψει από ανικανότητα  -ή άραγε από σκοπιμότητα;- το πρόβλημα ελλειμμάτων και χρέους, σε κρίση δανεισμού. Τα περιβόητα spreads εκτινάχθηκαν από τις 130 μονάδες βάση τον Οκτώβριο του 2009, στις 400 μονάδες τον Ιανουάριο του 2010 και στις 1000 περίπου λίγους μήνες αργότερα.