Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Σύγχρονοι Μοροζίνηδες καταστρέφουν 2.500 χρόνια Ιστορίας και Πολιτισμού ...

Εικόνες δυσφήμησης και απίστευτης πολιτικής ανικανότητας έστειλε χθες η Ελλάδα στον κόσμο, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση υποτίθεται ότι δίνει μάχη για να ξαναμπεί στις αγορές.


Ο νέος αποκλεισμός της Ακρόπολης από τους απλήρωτους επί 22 μήνες συμβασιούχους, αντιμετωπίστηκε με ξύλο και δακρυγόνα, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να δείξει την πυγμή της με φόντο τον Παρθενώνα.


Η «Ελεύθερη Ζώνη» επισήμανε εντόπισε χθες το πρόβλημα μιας χώρας που δεν είναι σε θέση να κρατήσει ανοιχτά τα μνημεία από τα οποία υποτίθεται ότι ελπίζει να αποκομίσει κάποια έσοδα.


Ο υπουργός κ. Παύλος Γερουλάνος, αρμόδιος, υπεύθυνος και αμετακίνητος στη θέση του, όπως προέκυψε από τον πρόσφατο ανασχηματισμό απουσίαζε στο εξωτερικό με σκοπό, υποτίθεται την προβολή του ελληνικού πολιτισμού.


Οι εικόνες που έφθαναν και τον συνόδευαν στο ταξίδι του, ήταν εικόνες ντροπής και απόλυτης απαξίωσης του ελληνικού πολιτισμού.


Επιθέσεις των ΜΑΤ ακόμη και σε ξένους δημοσιογράφους, καπνοί και δακρυγόνα, μια απίστευτη βιαιότητα κάτω από τον Ιερό Βράχο που το ανίκανο ελληνικό κράτος έχει εγκαταλείψει σε απλήρωτους και έκτακτους υπαλλήλους.


Ο κ. Γερουλάνος, ο οποίος έδωσε μάχη για να μείνει στην αρμοδιότητά του ο ΟΠΑΠ, δηλαδή το φιλέτο, δεν έχει ακόμη βρει τρόπο να δοθεί λύση σε ένα χρονίζον πρόβλημα, για το οποίο, βέβαια, πρέπει να απολογηθούν όλοι οι προηγούμενοι υπουργοί Πολιτισμού.


Βρίσκεται, όμως, ο κ. Γερουλάνος στην θέση του εδώ και έναν ακριβώς χρόνο. Πέρσι τέτοιον καιρό, δήλωνε δεξιά-αριστερά ότι… θα κριθεί από το αποτέλεσμα.

«Πρώτη μου προτεραιότητα», έλεγε σε συνέντευξή του στο «Εθνος», «είναι η διαφάνεια στις χρηματοδοτήσεις». Ανήγγειλε μητρώα επιχορηγούμενων φορέων και οργανισμών, κριτήρια χρηματοδότησης και άμισθες εισηγητικές επιτροπές που θα αξιολογούν αν τα χρήματα των πολιτών πιάνουν τόπο. Τα κριτήριά του: «Τιμιότητα, αποτελεσματικότητα, πολιτικό αισθητήριο, συμφωνίες στις αρχές, τις αξίες, τις πολιτικές μας».


Σας καλωσορίζω στη χώρα των διεφθαρμένων ...

Για τον κ. Τσίπρα και το κόμμα του δεν τρέφουμε ιδιαίτερες συμπάθειες...

Η σημερινή του φράση στην Βουλή έφερε κόντρες και διαπληκτισμούς αλλά ήταν επίκαιρη και σωστά τοποθετημένη στο timing .
Νομίζω ότι όλοι οι Έλληνες θα ήθελαν να υποδεχθούν έτσι τον κ. Παπανδρέου ...

Ο κ. Τσίπρας άνοιξε την ομιλία του προς τον κ. Πρωθυπουργό λέγοντας :

Είχαμε καιρό να σας δούμε κύριε πρωθυπουργέ, σας καλωσορίζω στη χώρα των διεφθαρμένων και στο κοινοβούλιο της διαφθοράς –κατά δήλωσή σας- ...

Επενέβη ο πρόεδρος της Βουλής που ... ενοχλήθηκε από την φράση του κ. Τσίπρα (προφανώς επειδή λέχθηκε στην Βουλή ...) ενώ τόσο καιρό που την λέει ο Πρωθυπουργός στο Εξωτερικό δεν ενοχλείται...

Προσωπικά ενοχλούμε από την Ala Cart ευαισθησία...

«Μήτρες διαφθοράς στο Δηµόσιο» ...

Απίστευτη διαπίστωση !!!

Και δεν προέρχεται από τον οποιονδήποτε...
Το είπε ο Πρωθυπουργός ΧΘΕΣ στην ανοικτή συζήτηση που είχαν οι εξαγωγείς της χώρας µε τον υπουργό Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδη...

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι : «είµαστε αποφασισµένοι να εγκαθιδρύσουµε καθαρούς και απλούς κανόνες στις σχέσεις επιχειρηµατιών και Πολιτείας, γιατί γνωρίζουµε ότι η πολυνοµία και η πολυπλοκότητα των θεσµών αποτελούν µήτρα διαφθοράς ... Σεβόµαστε τη λειτουργία του καθενός από εσάς και πιστεύουµε ότι πρέπει να ελέγχεται µε τρόπο διαφανή, χωρίς εξαρτήσεις και χωρίς συναλλαγές κάτω από το τραπέζι...»

Δεν ξέρω πόσο χρήσιμες είναι αυτές οι διαπιστώσεις του Πρωθυπουργού.
Υποτίθεται ότι οι Πρωθυπουργοί και η κυβερνήσεις υπάρχουν για να κάνουν εκτός από διαπιστώσεις (ένα χρόνο τώρα τις ίδιες κάνει ο κ. Παπανδρέου) και κάποιες κινήσεις για να διορθωθούν τα προβλήματα που διαπιστώνουν...

Ποιοι δυσφημούν τον Ελληνικό Τουρισμό;;;

Σίγουρα αυτοί που νομίζουν ότι η Ακρόπολη είναι τσιφλίκι τους.
Που αυθαίρετα αλλάζουν το λουκέτο της εισόδου κλειδώνοντας έξω τους τουρίστες.

Όχι όμως μόνο αυτοί.

Τεράστιο πλήγμα έδωσε στον Ελληνικό τουρισμό η επιχείρηση των ΜΑΤ το πρωί παρουσία εκατοντάδων τουριστών και ανταποκριτών ξένων πρακτορείων...

Η ανακοίνωση που λέει ότι "δεν μπορεί 30 εργαζόμενοι να κλείνουν τον Ιερό Βράχο" μπορεί θεωρητικά να έχει δίκιο αλλά εκθέτει τον Υπουργό Προ.Πολίτη ...
Δεν μπορεί να αποφασίζεται δράση μέρα μεσημέρι για 30 εργαζόμενους.
Θα μπορούσαν να κάνουν το ΝΤΟΥ 4 -5 το πρωί , χωρίς τουρίστες και κάμερες από τα  ξένα πρακτορεία ...
Δεν θα χρειαζόταν ούτε χημικά , ούτε βία.
Ούτως η άλλως από το πλάι μπήκαν και τους έβγαλαν έξω.
Ποιος εγκέφαλος σκέφτηκε την δράση που έγινε δεν ξέρω αλλά εκ του αποτελέσματος έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα.

Είναι όμως τυχερός.

Δεν έχει απέναντί του μία αξ. αντιπολίτευση που θα τον "ξέσκιζε" στα κανάλια και τις εφημερίδες.
Που θα ζητούσε την παραίτηση του...
Η Ν.Δ έχει αποδείξει πλέον ότι ούτε ανακλαστικά έχει ούτε μπορεί να αναδείξει  το όποιο πρόβλημα παρουσιάζεται ...
Η Ν.Δ κινείται ακόμα με ρυθμούς εφημερίδας όταν βρισκόμαστε στην εποχή του Internet...
Θα το καταλάβει βέβαια αλλά θα έχει αφήσει να περάσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα χαμένο.
Θαυμάστε εικόνα από την ΣΗΜΕΡΙΝΗ είσοδο της Ακρόπολης..
Τα ΜΑΤ παρατεταγμένα στην είσοδο...