Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Ελαφροχέρης...


Ανασχηματισμός εν ψυχρώ
Του ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ


«Νύχτα γίνονται μόνο πραξικοπήματα»
 έλεγαν όσοι ήθελαν να ειρωνευτούν την απόφαση του Πρωθυπουργού να ανακοινωθεί στις 1.30 μετά τα μεσάνυχτα η νέα σύνθεση της κυβέρνησης. 


Εκτός από πραξικοπήματα, νύχτα γίνονται και πολλές δολοφονίες. 
Και όσο και αν θέλουμε να είμαστε διακριτικοί, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι τη νύχτα της Δευτέρας ο κ. Γ. Παπανδρέου «δολοφόνησε» εν ψυχρώ τον κ. Χάρη Παμπούκη και την κυρία Λούκα Κατσέλη. 
Το γεγονός ότι πρόκειται για δύο πολύ στενούς και διαχρονικούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού επιβεβαιώνει την εκτίμηση έγκριτων «παπανδρεολόγων» ότι «ο Γιώργος έχει ψυχρό αίμα»


Εκτός από ψυχρό αίμα, φαίνεται ότι έχει και «ελαφρύ χέρι», αφού ουδείς αντιλήφθηκε την καρατόμηση (ούτε καν οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι), παρά μόνο μετά την παρέλευση μερικών εικοσιτετραώρων. 


Ο κ. Παμπούκης διατήρησε τον τίτλο του, αλλά έχασε το σύνολο των αρμοδιοτήτων του, πλην των απροσδιόριστων ξένων επενδύσεων, οι οποίες, όχι μόνο δεν υπάρχουν, όχι μόνο περιορίζονται σε εξωτικά ραντεβού με Αραβες και Κινέζους, αλλά επιπλέον αυτά τα ραντεβού και οι σχετικές συμφωνίες έχουν γίνει το μήλον της Εριδος μεταξύ των υπουργείων Οικονομικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Εξωτερικών. 


Κινήσεις Πανικού;;;


Κακός σύµβουλος...

Του Γ.Πρετεντερη

ΠΟΛΥ ΦΟΒΟΥΜΑΙ 
ότι ο πανικός είναι κακός σύµβουλος. Συµβούλευσε κατ’ αρχάς αρνητικά την κυβέρνηση όταν επρόκειτο να υπογράψει το Μνηµόνιο µε αποτέλεσµα να αποδεχθεί αδιαµαρτύρητα όχι µόνο σκληρές και χρήσιµες ρυθµίσεις αλλά και άλλες που είναι και σκληρές και καταστροφικές. Απεδέχθη, κυρίως, µια συνολική λογική µε τεράστιο κοινωνικό κόστος και αµφίβολη οικονοµική απόδοση. 

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ τη συµβουλεύσει αρνητικά και τώρα που φαίνεται ότι οι βασικές παραδοχές του Μνηµονίου δεν ωφελούν ή, ακόµη χειρότερα, βλάπτουν σοβαρά και την οικονοµία και την κοινωνία. Τι άλλο από πανικό δείχνει η ιδέα να αναπληρώσουν την υποχρέωση αύξησης του ΦΠΑ στα βασικά είδη κατανάλωσης µε την κατακόρυφη αύξηση της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρµανσης; 

ΗΔΗ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ επισήµως ότι η ύφεση το β΄ τρίµηνο έφτασε στο 3,7% – να υπενθυµίσω ότι τον Ιανουάριο η κυβέρνηση προέβλεπε στο Πρόγραµµα Σταθερότητας ύφεση της τάξεως του 0,3%! Και να σκεφτεί κανείς ότι το δεύτερο εξάµηνο του χρόνου είναι αυτό που θα αρχίσει να αφοµοιώνει τις επιπτώσεις του Μνηµονίου. ΟΤΙ ΤΑ πράγµατα δεν πάνε καλά είναι περίπου αυταπόδεικτο. Και το ερώτηµα είναι σε ποιες διορθωτικές κινήσεις θα προχωρήσει η κυβέρνηση. 

Αντίλογος στην επιστροφή στην Δραχμή...

Διάβασα ξανά άρθρο σε blog που θεωρώ αξιόλογο για την αναγκαιότητα επιστροφής στην δραχμή.

Το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ (Ανάπτυξη χωρίς επιστροφή στη δραχμή δεν γίνεται.).


Το Blog αυτό και ο γράφων έχει αντίθετη άποψη και έχει εκφραστεί αναλυτικά εδώ (Μία άλλη άποψη για τον "Ο ΑΡΓΟ ΘΑΝΑΤΟ....") αλλά και εδώ (Κλείστε τα αυτιά στις "σειρήνες"...) για τις καταστροφικές επιπτώσεις αυτής της κίνησης...


Δεν διεκδικούμε το αλάθητο αλλά η εμπειρία από την διεθνή πραγματικότητα έχει δείξει το τι μπορεί να πάθει μία χώρα επιστρέφοντας σε αδύναμο νόμισμα...

Όλα για το θεαθήναι !!!

Άκουσα την ομιλία του πρωθυπουργού που δικαιολόγησε την πολυπληθή κυβερνητική παρουσία στην Θεσσαλονίκη εξηγώντας  για το τί ήθελε να δείξει με την συνεδρίαση του διευρυμένου υπουργικού συμβουλίου στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ΟΛΘ...

Για το κόστος αυτής της μετακίνησης , διαμονής , σίτισης κλπ τόσων ανθρώπων έχουν γραφτεί πολλά και δεν θα συνεχίσω εδώ αφού είναι δεδομένη η  πρόκληση σε εποχές λιτότητας.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί ο πρωθυπουργός που στην κοινή γνώμη έχει δώσει την αίσθηση του καινοτόμου ανθρώπου που είναι φίλος με την τεχνολογία δεν έκανε αυτή την "πανηγυρική" πρώτη συνεδρίαση στην Θεσσαλονίκη στον ΙΔΙΟ χώρο αλλά ΧΩΡΙΣ να μετακινηθούν τόσοι πολλοί άνθρωποι.

Μείον 12 θέσεις στην Ανταγωνιστικότητα η Ελλάδα σε 1 χρόνο !!!

Δημοσιεύθηκε η λίστα του World Economic Forum (WEF) με την κατάταξη των χωρών σύμφωνα με την ανταγωνιστικότητα...


Μαντέψτε...


Η Ελλάδα έχασε 12 θέσεις σε σχέση με το 2009...
Βρίσκεται πλέον στην 83η Θέση , πιο κάτω από την F.Y.R.OM (79η) και την Μποτσουάνα (76η)...
Η Ελλάδα είναι η χώρα με την χειρότερη επίδοση στην Ευρωπαϊκή Ένωση...


Αναλυτικά, η κατάταξη της Ελλάδας σε σχέση με τους 12 τομείς που προσμετρώνται είναι η εξής: 
Στους θεσμούς 84η, στις υποδομές 42η, στο μακροοικονομικό περιβάλλον 123η, στην υγεία και το εκπαιδευτικό σύστημα 40η, στην ανώτερη εκπαίδευση και κατάρτιση 42η, στην αποδοτικότητα των αγορών αγαθών 94η, στην εξέλιξη της χρηματοπιστωτικής αγοράς 93η, στην τεχνολογική ετοιμότητα 46η, στο μέγεθος αγοράς 39η, στην εξειδίκευση των επιχειρήσεων 74η και στην καινοτομία 79η.
Όπως παρατηρείτε , η Ελλάδα βρίσκεται σχετικά ψηλά σε αρκετούς τομείς γύρω στην θέση 40 και σαφώς πολύ υψηλότερα από την γενική θέση κατάταξης...
Δυστυχώς στους τομείς που ΠΑΡΑΓΟΥΝ χρήμα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις ...
Είναι ΠΡΟΦΑΝΕΣ που πάσχει η Ελλάδα.

Διαβάστε αυτό αλλά φανταστείτε μερικές αλλαγές...

Εκεί που αναφαίρεται σε αριστερά , συνιστώσες κλπ , φανταστείτε ότι αναφέρεται σε ΝΔ , "πολυκατοικία" ,  κλπ κλπ...

Βλέπετε να μήν ταιριάζει ΓΑΝΤΙ αυτή η περιγραφή με όσα συμβαίνουν και στην κεντρο - δεξιά:::

Το πολιτικό σύστημα ΠΑΣΧΕΙ...
ΔΕΝ είναι σε ισορροπία.

Ο χώρος της αριστεράς έχει σπάσει σε χίλια κομμάτια, το ίδιο και ο χώρος της δεξιάς ...
Για πρώτη φορά από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα...
Ο μόνος χώρος που διατηρεί συνοχή είναι ο Σοσιαλιστικός (μέ η χωρίς παρένθεση...) και αυτό γιατί βρίσκεται στην εξουσία (που ώς γνωστόν είναι πολύ καλό "συγκολλητικό") ...
Λογικό είναι να νιώθει το ΠΑΣΟΚ σαν βασιλιάς του πολιτικού συστήματος και πολύ άνετα να περνά τις αποφάσεις του προς τα κάτω.
Είναι όμως παροδικό...