Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ανασχηματισμός...

Η ανακοίνωση του ανασχηματισμού είναι της φιλοσοφίας ..."Φέέτααα"...

Κάποια στιγμή (ώρα ΠΑΣΟΚ είναι αυτή...) θα μας ενημερώσουν επίσημα...

Επειδή λίγο πολύ μία ιδέα πήραμε από τα κανάλια πάμε πλέον "αισιόδοξοι" για ξεκούραση...

Οι αγωνιούντες κομματικοί καλό ξενύχτι :)

«Προσωπικές απόψεις» ...Rev.1

Παρεξήγηση ήταν βρε παιδιά...


Όλα πια τοις μετρητοίς τα παίρνετε;;;

Αγαπητοί επισκέπτες του blog αδίκως ανησυχήσαμε!!!

Ο κ. Παπακωνσταντίνου θα μείνει υπουργός !!!

Το δήλωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής :
«Ο κ. Ν. Παπανδρέου είχε μια προσωπική άποψη, την εξέφρασε. Ο κ. Παπακωνσταντίνου κάνει τη δουλειά του και μάλιστα υπάρχει μια συγκεκριμένη αποστολή, να προσελκύσει σημαντικότατες επενδύσεις για τη χώρα μας που τόσο τις χρειάζεται»


Τόσο απλό ήταν...

Μετά βέβαια από αυτή την δήλωση Πεταλωτή  πήγε στράφι όλη η δουλειά που είχε κάνει το πράσινο κομματικό blog Antikrogias που είχε στηρίξει εδώ και μέρες τον αντι-Σαμαρικό του "οίστρο" στις "Δηλώσεις Βάρδα"...

Συνέντευξη της Ντόρας σε Blogger...

Επιτυχία του Blog Παραπολιτική η συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη.
Οι Έλληνες πολιτικοί φαίνεται ότι αντιλαμβάνονται πλέον  την διείσδυση των blogs στην κοινωνία  σε σχέση με την απαξίωση των περιπτέρων λάθος εφημερίδων ...
Την αναδημοσιεύουμε αυτούσια χωρίς δικά μας σχόλια.
Quote
Θα ξεκινήσω από μια φράση που διαβάζω στο site σας στις Θέσεις σας για την Πολιτική: «Για να υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτικού και πολίτη πρέπει να υπάρχει απόλυτη ειλικρίνεια.» Μετά από τόσα χρόνια στην Πολιτική, πιστεύετε ότι υπήρξατε πάντα ειλικρινής;

Θα έλεγα ευθέως ότι η αναλογία είναι 80%-20%. Υπήρξα συνήθως ειλικρινής, ακόμα και με ρίσκο. Όταν πολιτεύτηκα για πρώτη φορά στην Ευρυτανία, σε μια δύσκολη μονοεδρική περιφέρεια, ετέθη το θέμα αν η Νέα Δημοκρατία θα καταργούσε τις συντάξεις της Εθνικής Αντίστασης. Στην Ευρυτανία οι άνθρωποι που λάμβαναν τέτοιες συντάξεις ήταν πολλοί, άλλοι σωστά άλλοι παράτυπα. Η Νέα Δημοκρατία δεν το είχε αναγγείλει αλλά εγώ γνώριζα ότι είχε σκοπό να κόψει αυτές τις συντάξεις και να δώσει κάποιες άλλες διαφορετικής μορφής. Ενημέρωσα λοιπόν τους κατοίκους της Ευρυτανίας ότι σε περίπτωση που εκλεγώ, οι συντάξεις αυτές θα κοπούν. Προκλήθηκε ένας απίστευτος σάλος, στη Νομαρχιακή της Νέα Δημοκρατίας παραλίγο να πάθουν ομαδικό εγκεφαλικό αλλά όταν όμως κόπηκαν μετά οι συντάξεις, η μόνη περιοχή στην οποία δεν προκλήθηκε θέμα ήταν η Ευρυτανία. Εξάλλου, δεν είμαι καλή στο να υποστηρίζω κάτι που δεν πιστεύω γιατί κάνω Πολιτική με πάθος άρα θα πρέπει να πιστεύω αυτό που κάνω. Στο 20% των περιπτώσεων που σας ανέφερα, δεν είναι ότι είπα πράγματα που δεν πίστευα, απλώς δεν μίλησα.

Αναφέρεστε και στα χρόνια των κυβερνήσεων Καραμανλή;

Μεταξύ άλλων. Όταν ανήκεις σε ένα μεγάλο κόμμα, είσαι υποχρεωμένος να κάνεις και συμβιβασμούς. Οπότε, επέλεξα να μην μιλήσω. Γενικά, έχω κατηγορηθεί κυρίως για το αντίθετο, για το ότι μιλούσα. και πάντα προσπαθούσαν να βάλουν το ιδιοτελές στοιχείο σε ό,τι υποστήριζα "θέλει να γκρεμίσει τον Καραμανλή", "θέλει να γίνει πρωθυπουργός" κτλ. Πάντα κάτι κακό ήθελα να κάνω! Κανένας ποτέ δεν σκέφθηκε ότι ένας άνθρωπος μπορεί να πιστεύει κάποια πράγματα για τα οποία θέλει να δώσει μάχη, νομίζω όμως ότι τις έδωσα όλες με καθαρή συνείδηση...

Μικροί Πρωθυπουργοί...

Δεν ξέρω πόσο ευέλικτοι θα είναι οι νέοι "Μικροί Πρωθυπουργοί"/Περιφερειάρχες ώς προς τις επενδύσεις και την ανάπτυξη , αλλά εδώ έχουμε ένα δείγμα.

Σύμφωνα με την ειδησεογραφία ,  το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 2687/2010 απόφασή του έκανε δεκτή την αίτηση της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Δυτικής Αττικής με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί η από 25.5.2007 απόφαση των υπουργών ΠΕΧΩΔΕ, Ανάπτυξης και Εμπορικής Ναυτιλίας κατά το σκέλος που επέτρεπε την κατασκευή και λειτουργία λιμενικής εγκατάστασης φόρτωσης χύδην "scrap" της Ανώνυμης Εταιρείας "Χαλυβουργία Ελλάδος" στον Ασπρόπυργο Αττικής .

Το λιμενικό έργο προβλεπόταν να υλοποιηθεί έμπροσθεν των εγκαταστάσεων της εταιρείας και θα εκτελείτο σε δύο στάδια.

Αυτές τις απόψεις τις πήρε πίσω;;;

Δεν μπορεί να μήν τις έχει πάρει πίσω με κάποια δήλωση του !!!

Η αλήθεια είναι ότι δεν βρήκα κάτι ψάχνοντας αλλά αποδείχθηκε λάθος ο κ. Τατούλης στην πράξη.

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί και μάλιστα κυβερνά τον τόπο!!!

Όχι μόνο αυτό , αλλά και αλλάζει τις δομές του κράτους με τον Καλλικράτη...

Ίσως η ανάδειξή του σαν υποψήφιος περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ να είναι μία έμπρακτη ένδειξη μεταμέλειας του κ. Τατούλη ώς προς τις απόψεις του για το ΠΑΣΟΚ και τον Γ.Α.Π (μα πρίγκηπα κ. Τατούλη;;;)...

Quote
Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κυβερνήσει τον τόπο.
Πέτρος Τατούλης

Θυμόμαστε όλοι καλά ότι είναι πάγια τακτική των κομμάτων στην Ελλάδα να μη συζητούν σε βάθος όταν έχουν να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις. Αν εξαιρέσει κανείς το 1996, οπότε η σύγκρουση μεταξύ της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και του παλαιοπασοκισμού της 3ης Σεπτεμβρίου, επέτρεψε στην ελληνική σοσιαλδημοκρατία να χαράξει νέα ιδεολογική ρότα, καμία ανάλογη προσπάθεια δεν επιχειρήθηκε από κανέναν άλλο τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Ο κ. Παπανδρέου το 2004 δεν διεκδίκησε την ηγεσία του κόμματός του καταθέτοντας κάποια συγκεκριμένη ατζέντα, κάποια ιδεολογική πλατφόρμα προς συζήτηση, εκείνες τις βασικές συνιστάμενες που θα χρησίμευαν ως πυξίδα όταν θα καλούταν να διαχειριστεί την τύχη της χώρας και να την οδηγήσει στο μέλλον.
Ο κ. Παπανδρέου το 2004 δεν διεκδίκησε την ηγεσία του κόμματός του καταθέτοντας κάποια συγκεκριμένη ατζέντα, κάποια ιδεολογική πλατφόρμα προς συζήτηση, εκείνες τις βασικές συνιστάμενες που θα χρησίμευαν ως πυξίδα όταν θα καλούταν να διαχειριστεί την τύχη της χώρας και να την οδηγήσει στο μέλλον
Αρκεί να εντρυφήσει κανείς στις ομιλίες εκείνης της εποχής, για να καταλάβει το αυτονόητο. Το 2004 ο κ. Παπανδρέου εξελέγη πανηγυρικά, ως ο μοναδικός φορέας του υψηλού και ηχηρού ονόματος του ιδρυτή του κινήματος. Ένα εκατομμύριο ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ του επέτρεψαν να κόψει πρώτος το νήμα σε έναν αγώνα που ο διεκδικητής του τίτλου έτρεχε μόνος του. Βέβαια, αυτό δεν σήμαινε σε καμία περίπτωση ότι επιβραβεύθηκαν με κάποιο τρόπο οι προοδευτικές απόψεις που είχε ο τελευταίος κατ’ επανάληψη στο παρελθόν εκφράσει(από τις σχέσεις της εκκλησίας με το κράτος έως την ελληνοτουρκική προσέγγιση). Ούτε και πιθανόν επιτυχίες στο υπουργικό του χαρτοφυλάκιο. Ούτε ασφαλώς και το όραμα που δεν είχε (ή αν είχε δεν ομολόγησε ποτέ) για την χώρα.
Ο κ. Παπανδρέου εξελέγη το 2004 με μια και μόνο ατζέντα: Να κερδίσει τις εκλογές. Να κερδίσει τις θέσεις εξουσίας που κινδύνευαν να χάσουν οι λίγοι και εκλεκτοί του συστήματος. Να κερδίσει το έπαθλο του Κράτους.
Ο κ. Παπανδρέου το 2004 δεν εξελέγη ως ο πιο ικανός για την διακυβέρνηση της χώρας. Εξελέγη ως φέρων το όνομα που θα μπορούσε να αντιπαρατεθεί στον φέροντα το έτερο όνομα της ελληνικής μεταπολίτευσης.
Ο κ. Παπανδρέου το 2004 δεν εξελέγη προασπιζόμενος το εκσυγχρονιστικό παρελθόν του κόμματός του, αναπόσπαστο κομμάτι του οποίου υπήρξε και ο ίδιος, αλλά ως κατ’ όνομα διάδοχος του παλαιοπασοκισμού του κινήματος.
Τέσσερα χρόνια μετά
Ο κ. Παπανδρέου του 2008 διαθέτει την ίδια ακριβώς ατζέντα, όπως αυτή καθορίστηκε από τη σημερινή συνέντευξη του στη Θεσσαλονίκη: Πώς θα κερδίσει τις εκλογές. Εξ ου και η αριστερίστικη ρητορεία. Εξ ου και ο καταγγελτικός λόγος. Εξ ου και η λαϊκίστικη προσέγγιση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος. Εξ ου και η παντελής έλλειψη συγκεκριμένων προτάσεων που θα βγάλουν τον τόπο από τα σημερινά αδιέξοδα.
Ο κ. Παπανδρέου του 2008 θεωρεί ότι το δόγμα που για δεκαετίες όριζε τα πολιτικά πράγματα στην Ελλάδα «πρώτα χάνει η κυβέρνηση, και μετά κερδίζει η αντιπολίτευση», ήλθε επιτέλους να ισχύσει και στην δική του περίπτωση. Κι αυτό διότι, όπως επισημαίνει παραδοσιακά φιλοσοσιαλιστική εφημερίδα «Το ΠΑΣΟΚ έπειτα από πολύ καιρό, ξαναμπαίνει στο πολιτικό… ζάπινγκ της ευρύτερης κοινής γνώμης, που είχε χάσει, όχι γιατί έκανε μέχρι στιγμής κάτι εξαιρετικό, αλλά γιατί …ο κόσμος χάνει την εμπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση»*.
Ο κ. Παπανδρέου του 2008 είναι σαφές ότι θεωρεί εαυτόν έναν ακόμη πρίγκιπα. Λες κι η Ιστορία του χρωστάει. Λες και η Ελλάς έχει ακόμη να πληρώνει πολλά στο ταμείο της οικογενειοκρατίας και του φαβοριτισμού που μονοπώλησε μεταπολιτευτικά την κεντρική πολιτική σκηνή.

Τα λάθος προβλήματα του ΠΑΣΟΚ: Από το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη στο ΠΑΣΟΚ του «Αλαβάνου»
Πάει καιρός που στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαγκωνίζονται όλοι σε πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης. «Δέσμευσή μας, η ανθρώπινη κοινωνία, που διασφαλίζει την αξιοπρέπεια, τον σεβασμό στον πολίτη, τον σεβασμό στον μόχθο του. Που συμβάλλει στην ανάπτυξη, που δίνει ευκαιρίες, που δημιουργεί θέσεις εργασίας, που σέβεται τα δικαιώματά του στην υγεία, στην παιδεία, σε ένα σωστό ασφαλιστικό σύστημα.

Αλλάζουμε !!! Πρωτιές ΠΑΝΤΟΥ !!!

Πρωτιά ακρίβειας για την Ελλάδα...


Η Ελλάδα πρώτη στον πληθωρισμό μέ 5,5% όταν ο Μ.Ο της Ε.Ε είναι 1,7%

Η Ελλάδα πρώτη στο κρέας με 1,9% όταν ο Μ.Ο της. Ε Ε είναι 0,0%

Η Ελλάδα πρώτη στά καύσιμα με αύξηση 39,6% , όταν ο Μ.Ο της Ε.Ε είναι 25,6%

Η Ελλάδα πρώτη στις μεταφορές επιβατών με σιδηρόδρομο με αύξηση 36,6%, όταν ο Μ..Ο της Ε.Ε είναι 3,5%

Η Ελλάδα πρώτη στις οδικές μεταφορές επιβατών με αύξηση 17,2% όταν ο Μ.Ο της Ε.Ε είναι 2,2%

Η Ελλάδα πρώτη στις καφετέριες και ξενοδοχεία με αύξηση 3,6% ,όταν ο Μ.Ο της Ε.Ε είναι 1,4%

Αλλαγή στρατηγικής...

ΚΑΤ' ΑΡΧΑΣ, η διαδικασία. Οµολογουµένως αξιοπερίεργη. Πρώτα µέτρησαν µε δηµοσκοπήσεις ποιον υποψήφιο θα προτιµούσαν οι διάφορες περιφέρειες. Ανεξαρτήτως αν ο άνθρωπος που µετρούσαν ήταν ή δεν ήταν υποψήφιος για την υποψηφιότητα – θεωρητικά, ας πούµε, θα µπορούσαν να είχαν βάλει και τον Λαζόπουλο! 


ΜΕΤΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΘΗΚΕ προσωπικά ο Πρωθυπουργός για να πειστεί να βάλει υποψηφιότητα αυτός (-ή) που οι δηµοσκοπήσεις είχαν αναδείξει. 

ΕΚΕΙ ΕΜΠΛΕΞΑΝ - και τα πράγµατα και ο Πρωθυπουργός... Διότι για κάθε έναν εθελοντή, εµφανίστηκαν δέκα αντιρρησίες συνειδήσεως. Ποιος τρελός (-ή) θα αφήσει τη Βουλή ή/και ένα υπουργείο για να πάει να ψάχνει λεφτά κι αρµοδιότητες στη Λαµία, την Κοζάνη ή τη Μυτιλήνη; 

ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ, δηλαδή, ήταν αστείο. Κι ακόµη κι αν η άρνηση των υπουργών τιµωρηθεί µε έξοδο από την κυβέρνηση, µικρό το κακό. Οι τηλεοράσεις είναι γεµάτες από πρώην υπουργούς. Εχετε δει, όµως, κανέναν περιφερειάρχη Κεντρικής Ελλάδας σε σοβαρό πάνελ; Ε, ούτε θα δείτε! 

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ποιος σκέφτηκε όλα αυτά τα περίεργα. Αλλά µε τούτα και µε κείνα, οι υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ εξελίχθηκαν σε ένα κακόγουστο παζάρι. 

ΑΝΕΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ αντικειµένου. Διότι οι τελικές υποψηφιότητες είναι µια χαρά υποψηφιότητες για τη συγκεκριµένη δουλειά κι ας µη βγήκαν από τις δηµοσκοπήσεις ή από το Υπουργικό Συµβούλιο. Ο ΠΗΧΥΣ, όµως, είχε ανέβει εν τω µεταξύ τόσο πολύ ώστε ακόµη κι αυτές οι «µια χαρά υποψηφιότητες» άφησαν τελικά µια αίσθηση ανακατωσούρας, µια γεύση πικρή και έναν Πρωθυπουργό στον άχαρο ρόλο του κυνηγού υποψηφίων. 

Η ευθύνη του Μαξίμου...

Το αγαπημένο χόμπι των πολιτικών όταν βρίσκονται σε δύσκολη θέση, ή ακόμη χειρότερα όταν τα κάνουν «θάλασσα», είναι να ρίχνουν την ευθύνη στα μέσα ενημέρωσης. Ακούμε για παράδειγμα τελευταία πως φταίνε τα ΜΜΕ για την ανεξέλεγκτη συζήτηση περί ανασχηματισμού, η οποία τείνει να μετατραπεί σε εμφύλιο κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών, τα οποία εντέλει θα καθίσουν σ’ ένα τραπέζι για να διαχειρισθούν έναν πολύ δύσκολο χειμώνα...

Θεωρώ ότι τα μέσα ενημέρωσης έχουν τεράστια ευθύνη για την κατάπτωση της χώρας. Αλλοτε γιατί είναι εξαιρετικά επιφανειακά, άλλοτε γιατί είναι πασιφανές ότι εξυπηρετούν παράπλευρες επιχειρηματικές δραστηριότητες και κάποτε γιατί συγκαλύπτουν κρίσιμα λάθη ή και σκάνδαλα. Για όλους αυτούς τους λόγους, άλλωστε, η δύναμη και επιρροή του Τύπου στην κοινή γνώμη είναι πολύ μικρότερη απ’ ό,τι δέκα χρόνια πριν. Βεβαίως και υπάρχουν οι γραφικοί και ανασφαλείς που τρέμουν από ένα παραπολιτικό σε μια εκβιαστική φυλλάδα, αλλά οι πιο συνετοί και έξυπνοι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι το παιχνίδι άλλαξε.

Παρ’ όλα αυτά τη συζήτηση περί ανασχηματισμού την ξεκίνησε το Μέγαρο Μαξίμου πριν από ενάμιση μήνα και την επισημοποίησε με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος έκανε λόγο για «δομικές αλλαγές στην κυβέρνηση». Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί! Δεν υπάρχει δηλαδή προηγούμενο όπου η ηγεσία μιας κυβέρνησης ξεκινά, εν μέσω μείζονος δημοσιονομικής κρίσης, μια συζήτηση περί συντονισμού του κυβερνητικού έργου, αλλαγών σε κρίσιμα υπουργεία κ.λπ. Συνήθως ο πρωθυπουργός συζητά με λίγους στενούς συνεργάτες, δεν κάνει καμία κουβέντα περί επιτροπών κ.ά. και αιφνιδίως ανακοινώνει τις αποφάσεις του. Εδώ είχαμε μια προσπάθεια αλληλοεξόντωσης διαφόρων κέντρων εξουσίας και μια προκλητική επίδειξη δύναμης. Η μία υπουργός δήλωνε ότι δεν θα πάει πουθενά και πως αν φύγει από τη θέση της θα «φταίνε τα συμφέροντα», ενώ άλλη υπουργός απέρριπτε δημόσια πρόταση για να αναλάβει περιφερειάρχης. Είναι γνωστό πως ο κ. Παπανδρέου αρέσκεται στις παρατεταμένες ανοικτές διαβουλεύσεις και τη διατήρηση των συνεργατών σε μακρές περιόδους αστάθειας ή και ανασφάλειας.