Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Ο κ. Ν.Παπανδρέου ανακάλυψε ποια είναι η διαφορά στα σκάνδαλα!!!

Σε συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία απαντώντας στην ερώτηση :

* Ναι, αλλά και το ΠΑΣΟΚ δεν είναι «αθώο του αίματος». Οι κυβερνήσεις του κατηγορούνται για σκάνδαλα.


- Η διαφορά είναι ότι εμείς ομολογούμε τα λάθη μας. Αυτοί όχι.

Αυτή είναι η διαφορά για τον αδερφό του Πρωθυπουργού !!!
Η ομολογία των σκανδάλων και όχι τα σκάνδαλα αυτά καθ' αυτά !!!

Λέει και άλλα ο αδερφός του κ. Παπανδρέου , όπως για τον "Πόνο" που νιώθει ...

Η άκρα ανηθικότητα: «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό» ...

Έχετε 4,000,000 (!) ευρώ μαύρο χρήμα στην Ελλάδα και θέλετε να το ξεπλύνετε; Κανένα πρόβλημα. Μπορεί να γίνει «νομιμότατα» με τη σφραγίδα της Εφορίας (που πια λέγεται Δ.Ο.Υ, για να μην ξέρουμε τι εννοεί).

Δεν έχει σημασία πώς αποκτήσατε το μαύρο χρήμα, έτσι κι αλλιώς αυτό μόνο ένα χρώμα έχει. Μπορεί να είναι από μίζες σε στρατιωτικό υλικό, από κουμπαριές, από συμβάσεις σε δημόσια έργα, από κάποιες off-shore εταιρείες, από εμπόριο ναρκωτικών, όπλων, λευκής ή μαύρης σάρκας κλπ.

Η λύση πάντως είναι πολύ απλή: διαλέγετε να αγοράσετε π.χ. έναν όροφο στον Πύργο των Αθηνών. Η αξία του είναι 4,700,000 ευρώ, αλλά η εφορία θα σας πει ότι έχει «αντικειμενική» αξία 700,000 ευρώ. Δίνετε στον πωλητή σας τα 4,000,000 κάτω από το τραπέζι, παίρνετε και δάνειο 700,000 Ε από μια τράπεζα και αμέσως έχετε στην κυριότητά σας ένα ακίνητο 4,700,000 ευρώ χωρίς να φανεί ότι έχετε έστω ένα ευρώ εισόδημα! Πανέξυπνο δεν είναι; Τα μαύρα χρήματα δε φάνηκαν πουθενά, εσείς δεν κινδυνεύετε ες αεί από το πόθεν έσχες και όλοι είναι ευτυχισμένοι. Ή όπως έλεγε ο μακαρίτης ο Δημητρακόπουλος: «Μια ερωτευμένη μάζευε παπαρούνες, μια υπηρέτρια βρούβες, ένας γάιδαρος έτρωγε και από τα δυο -- και ήταν όλοι ευτυχισμένοι».

Εκτός φυσικά από το κράτος που δια μαγείας έχασε γύρω στα 400,000 ευρώ σε φόρους, αλλά αυτός δεν είναι ο σκοπός του κράτους; Να βοηθά τους, πλούσιους, τους πολιτικούς, τους κουμπάρους κλπ για να γίνουν πιο πλούσιοι; Και να στέλνει το λογαριασμό στους συνταξιούχους και τους μισθοσυντήρητους;

Ως νέος Πόντιος Πιλάτος λοιπόν ξεπλύνατε πλήρως το κακόφημο χρήμα και μέσα από τη γενναιοδωρία σας, κάτι πήραν και οι εφοριακοί που ακολουθούν τους πολιτικούς κατά πόδας, όπως πριν δυο αιώνες οι σκλαβέμποροι ακολουθούσαν τους ιεραποστόλους στην Αφρική.

Πάλι θα γκρινιάξουμε...

Έρχεται κάποια στιγμή που θεωρείς μάταιο ακόμα και να γκρινιάξεις...

Αυτό έχω πάθει και εγώ εδώ και μερικές μέρες...

Με τα μέτρα , τις "Αποκαλύψεις" και τις Αποκαλύψεις , το μνημόνιο (μήπως έπρεπε να λέγεται ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ;;;) , την ΥΦΕΣΗ στην αγορά , τις απειλές του ΣΔΟΕ , την ΛΑΜΟΓΙΑ ορισμένων συμπατριωτών μας κλπ κλπ έχουμε ασχοληθεί κατ' επανάληψη.
Γρινιάξαμε , γκρινιάξαμε και τι βγάλαμε ;;;
ΤΙΠΟΤΑ.
Τα γράψαμε , τα διαβάσαμε εμείς και μερικοί άλλοι και μέχρι εκεί...
Παραμένουν στην καθημερινότητά μας και όσο και να αποκαλύπτεις γεγονότα αλλαγή στον ορίζοντα δεν φαίνεται.
Πάρτε για παράδειγμα την υπόθεση με τα πλοία Ropax 1 και Ropax 2 που κρατούνται από τους συνδικαλιστές της ΠΝΟ- ΠΑΜΕ στην Κόρινθο θεωρώντας ΜΗ σύννομη την σύνθεση του πληρώματος.
 Εδώ υπάρχει πέραν αυτής καθ' αυτής της παράνομης πράξης (όπως έκρινε η Ελληνική Δικαιοσύνη) ο εξής παραλογισμός: