Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Μια αγαπημένη οικογένεια...

Την έκρηξη των συναδέλφων του προκάλεσε η χθεσινή πρόταση του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για μαζικές αποκρατικοποιήσεις.
Παρά την προειδοποίηση του Πρωθυπουργού ότι δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζουν τα υπουργεία τους ως φέουδα, αρκετοί υπουργοί επιχείρησαν να διατηρήσουν το προνόμιο των ιδιωτικοποιήσεων στους φορείς που εποπτεύουν προκαλώντας την έντονη δυσφορία του υπουργού Οικονομικών. «Δεν είναι δυνατόν να δώσουμε την εντύπωση ότι ξεπουλιέται η Ελλάδα» του επισήμαναν οι συνάδελφοί του, με επικεφαλής τον κ. Θ. Πάγκαλο. Στη συνέντευξη Τύπου, πάντως, που δόθηκε αμέσως μετά τη λήξη του άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου οι τέσσερις υπουργοί (Γ. Παπακωνσταντίνου, Δ. Ρέππας, Π. Γερουλάνος και Τίνα Μπιρμπίλη ) ανακοίνωσαν κανονικά τις αποκρατικοποιήσεις που προχωρούν σε αεροδρόμια, λιμάνια, δρόμους κτλ., από όπου αναμένονται δεκάδες δισ. ευρώ μέσα στην επόμενη τριετία.

Ποιοι κρίνουν;

Ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ των Εξεταστικών Επιτροπών που ζούµε καθηµερινά οφείλεται σε έναν πολύ απλό παράγοντα: κανείς δεν πάει εκεί για να εξετάσει µια υπόθεση, όλοι πάνε για να αποκοµίσουν κοµµατικά οφέλη. Τόσο απλό! Και αυτή η προφανής ιδιοτέλεια ευτελίζει τη διαδικασία στην οποία µετέχουν.


Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι απλή και πικρή. Για την ουσία της υπόθεσης την οποία εξετάζουν, ουδείς ενδιαφέρεται. Ενδεχοµένως ούτε που την κατανοούν. Το µόνο που τους ενδιαφέρει είναι να βγάλουν το φταίξιµο από πάνω τους και να το φορτώσουν στους άλλους.


ΕΤΣΙ, ΟΙ «γαλάζιοι» τα ρίχνουν στους «πράσινους», οι «πράσινοι» στους «γαλάζιους» και οι υπόλοιποι προσπαθούν να τα ρίξουν και στους «πράσινους» και στους «γαλάζιους». Δυστυχώς, βλέπετε, από τότε που η πολιτική αντιπράθεση µεταφέρθηκε στον χώρο της ηθικής δεν εξευτελίστηκε µόνο η πολιτική αντιπαράθεση. Εξευτελίστηκε και η ηθική.


Η ΘΛΙΒΕΡΗ αυτή πραγµατικότητα προκύπτει για αντικειµενικούς λόγους, οι οποίοι δεν έχουν να κάνουν µόνο µε την επάρκεια ή την ικανότητα όσων συγκροτούν τις Εξεταστικές Επιτροπές, αλλά µε την ίδια τη φύση των Επιτροπών.

Όταν υπάρχουν τέτοιες δηλώσεις: "Καλά έκανε το Ισραήλ"...

Ας μήν απορούν γιατί δεν τους συμπαθεί κανείς πάνω στην γή...

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έκανε αυτή την δήλωση σχετικά με την επιδρομή των στρατιωτών στα πλοία προς την Γάζα: "Καλά έκανε το Ισραήλ".

Είπε βέβαια και αυτό : «Το Ισραήλ έχει το απόλυτο δικαίωμα να υπερασπίζεται τα συμφέροντά του σε θέματα ασφάλειας» .

Φυσικά κάθε κράτος έχει δικαίωμα να υπερασπίζεται την ασφάλειά του. Το ερώτημα όμως είναι ΠΟΥ μπορεί να το κάνει αυτό χωρίς να καταπατά τους διεθνείς κανόνες;;;

Με την λογική του αντιπροέδρου , ΑΝ το Ισραήλ ΘΕΩΡΗΣΕΙ ότι στην Χαβάη συγκεντρώνονται όπλα για να σταλούν στην Χαμάς από την τοπική οργάνωση "Χαβανέζες χωρίς Σύνορα" έχει δικαίωμα να επιτεθεί και να "καθαρίσει" την απειλή;;;
ΟΧΙ;;;
Γιατί το λέτε αυτό;;;
Τί διαφορά έχει η Χαβάη με ένα πλοίο με ΞΕΝΗ σημαία σε ΔΙΕΘΝΗ ύδατα;;;
Έχει καταλάβει άραγε η Αμερική ότι με αυτόν τον τρόπο δίνει βάσιμες αιτιάσεις ώστε να δικαιολογείται ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ κράτος της γής να επιτίθεται σε όποιον ΘΕΩΡΕΙ ότι απειλεί την ασφάλειά του;;;

e-Επιλογές της 02/06/2010