Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Τον ρόλο που παίζει ο καθένας...

Τον έχουμε αντιληφθεί...

Με το που "έσκασε" η παραδοχή Μαντέλη για λήψη χρημάτων από την Siemens έσπευσαν τα ΜΜΕ που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ να "βγάλουν" σενάρια για πιθανό χρηματισμό Λιάπη.

Ακολούθησαν το ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ καταπράσινα blogs που επιχειρούν να κάνουν συμψηφισμό με τις ΦΗΜΕΣ που διαρρέουν οι διαπλεκόμενοι !!!
Αναθάρρησαν οι αποσβολωμένοι κομματικοί , πήραν και την γραμμή από το κόμμα και άρχισαν τους λογικές υπερβάσεις για να διασώσουν την πράσινη τιμή...

Συγχρόνως  ενοχλήθηκε ο κ. Σημίτης που η Ν.Δ πρότεινε να κληθεί στην Εξεταστική !!!
Έβγαλε και ανακοίνωση !!!
«Το ζητούμενο είναι η αποκάλυψη της αλήθειας και όχι η κομματική ή προσωπική αντιπαράθεση . Το έργο της εξεταστικής επιτροπής δεν επιτρέπεται να διολισθήσει σε εντυπωσιασμούς και σε παραπλανήσεις. Όταν προτείνεται να κληθεί ένας πρώην πρωθυπουργός

Η Ευρώπη (και όχι μόνο...) χρωστά ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελλάδα...

Τα στατιστικά είναι ΑΜΙΛΕΙΚΤΑ...

Η τιμή του πετρελαίου παρουσίασε σε μηνιαία βάση, τις μεγαλύτερες απώλειες από το Δεκέμβριο του 2008!!!

Η πτώση της τιμής του μέσα στον Μάιο είναι της τάξης του 14% !!!

Συγχρόνως ΤΕΡΑΣΤΙΑ πτώση έχει παρουσιάσει και η Ισοτιμία του Ευρώ προς το Δολάριο φθάνοντας στο 1.270 από 1.604 που ήταν τον Ιανουάριο.

Η ανησυχία για το Domino που πιθανόν να προκάλεσε η κρίση στην χώρα μας έριξε τις τιμές των δύο πιο σημαντικών δεικτών.

Το πετρέλαιο  που στην Ευρώπη είναι στον μεγαλύτερο βαθμό εισαγόμενο δίνει σημαντική ανάσα στις οικονομίες με την πτώση της τιμής του , ενώ η πτώση του Ευρώ δυσκολεύει τις εισαγωγές που τιμολογούνται σε άλλο (πλην του Ευρώ) νόμισμα και συγχρόνως διευκολύνει τις εξαγωγές της Ευρώπης.