Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Μα δεν έχεις λίγη αξιοπρέπεια ρε δημοσιογράφε;

Ήταν 22 Ιουνίου 2009. Η κυβέρνηση Καραμανλή, διαπίστωνε τα δημοσιονομικά αδιέξοδα της χώρας και...

Δείτε τώρα τις αντιδράσεις του τύπου, τότε (22-6-2009, με ΝΔ):



Πρωτοσέλιδα ουρλιαχτά από την Ελευθεροτυπία


η λέξη "καταδότες" δίνει και παίρνει

έμφαση στις "έντονες αντιδράσεις" από άλλη εφημερίδα


"ηλεκτρονικός χαφιεδισμός", από άλλη

ούτε ο Τράγκας δεν έμεινε αμέτοχος!!! "Γίνε και συ καταδότης" έγραφε στις 22-6-2009, ο Τράγκας !

Σήμερα;

Rocos=ΜΑΝΤΕΛΗΣ...

ΕΠΙΣΗΜΩΣ!!!

Αποδέχθηκε πρίν λίγο στην Βουλή ο κ. Μαντέλης ότι ο κωδικός στην τράπεζα με όνομα  Rocos ανήκει σε αυτόν.

Το πιο σημαντικό όμως που είπε  ήταν ότι η κανονική "ΜΙΖΑ" για τις συμβάσεις που υπέγραψε ήταν δέκα εκατομμύρια αλλά αυτός αρκέστηκε σε διακόσιες μόνο (!!!) χιλιάδες και να ψάξουν αλλού για τα δέκα εκατομμύρια !!!

Για την ώρα έχουμε επισήμως δύο του ΠΑΣΟΚ που πήραν χρήματα από την Siemens...

Γραφικότητες : Ούτε Ελληνική Ιστορία δεν γνωρίζουν!!!

Στην προσπάθεια τους να πλήξουν την εικόνα της Ν.Δ οι "τιμητές" του Έθνους σχολίασαν με αυτόν τον τρόπο  την συνέντευξη τύπου που έδωσε σχετικά με το πόρισμα ...

Στην ατυχή προσπάθεια τους να πουν την κυβέρνηση της Ν.Δ "Κλέφτες" , κάνουν συσχετισμό με τους αγωνιστές του 21 !!!

Γραφικοί , τραγικοί και αμόρφωτοι...

Τέτοια µέθοδο διακυβέρνησης δεν έχω ξανασυναντήσει!!!

ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ τέτοια µέθοδο διακυβέρνησης δεν έχω ξανασυναντήσει. Κάθε τρεις και λίγο βγαίνει ένας υπουργός να µας ενηµερώσει ότι πήρε γράµµα από την «τρόικα» µε το οποίο του ζητάνε να κάνει το ένα ή το άλλο πράγµα. Τελευταίο κρούσµα ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος ειδοποιήθηκε (λέει) από τους αρµοδίους να προβεί σε διάφορες πρόσθετες αλλαγές στο Ασφαλιστικό και στο Εργασιακό.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ αν αυτή η µέθοδος είναι αποτελεσµατική. Ξέρω όµως ότι έχει ένα µεγάλο πρόβληµα: στερείται αξιοπρέπειας. Και µια χώρα (θέλω να ελπίζω και µια κυβέρνηση...) µπορεί να διαπραγµατευτεί τα πάντα εκτός από ένα. Την αξιοπρέπειά της.
ΠΡΟ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ η κυβέρνηση υπέγραψε ένα µνηµόνιο µε την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νοµισµατικό Ταµείο. Σωστά; Σωστά. Το µνηµόνιο έγινε νόµος του κράτους. Ολοι θεωρήσαµε ότι το µνηµόνιο αυτό περιείχε το σύνολο των αναγκαίων δεσµεύσεων που αναλαµβάνει η χώρα προκειµένου να εξασφαλίσει τη χρηµατοδότηση που δεν της προσέφεραν οι αγορές. Αυτές και τίποτε άλλο.

Η Πολιτική της Επικοινωνίας...

Πολύ ψηλά στις σφυγμομετρήσεις για τους δημοφιλείς πολιτικούς βρίσκεται ο Υπ. κ. Λοβέρδος , παρά τα σκληρά μέτρα που προτείνει με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Οι πολίτες σύμφωνα με αυτές τις σφυγμομετρήσεις θεωρούν ότι είναι Εργατικός και ότι "Παλεύει" την δύσκολη κατάσταση...

'Όμως η πρακτική του να παρουσιάζει εαυτόν σαν μονομάχο που βρίσκεται στην αρένα του ασφαλιστικού αντιμέτωπος με την τρόικα μάλλον γυρίζει μπούμερανγκ.

Από την Ειδησεογραφία:

Μπλόφα Λοβέρδου ταράζει Μαξίμου και ΕΕ
Μείζον πολιτικό ζήτημα ανέκυψε χθες στο εσωτερικό της κυβέρνησης σχετικά με τους χειρισμούς του υπουργείου Εργασίας για το υπό κατάρτιση ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Την ώρα που ο υπουργός Εργασίας κ. Α. Λοβέρδος επέμενε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου και για ενδεχόμενες αποκλίσεις από το μνημόνιο, κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών σημείωνε ότι «οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό θα είναι αυτές που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο» .

Δεν είναι η χρονιά της BP...

Μετά την καταστροφή της πλατφόρμας άντλησης πετρελαίου στον κόλπο του Μεξικού και την τεράστια οικολογική καταστροφή που συνεχίζεται ακόμα και σήμερα , ήρθε σαν κερασάκι στην τούρτα η διαρροή χιλιάδων βαρελιών αργού πετρελαίου από αγωγό που ανήκει εν μέρει την BP Plc.

Η ποσότητα του πετρελαίου που διέρρευσε δεν είναι γνωστή με ακρίβεια, πάντως η εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: "εκτιμάμε ότι φθάνει τις αρκετές χιλιάδες βαρέλια". Το αργό διέρρευσε σε μια περιοχή όπου μπορεί να "περιοριστεί", και έχει χωρητικότητα έως και 104.500 βαρέλια...

Θα θυμάστε την τεράστια οικολογική καταστροφή που προκάλεσε στην Αλάσκα το πλοίο EXXON VALDEZ , δυστυχώς η Ενέργεια που απαιτεί η σύγχρονη ζωή δεν είναι χωρίς οικολογικούς κίνδυνους . Αποδεδειγμένα όταν συμβούν ατυχήματα (δολιοφθορές κλπ) είναι δύσκολο να ελεγχθούν και να αποκατασταθεί η ζημιά.

e-Επιλογές της 25/05/2010