Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Τροπολογία πριν συμπληρωθούν 24 ώρες !!!

Χθες έγινε τόσο μεγάλη συζήτηση για την κατάθεση και ψήφιση του μνημονίου (Νόμου...) για την βοήθεια από την Ε.Ε/ Δ.Ν.Τ.

Σήμερα λοιπόν πρίν συμπληρωθούν 24 ώρες από την ψήφιση κατατέθηκε τροπολογία που επιτρέπει στον Υπουργό Οικονομικών "να εκπροσωπεί το ελληνικό Δημόσιο και να υπογράφει κάθε... μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού διμερή ή πολυμερή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ προκειμένου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα του μηχανισμού στήριξης."

Ούτε αυτό δεν είχε προβλεφθεί!!!
Λογικά το ΚΚΕ αντιδρά θεωρώντας:  «πραξικοπηματική ενέργεια της κυβέρνησης να καταθέσει την τελευταία στιγμή και να ψηφίσει τροπολογία στο νομοσχέδιο ''Μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΕ και το ΔΝΤ''

Άλλη μία ήττα για τους δημοκόπους...

Οι εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειξαν άλλη μία φορά πόσο έξω πέφτουν οι δημοσκοπήσεις.

Όχι μόνο δεν προέβλεψαν ότι οι Πράσινοι θα έμπαιναν στο κοινοβούλιο (για πρώτη φορά) με μία έδρα αλλά δεν προέβλεψαν ότι οι LIberal Democrats θα έφερναν τόσο χαμηλό ποσοστό.

Ο εκλεκτός των συντηρητικών δεν κατάφερε να αποκτήσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και οι εργατικοί του κ. Μπράουν "δεν καταστράφηκαν".
Κυβέρνηση συνασπισμού στην Αγγλία λοιπόν μετά από πάρα πολλά χρόνια...
Να δούμε πώς θα ρίξουν το δικό τους δημόσιο χρέος ....

Η Ευρώπη "ψηφίζει" για την Ελληνική κρίση...

Το Ευρωπαϊκό κανάλι Euronews στην ιστοσελίδα του έχει μία ψηφοφορία που μπορούν οι Ευρωπαίοι να ψηφίσουν την ερώτηση " Αν υπάρχει εναλλακτική λύση στα μέτρα λιτότητας".

Για την ώρα το ΟΧΙ κερδίζει με μεγάλη διαφορά.

Αν ενδιαφέρεστε μπορείτε να ψηφίσετε εδώ

Record !!!

Με 1010 μονάδες βάσης "Σκίζει" .......

Krugman: Μόνη λύση η έξοδος από το ευρώ...

Διαβάζω στο πολύ καλό blog taxalia την ανάρτηση για το σχόλιο του Νομπελίστα Οικονομολόγου Paul Krugman .

Δεν αμφιβάλει η μετριότητά μου ότι σαν Νομπελίστας και "Γκουρού" (όπως θεωρείται παγκοσμίως) ο κ. Krugman κάτι περισσότερο από μένα θα ξέρει...

Μου δημιουργείται όμως η εξής απορία:
Η "μόνη λύση" για ποιόν;;;

  • Μήπως για το Ευρώ που η Ελληνική κρίση το παρασύρει σε χαμηλότερα επίπεδα;;
  • Μήπως για το ΔΟΛΑΡΙΟ που η διολίσθηση του Ευρώ το κάνει ακριβότερο με συνέπεια να μειώνεται η Αμερικανική ανταγωνιστικότητα;;;

Γιατί σίγουρα δεν πρέπει να θεωρείται "λύση" για την Ελλάδα και τους Έλληνες η επιστροφή στην Δραχμή.

Ο πρώτος νόμος που κατέθεσε η Τρόικα !!!

Με την  αναστάτωση  και τις  διαγραφές που ακολούθησαν  χθες δεν δόθηκε μεγάλη σημασία σε αυτό που δήλωσε στην βουλή ο Πρωθυπουργός , επιβεβαιώνοντας την υποψία που έχουν οι Έλληνες ότι σήμερα κυβερνά η Τρόικα και όχι η εκλεγμένη από τον Ελληνικό λαό κυβέρνηση.

Είπε ο κ. Σαμαράς σχετικά με το νομοσχέδιο.:

"Αλλά και κάτι ακόμη, ακουστέ το Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Το Νομοσχέδιο από την πρώτη του σελίδα αναφέρει, αν είναι δυνατόν, το εξής καταπληκτικό: το δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος για το 2008 και το 2009 ήταν σημαντικά χειρότερο, από αυτό που είχε ανακοινώσει η προηγούμενη κυβέρνηση που οδήγησε σε απώλεια εμπιστοσύνης, σε αύξηση του κόστους χρηματοδότησης κ.λ.π.

Διαγραφές και άλλα...

Αφήνοντας να περάσουν μερικές ώρες από την χθεσινή κομματική αναταραχή καταθέτω μερικές σκέψεις.

Δημοκρατία όπως την φαντάστηκε ο νομοθέτης και άφησε στο σύνταγμα την ελευθερία στους βουλευτές να βουλεύονται ,στην Ελλάδα ΔΕΝ υπήρχε και ΔΕΝ υπάρχει...

Τα κόμματα ήταν , είναι και φοβάμαι ότι θα παραμείνουν ΑΡΧΗΓΟΚΕΝΤΡΙΚΑ .

Στην χώρα που γέννησε την δημοκρατία οι Έλληνες βουλευτές οδηγούνται από τους αρχηγούς των κομμάτων τους  σαν ΠΡΟΒΑΤΑ στον τόπο που επέλεξαν ΑΥΤΟΙ.
Οι πάνσοφοι ΑΡΧΗΓΟΙ.
Στις Η.Π.Α ο πρόεδρος Ομπάμα πρίν λίγες μέρες είχε δύο σημαντικές ψηφοφορίες.
Στην μία πέρασε αυτό που ήθελε με ψήφους και των Ρεπουμπλικανών , στην άλλη δεν τα κατάφερε αφού δεν ψήφισαν ΟΛΟΙ οι Δημοκρατικοί...
Παρά ταύτα ΚΑΝΕΝΑ κόμμα δεν διέγραψε τους διαφωνούντες ...

e-Επιλογές της 06/05/2010