Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Πού ανήκουν ΠΟΛΙΤΙΚΑ οι Συλληφθέντες...

Επειδή στα κανάλια αποφεύγουν να αναφερθούν στην ιδεολογία των 6 συλληφθέντων , πρέπει να προσπαθήσουμε να αποκρυπτογραφήσουμε πού εντάσσονται πολιτικά.

Ευτυχώς η Δυστυχώς , όλοι (πλήν ενός) έχουν απασχολήσει τις αρχές με την συμμετοχή τους στις καταλήψεις  του Πολυτεχνείου...

Δεν νομίζω ότι εξωκοινοβουλευτικοί Δεξιοί καταλαμβάνουν το Πολυτεχνείο συχνά πυκνά , ούτε έχουν ΔΩΡΕΑΝ Server και Gigabit Internet στην διάθεσή τους από το ίδρυμα...

Αντιθέτως τις Δωρεάν παροχές και τις καταλήψεις τις κάνει η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά ..
Πέφτει μάλλον στο κενό η προσπάθεια ορισμένων να προσάψει την τρομοκρατία στην "Ακροδεξιά" ...

Αν μάλιστα αποδειχθεί ότι αυτοί έβαζαν τις βόμβες .

Λέω ΑΝ αποδειχθεί , διότι αυτή της στιγμή οι "Ημίθεοι" της δημοσιογραφίας κ.κ Χαρδαβέλας και Ευαγγελάτος στην εκπομπή της "πρωθιέριας" της δημοσιογραφίας (και συζύγου του κ. Ευαγγελάτου )

Αργά και βασανιστικά (Συνέχεια)...

Για πρώτη φορά μετά από μήνες συνεχίζεται η αποκλιμάκωση του Spread χωρίς κορυφές και πισωγυρίσματα.

Η εξέλιξη αυτή αφήνει περιθώρια ελπίδας περεταίρω αποκλιμάκωσης τις ερχόμενες μέρες και αυξάνει την πιθανότητα να βγει για δανεισμό από τις αγορές η χώρα αντί να χρησιμοποιήσει το πακέτο που αποφασίσθηκε.

Για να γίνει αυτό (όπως ξαναείπαμε σε προηγούμενες αναρτήσεις ) θα πρέπει τα Spreads να είναι περί τις 200 Μ.Β που προσθέτοντας το τρέχον επιτόκιο των γερμανικών το σύνολο των τόκων να είναι λίγο πάνω από το 5% που θα παίρναμε αν ζητούσαμε ενεργοποίηση του πακέτου.

Αργά και βασανιστικά...

Υποχωρούν σήμερα  τα Spreads αλλά όχι τίποτα το δραματικό.

Η υποχώρηση από την αρχή της συνεδρίασης είναι μεν αργή αλλά η τάση για την ώρα είναι  σταθερά καθοδική.

Βέβαια η Ελλάδα δεν βγήκε σήμερα για δανεισμό ώστε να δούμε στην πράξη τι ποσά θα προσφερθούν και σε τί επιτόκια , αλλά δεν παύει να είναι θετική για την ψυχολογία αυτή η σημερινή υποχώρηση.
Ηδη ο Γ.Δ του ΧΑΑ κάνει άλματα και βρίσκεται στο +4,44%.

Θα ζητήσουν συγνώμη τώρα;;;

Ο συλληφθείς Ν. Μαζιώτης είναι παλιός γνώριμος στην Ελληνική αστυνομία αλλά και στον Ελληνικό λαό.

Από μικρός συμμετείχε σε καταλήψεις του Πανεπιστημίου , ήταν "Αντιρρησίας συνείδησης" και δεν υπηρέτησε στον Ελληνικό στρατό , ως λόγο άρνησης προέβαλε την ταξική/αντιεξουσιαστική του συνείδηση και διακήρυξε την απροθυμία του να υπηρετήσει οποιαδήποτε μορφή εναλλακτικής θητείας. Καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση με τριετή αναστολή και αφέθηκε και πάλι ελεύθερος .
Είχε συλληφθεί και καταδικασθεί σε φυλάκιση .
Ας κάνουν σήμερα την αυτοκριτική τους αυτοί που τον υπερασπιζόταν στις δίκες (Πολιτικοί , Δημοσιογράφοι κλπ.
Οφείλουν να ζητήσουν συγνώμη όλοι αυτοί από τα θύματα της τρομοκρατίας και για την ανοχή που προσπάθησαν να εδραιώσουν στην κοινωνία με άρθρα όπως το παρακάτω από τον IosPress της Ελευθεροτυπίας....

Quote

Ενας "χρήσιμος" πολιτικός κρατούμενος

"Δεν είμαι ένοπλος αντάρτης, αλλά κοινωνικός αντάρτης"
            
(Νίκος Μαζιώτης)
Φιλοξενούμε σήμερα στη στήλη μας ένα αξιοπρόσεχτο κείμενο. Δυο σύντροφοι του Νίκου Μαζιώτη καταγράφουν τις δικές τους απόψεις για την περίπτωση του προφυλακισμένου φίλου τους και σκιαγραφούν την εικόνα του, όπως την έζησαν στους κοινωνικούς αγώνες της τελευταίας περιόδου. Πληροφορούμαστε λοιπόν από πρώτο χέρι ότι ο "τερατώδης τρομοκράτης" υπήρξε ένας δραστήριος αγωνιστής του εργατικού κινήματος και μέλος οργανωμένων ομάδων οικοδόμων.
Η περίπτωση του Νίκου Μαζιώτη είναι κατά τούτο μοναδική: ότι παραδέχθηκε μόνος του την ενοχή του για την κατασκευή και την τοποθέτηση ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στο υπουργείο Βιομηχανίας και Ανάπτυξης, τον περασμένο Δεκέμβριο. Είναι γνωστό ότι ο μηχανισμός δεν λειτούργησε. Με τη στάση του αυτή, ο κ. Μαζιώτης απομυθοποίησε όλο το μυστήριο που είχε διαχυθεί στα μέσα ενημέρωσης κατά τη σύλληψή του. Οι εικόνες των καναλιών, με τη μισή αντιτρομοκρατική υπηρεσία να περιφέρει σηκωτό το "επικίνδυνο λαυράκι", αυτομάτως γελοιοποιήθηκαν.