Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Θορυβημένοι οι traders για την πιθανή απαγόρευση των CDS...

Την κορυφή των ειδήσεων του Bloomberg οι συνεντεύξεις διαφόρων MEGA Trades που σχολιάζουν αρνητικά την πιθανή απαγόρευση των Credit Default Swaps (CDS) από την Ευρώπη αν δεν έχεις στην κατοχή σου κρατικά ομόλογα...

Επιχαίρουν ότι ο πρόεδρος Obama δεν φαίνεται να στηρίζει αυτή την πρόθεση της Ευρώπης και προδικάζουν την αποτυχία του σχεδίου.

Η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο δεσπόζουν στην αγορά αυτών των προϊόντων (Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό σε αυτή την ανωμαλία...)  και φυσικά τυχούσα απαγόρευση θα κάνει πολλούς να χάσουν το "Παντεσπάνι" τους.

Ο Adair Turner, πρόεδρος της Αγγλικής Financial Services Authority, είπε χθές ότι τα επονομαζόμενα και "γυμνά Swaps" δεν ευθύνονται κατά κύριο λόγο για την κρίση με το Ελληνικό χρέος και θα ήταν λάθος μία εσπευσμένη απαγόρευσή τους.

Επικοινωνιακή πολιτική Ν.Δ...(το άλλο με τον TOTO)

Για ακόμα μία φορά η επικοινωνιακή τακτική της Ν.Δ βρίσκεται στο καναβάτσο ...

Μετά το ατυχές "Χαίρομαι που με πετύχατε" ο πρόεδρος της Ν.Δ περιφερόμενος στα γραφεία των ΜΜΕ αλλά και οι prive συνομιλίες του με δημοσιογράφο γυρίζουν μπούμερανγκ εναντίον του ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ και κατ΄ επέκταση κατά του κόμματός του !!!

Προκαλεί εντύπωση πώς "πολύπειροι" πολιτικοί δεν μπορούν να δουν λίγο πιο μακρυά από το δάκτυλό τους !!!

Το επιτελείο του κ. Σαμαρά (και ο ίδιος) θα πρέπει να σταθμίζουν πολύ πιο προσεκτικά τις συναντήσεις του και ως προς τον χώρο και ως προς τον χρόνο αλλά και ώς προς την δημοσιότητα που πρέπει να δίνετε ΠΡΙΝ τις επαφές του για να μήν αφήνονται περιθώρια παρερμηνειών...

Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι , η συνάντηση του κ. Σαμαρά δημοσίως με δημοσιογράφους και οι επισκέψεις του σε (ΕΧΘΡΙΚΑ προς το κόμμα του) ΜΜΕ δηλώνει μία σαφή προσπάθεια να αποκτήσει η Ν.Δ φωνή σε μεγάλης κυκλοφορίας (και επιρροής) μέσα και είναι απολύτως θεμιτή.