Προς τον Υπουργό Οικονομικών ...

Την επόμενη φορά που θα βγουν τα Αγγλικά ΜΜΕ και οι Άγγλοι πολιτικοί να μιλήσουν για τα ελλείμματα της "Άτακτης" Ελλάδας,  τρίψτε τους στα "μούτρα" τα δικά τους δεδομένα που είναι μάλιστα και ... "Αξιόπιστα"...

Αυτό δεν απαλλάσσει βέβαια την χώρα μας από το να πρέπει να τηρεί τις υποχρεώσεις που ανέλαβε  εντάσσοντας την Ελληνική οικονομία στην Ευρωζώνη αλλά όχι όμως και να πληρώνουν με το άνοιγμα της ψαλίδας των Spreads  οι Έλληνες φορολογούμενοι τα δηλητηριώδη δημοσιεύματα των Golden Boys (and Girls) του  City...

Αν μη τι άλλο η κυβέρνηση είναι καιρός να μην αφήνει ασχολίαστες και χωρίς επιπτώσεις για αυτούς που  τις  κάνουν τις περιβόητες "Εκθέσεις" και που βάσει αυτών κρίνεται το μέλλον των παιδιών μας.

Το λιγότερο που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να μην τους επιτρέψει να λάβουν μέρος σε οτιδήποτε αφορά την χώρα μας και μπορεί να τους αποφέρει κέρδη (όπως αποκρατικοποιήσεις , εκδόσεις κλπ) και ίσως ακόμα- ακόμα ,  να καταθέσει ΑΓΩΓΕΣ για την  ζημία που προκαλούν ζητώντας τους την καταβολή χρημάτων.

Οι τύποι αυτοί σε σέβονται μόνο όταν πονά η τσέπη τους...

Πηγή: Spectator

Πότε θα δούμε (αν δούμε...) φως στο Toυvελ

Ας προσπαθήσουμε να μετρήσουμε πόσα χρόνια θα χρειαστούν για να υπάρξει αλλαγή πορείας (ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ...) της Ελληνικής οικονομίας...

Αναγκαστικά χρειαζόμαστε μερικά (αναξιόπιστα;;;) δεδομένα .

Δεδομένο πρώτο: Το έλλειμμα για  το 2009 στο 12.7% (όπως κατέληξε η κυβέρνηση  και συμφώνησε και η Ε.Ε).
Δεδομένο δεύτερο : Συνολικό Χρέος Ελλάδας για το 2009 σε ποσοστό ως προς το ΑΕΠ , πάνω από 113% δηλαδή  300 Δις € και βάλε (όχι ας μην υπολογίσουμε και τα Ασφαλιστικά και το ιδιωτικό χρέος.) .
Δεδομένο τρίτο : Η υποχρέωση που ανέλαβε η χώρα για να συμμετέχει στην ΟΝΕ είναι ετήσιο έλλειμμα κάτω από 3% και συνολικό χρέος κάτω από 60% του ΑΕΠ.


Ας δούμε καί τι λέει λοιπόν το σύμφωνο σταθερότητας που όλοι λοιδορούν ;;;

Επιτρέπει στα κράτη μέλη να έχουν ένα μικρό ετήσιο έλλειμμα (μέχρι 3%) με την λογική ότι το κράτος χρησιμοποιώντας αυτό το πλεόνασμα χρημάτων θα προωθούσε τις επενδύσεις που με την σειρά τους θα έφερναν θέσεις εργασίας και φυσικά αύξηση του ΑΕΠ δηλαδή ΜΕΙΩΣΗ του χρέους σαν ποσοστό επί του ΑΕΠ...

Αυτή τον "κακό" όρο πολεμά λυσσωδώς η αριστερά (και πριν λίγο καιρό  και το ΠΑΣΟΚ) ενώ τον καταπάτησαν όλες οι κυβερνήσεις από την είσοδο μας στην ΟΝΕ  (με δημόσιο χρέος πάνω από 90% και με πολιτική απόφαση των υπολοίπων μελών ,  που τώρα έχουν μετανιώσει όσοι την έλαβαν...) μέχρι και σήμερα...

Από τότε οι ... εκλεκτές κυβερνήσεις του τόπου , κατάφεραν να φτάσουμε στο σήμερα δηλαδή σε παραβίαση ΟΛΩΝ των όρων που υπέγραψε η χώρα.....
Δεν είναι απορίας άξιον που δυσανασχετούν τα βόρεια μέλη της Ευρωζώνης που ακόμα και αν είναι έξω από τα κριτήρια αυτό είναι περιστασιακό και σαφώς μη μόνιμο.

Ας δούμε τώρα και που πάμε σαν οικονομία  και αν υπάρχει θετική προοπτική...

Αυτά τα μέτρα που οι "πέφτοντες από τα σύννεφα" δημοσιογράφοι και πολιτικοί χαρακτηρίζουν "ΣΟΚ" πού μπορούν να μας οδηγήσουν;;;

4.8 Δισ. € υπολογίζει η κυβέρνηση να μπούν επιπλέον στα ταμεία του κράτους .
Όσα δηλαδή το σημερινό δεκαετές δάνειο που πήρε η Ελλάδα με 6.28% περίπου επιτόκιο...

Παρά τα υποτιθέμενα μέτρα "Αυστηρής Λιτότητας" και "Περιορισμού της Σπατάλης" και με προϋπόθεσή ότι θα επαληθευτούν μέχρι ΚΕΡΑΙΑΣ οι προβλέψεις της κυβέρνησης , το ετήσιο έλλειμμα θα πέσει στο 8.7% το τέλος του 2010.
Δηλαδή και πάλι 5 μονάδες πάνω από το επιτρεπόμενο όριο...

Η πρώτη ΜΕΓΑΛΗ ήττα της Τουρκικής πολιτικής...

Αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα που λόγω της επικαιρότητας στην χώρα μας ίσως δεν δοθεί η απαιτούμενη έκταση.

Με ψήφους 23 ΥΠΕΡ και 22 ΚΑΤΑ η επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του Κονγρέσου δέχθηκε ότι πρέπει να ονομάζεται ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ η σφαγή των Αρμενίων από τους Τούρκους το 1915.

Παρά την δραστηριοποίηση και το Lobbying  , παρά τα χρήματα που σπαταλήθηκαν από την Τουρκία στις Η.Π.Α υπέστη μία σημαντική διπλωματική  ήττα .

Ακόμα και η κυβέρνηση Obama  πίεζε κάνοντας δηλώσεις όπως αυτή : «Η πιθανή απόφαση του Κογκρέσου να χαρακτηρίσει "γενοκτονία" τη σφαγή των Αρμενίων το 1915 από τις Οθωμανικές δυνάμεις μπορεί να βλάψει τις προσπάθειες εξομάλυνσης των τουρκοαρμενικών σχέσεων»
Με αυτό το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας άνοιξε ο δρόμος για να φτάσει στην ολομέλεια του Κονγρέσου  και εκεί είναι δύσκολο να παρέμβει η Τουρκία για να μην περάσει.
Είναι τόσο σοβαρή η ήττα της εξωτερικής πολιτικής της , ώστε ΝΥΚΤΑ ανακάλεσε τον πρεσβευτή της από τις Η.Π.Α για "Διαβουλεύσεις" και για να "πιέσει" με αυτόν τον τρόπο την κυβέρνηση Obama.