Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Αν δεν τον βρουν στη δουλειά θα τον βρουν στο σπίτι μάλλον...


Σας αρέσει βρε διπρόσωποι ο τίτλος της ανάρτησης;;;


Τον δενειστίκαμε από την αντίστοιχη δικιά σας (Αν δεν τον βρουν στο σπίτι θα τον βρουν στη δουλειά μάλλον...).


Τότε ήταν καλός ο νόμος ενώ σήμερα σας μύρισε;;;


Έτσι την πάτησαν και οι κουκουλοφόροι της κατοχής. 
Νόμιζαν πως θα τους "Προστάτευαν" τα αφεντικά τους...


Λουστείτε την λάσπη σας τώρα...

Μία δεύτερη ανάγνωση της παράδοσης της χώρας στο Δ.Ν.Τ...

Τις προηγούμενες μέρες οι εφημερίδες , τα ραδιόφωνα , τα κανάλια αλλά και αρκετά δημοσιογραφικά blogs είχαν περάσει στην κοινή γνώμη την αίσθηση (ιδιαίτερα μετά το Davos και την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Παρίσι) ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα στήριζε με πράξεις την προσπάθεια της Ελλάδας να δανεισθεί «φθηνό» χρήμα .

Όταν βέβαια μιλάμε σήμερα για «φθηνό» χρήμα δεν εννοούμε τα ποσοστά που βρίσκει στις αγορές η Γερμανία , αλλά αντί να μας «πουλάνε» χρήμα με διαφορά στα Spreads 380 -400 Μονάδες Βάσης να μας δανείζουν με μόνο 180-200 Μ.Β επιπλέον…
Δεν μπορώ να φανταστώ ποιος διέρρεε στους δημοσιογράφους αυτές τις πληροφορίες , ούτε αν ήταν αισιόδοξος από τις πληροφορίες και τις επαφές του Πρωθυπουργού και του περιβάλλοντός του . Σίγουρα όμως ήταν γενικευμένη η πληροφόρηση αφού ακόμα και οι αντιπολιτευόμενες εφημερίδες είχαν αρκετή αισιοδοξία στα πρωτοσέλιδα.
Για κάποιον λόγο το σενάριο «βοήθεια με πράξεις» από την Ε.Ε κατέρρευσε στην σύνοδο των Βρυξελλών. Ποιες χώρες μπλόκαραν το σχέδιο αυτό κάποτε θα το μάθουμε, (πιθανότατα η Αγγλία και ορισμένες Βόρειες Χώρες…) αλλά δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία.
Αυτό που έχει τεράστια σημασία είναι η αποδοχή από την Ελλάδα (πιθανότατα δεν είχε άλλη διέξοδο…) της επιτροπείας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Η έκφραση του Πρωθυπουργού για την «τεχνογνωσία» του φυσικά δεν προοιωνίζει τίποτα το καλό για τους πολίτες αυτής της χώρας .