Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Σκεφτείτε να...(έχει πολύ ενδιαφέρον)

Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους...

Ας γυρίσουμε τον χρόνο πέντε μήνες πίσω, την ώρα που ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έπαιρνε την απόφαση να πάει τη χώρα σε εκλογές και ας αναλογιστούμε τι θα γινόταν αν η απόφασή του ήταν να προχωρήσει με γρήγορα βήματα η κυβέρνηση της ΝΔ στις απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές, όπως συνιστούσαν και πολλοί μέσα απ το κόμμα...


Ας πούμε λοιπόν ότι:

Θα πάγωνε τους μισθούς στο δημόσιο...

Ότι θα φορολογούσε τους ελεύθερους επαγγελματίες από το πρώτο ευρώ (κατάργηση του αφορολόγητου των 10500 ευρώ)...ήταν πρόταση Αλογοσκούφη...

Ότι θα έπαιρνε τέλος πάντων όλα τα μέτρα που θα επέφεραν την εξυγίανση των οικονομικών της χώρας...

Τι θα γινόταν σήμερα;

Τα θετικά:

Τα sprend δανεισμού της χώρας θα κυμαίνονταν σε χαμηλά επίπεδα...και οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα είχαν κάποιες ελπίδες ότι η Ελλάδα θα οδηγούνταν σε δημοσιονομική εξυγίανση.

Τα αρνητικά:

Σκληρή πραγματικότητα...

Tου Αλεξη Παπαχελα

«Πάγωμα των προσλήψεων το 2010... Πάγωμα συντάξεων και μισθών στο Δημόσιο για το 2010... Καμιά αναπροσαρμογή επιδόματος για δύο χρόνια... Περικοπή υπερωριών κατά 30%...» Και τώρα το κουίζ: σε ποιο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται τα παραπάνω, αυτό που θα ανακοινώσει προσεχώς ο κ. Παπανδρέου ή εκείνο που εξήγγειλε ο κ. Καραμανλής στη ΔΕΘ πέρυσι τον Σεπτέμβριο; «Και στα δύο», είναι η σωστή απάντηση.

Ολα δείχνουν πως η σκληρή δημοσιονομική πραγματικότητα και ο συνδυασμός πιέσεων αγορών και Kομισιόν θα αναγκάσουν στο τέλος τον νυν πρωθυπουργό να κάνει αυτό που έβλεπε τις νύχτες σαν τον χειρότερο εφιάλτη του, να εφαρμόσει το πρόγραμμα του αντιπάλου του. Είναι προφανές πως δεν είναι καθόλου, μα καθόλου, εύκολο για έναν άνθρωπο σαν τον κ. Παπανδρέου. Πρώτα απ’ όλα, γιατί πίστευε πραγματικά μέσα του πως κέρδισε με μια θηριώδη διαφορά επειδή ο κόσμος πίστεψε στις εξαγγελίες του, την πράσινη ανάπτυξη και τη διαπίστωση πως «λεφτά υπάρχουν». Δέυτερον, γιατί θεωρεί τον εαυτό του εκφραστή ενός σοσιαλιστικού ρεύματος, όπως άλλωστε εξυπακούεται από την προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Τρίτον, επειδή, ακόμη και σήμερα, δεν μπορεί να καταλάβει πως, παρά τις δηλώσεις και τις μαραθώνιες συνεντεύξεις, οι κερδοσκόποι και οι αγορές συνεχίζουν να πιέζουν την Ελλάδα σαν να μην υπάρχει αύριο.

Είναι αργά τώρα για να σκεφθεί ο ίδιος κατά πόσον παρασύρθηκε από την κ. Κατσέλη σε ένα πρόγραμμα που δεν είχε καμία τύχη, γνωρίζοντας όσα του είχε μεταφέρει ο κ. Προβόπουλος.

Τώρα ήλθε η ώρα του λογαριασμού. Ο κ. Παπανδρέου νιώθει, ίσως δικαιολογημένα εν μέρει, πως η ιστορία είναι άδικη μαζί του. Πρέπει μέσα σε λίγους μήνες να διαχειρισθεί όλες τις παθογένειες που του κληρονόμησαν τα προπατορικά δημοσιονομικά αμαρτήματα του ΠΑΣΟΚ του ’80 και η ανεπάρκεια και απραξία των κυβερνήσεων Καραμανλή. Εδώ όμως είμαστε και η πολιτική και διαχείριση του κράτους δεν είναι ταινία που μπορείς να την ξαναγυρίσεις.

Αυτή είναι η στιγμή...





Ήλθε η ώρα της κρίσης. 
Ο βασιλιάς είναι γυμνός. 
Η κρίση είναι βαθιά και πολύπλευρη και δεν είναι μόνον οικονομική. 
Απλώς η οικονομική της έκφανση είναι ορατή, επειδή είναι αριθμοί, εισροές-εκροές, χρέη, μπορεί πιο εύκολα να αποτιμηθεί και βέβαια μας πιέζουν και οι χρεώστες μας.
Σεμνότυφα αποδεχόμαστε το πρόβλημα, μη αποδεχόμενοι, όμως, ότι φταίμε αποκλειστικά εμείς και, κατά τη συνήθειά μας, ψάχνουμε για τους φταίχτες άλλοτε προσωποποιώντας (π.χ. Αλμούνια, Τρισέ κτλ.) και άλλοτε γενικεύοντας (Golden boys).

Ξεχνώντας ότι αν δεν δημιουργούσαμε εμείς το πρόβλημα, δεν θα ασχολούνταν κανένας από αυτούς με εμάς.
Το ότι ασχολούνται θεσμικά όργανα με μας είναι γιατί αυτή είναι η δουλειά τους στο πλαίσιο της...
Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όσο για τις τράπεζες, ασχολούνται με μας γιατί τους χρωστούμε, γιατί δανεισθήκαμε από τις διεθνείς χρηματαγορές για να κάνουμε, δήθεν, ανάπτυξη, κοινωνική πολιτική κτλ. και θέλουν να βεβαιωθούν ότι θα τα πάρουν πίσω.
Και μάλιστα σ’ αυτές τις “αγορές” που τις καθυβρίζουμε απευθυνθήκαμε και πάλι και καυχόμαστε που πετύχαμε στο νέο δανεισμό μας χωρίς να σκεφθούμε τους δυσβάστακτους όρους που μας δανείζουν. Και να σκεφθεί κανείς ότι αυτά που δανειζόμαστε είναι με επιτόκιο 6,2% και απλά για να ξεπληρώσουμε παρελθόντα δάνεια που ήταν με επιτόκιο 2% και 2,5%...
Η σημερινή κρίση εκφράζεται ως οικονομική, είναι όμως, κυρίως και πρωτίστως, θεσμική και κοινωνική. 

Το Αντί iPad μέσα σε 3 μέρες!!!

Πρίν λίγες μέρες κατά την παρουσίαση του iPad της Apple σχολιάζαμε ότι Δείτε το καλά στις φωτογραφίες και ετοιμαστείτε το καλοκαίρι και κυρίως το φθινόπωρο δεκάδες κλώνους από όλες τις άλλες εταιρείες.... που θα έχουν σαν λειτουργικό διάφορες εκδόσεις των Windows. και ....πέσαμε έξω!!!


Δέν πέρασαν παρά τέσσερις μέρες και κυκλοφόρησε η Γαλλική απάντηση που λέγεται "ExoPC Slate" .
Αντίθετα από το iPad το ExoPC Slate έχει κανονικά Windows 7 , γεγονός που σημαίνει ότι θα τρέχει και Flash και ότι άλλη εφαρμογή θέλετε , χωρίς τους περιορισμούς της Apple .

Το ExoPC Slate μοιάζει πολύ με τον ανταγωνιστή του και μένει να δούμε την αυτονομία του καθώς και την ποιότητα (ευαισθησία της οθόνης κλπ) κατασκευής του.

Αυτοκριτική θα κάνουν ποτέ;;;

Στο στόχαστρο τα επιδόματα διαφόρων κατηγοριών εργαζομένων καθώς και η αυτοτελής φορολόγηση συγκεκριμένων ομάδων.

Εδώ και ένα μήνα συμπολιτευόμενοι βουλευτές , δημοσιογράφοι ΜΜΕ , blogs κλπ προσπαθούν να αποδείξουν στην Ελληνική κοινή γνώμη πόσο "Άδικος" είναι για τους υπόλοιπους  εργαζόμενους αυτός ο διαχωρισμός και τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση για να σταματήσει αυτή η αδικία.

Καλόπιστα δεχόμενοι ότι έχουν δίκιο αφού  έστω και σήμερα κατάλαβαν πως δεν μπορεί να υπάρχουν εργαζόμενοι δύο και τριών ταχυτήτων , θα περίμενε η κοινή γνώμη έστω ένα "Mea Culpa" από τους πολιτικούς.

Διότι τα επιδόματα , την ειδική φορολόγηση , τα προνόμια και ότι άλλο σήμερα θεωρείται "πρόβλημα" για την οικονομία και την κοινωνία , δεν ήρθαν μόνα τους στις συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων αλλά τους τα έδωσαν οι πολιτικοί (κυρίως προς άγραν ψήφων...) εκβιαζόμενοι (και εκβιάζοντας...) από τους κατεβασμένους διακόπτες , από τα κλειστά αεροδρόμια , λιμάνια κλπ...

Σίγουρα τα περισσότερα από τα επιδόματα της διπλανής κατάστασης  κάποιο πολιτικό κόμμα τα νομοθέτησε .
Θα ήθελα λοιπόν να δώ κάποιον ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ να ερευνήσει και να ενημερώσει την κοινή γνώμη πιο είναι το κόμμα που μοίραζε κατά κόρον αυτές τις ιδιαιτερότητες;;;

Μόνο ο Νικολόπουλος ανταποκρίθηκε...

Μόνο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Νικολόπουλος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των αδέσμευτων bloggers του διαδικτύυ, προς την πολιτική ηγεσία του τόπου προκειμένου η τελευταία να τιμήσει το χαμό των τριών ηρώων στα Ίμια (εδώ).
Υπενθυμίζουμε ότι ήταν και ο μόνος βουλευτής που ενδιαφέρθηκε και έπραξε τα δέοντα στη γνωστή ποινική δίωξη εναντίον του blogger naxios.
Τελικά αποδεικνύεται ότι ο κ. Νικολόπουλος είναι....
ο πρώτος Έλληνας βουλευτής που ενδιαφέρεται για τη δράση και τα δικαιώματα των ανθρώπων του διαδικτύου. Ελπίζουμε το παράδειγμά του να το ακολουθήσουν και άλλοι Έλληνες πολιτικοί, προκειμένου να ξεφύγει η πολιτική ζωή του τόπου από τα γρανάζια των ΜΜΕ.

Πηγη : προεδρική δημοκρατία

Ω τι τύπος !!!


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πανικός με τις επιδοτήσεις- Ντοκουμέντο- αποκλειστικό- Ενώ έληξε η προθεσμία που πήραμε απο την Ε.Ε.".
Σημείωση Αντίλογου : Στην διαβούλευση είχε μπλέξει και αυτό;;;

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ της Κυριακής: "Οριστική λύση για τα αυθαίρετα".
Σημείωση Αντίλογου : Μήπως τελικά είχε κάνει έργο η προηγούμενη κυβέρνηση;;;

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Με όρους φωτιά στήριξη απο Ευρώπη- Ολο το παρασκήνιο των μυστικών επαφών".
Σημείωση Αντίλογου : Δηλαδή καί θα μας "σώσουν" και δεν μας αρέσουν οι όροι τους;;;

ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Τακτοποιήστε τώρα τις οφειλές στις τράπεζες- Αποκλειστικό: Τι προβλέπει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης".
Σημείωση Αντίλογου : Και το "Πάγωμα" που ζητούν οι αγρότες;;;

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Αγριο παρασκήνιο για τη σωτηρία της Ελλάδας και του ευρώ".
Σημείωση Αντίλογου : Μας περνάτε για κορόιδα κύριοι του Έθνους;;;

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Βαρθολομαίε ζήτα συγγνώμη απο τους ήρωες του 1821"
Σημείωση Αντίλογου : Από τότε που βγήκε η συγνώμη...

Η ΕΠΟΧΗ: "Σωσίβιο με...βαρίδια! Ακόμα πιο σκληρά μέτρα επιβάλλει η Κομισιόν".
Σημείωση Αντίλογου : Τα παράπονά σας στους ΕΛΛΗΝΕΣ πολιτικούς που μας έφεραν εδώ...

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Μέτρα ή κηδεμονία- Τελεσίγραφο απο τις Βρυξέλλες".
Σημείωση Αντίλογου : Αφού οι δικοί μας πολιτικοί έφεραν την χώρα σε αυτή την κατάσταση γιατί να μας ενοχλεί η "κηδεμονια";;; Χειρότερα αποκλείεται να τα κάνουν...