Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

"Λάθος τα τέλη κυκλοφορίας"...


Ο πρωθυπουργός φέρεται να δήλωσε ότι "υπάρχει πρόβλημα με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, η οποία θα αλλάξει από του χρόνου. ".

Αυτά συμβαίνουν κ. Παπανδρέου όταν εφαρμόζονται πολιτικές προερχόμενες από ανθρώπους που δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για την Ελληνική πραγματικότητα.

Καλές οι προθέσεις της "εξειδικευμένης" στο αντικείμενο κας Μπιρμπίλη (διδάκτωρ της Περιβαλλοντικής Οικονομίας και Διαχείρισης, με σπουδές σε Αθήνα και Λονδίνο) αλλά η θεωρία από την πράξη απέχει πολύ.

Η κατάργηση της απόσυρσης απέκλεισε την μία από τις επιλογές που είχαν οι κάτοχοι παλαιών αυτοκινήτων αφήνοντάς τους μέ μόνο δύο .
Η καταβολή της ιδιαίτερα υψηλής φορολογίας η την κατάθεση των πινακίδων στις εφορίες.

Αποτέλεσμα της φορομπηχτικής αυτής πολιτικής ήταν να κατατεθούν περί τις 150.000 πινακίδες , στερώντας από το δημόσιο σημαντικά ποσά.

Ας μην νομιστεί όμως ότι όλα τα 150.000 αυτοκίνητα θα μείνουν ακινητοποιημένα (άλλο πρόβλημα αυτό ....ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις) στα χωριά τα αυτοκίνητα που τα χρησιμοποιούν για να πηγαίνουν από το κτήμα στο χωράφι κλπ θα συνεχίσουν να κάνουν την ίδια δουλειά και μάλιστα ανασφάλιστα...

Δυστυχώς οι σπουδές από μόνες δεν εγγυούνται επιτυχία.

Αυτή η αλλαγή του πρωθυπουργού και το (mea culpa του) ας γίνει  παράδειγμα και για το νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό.
Δεν χρειάζονται πειραματισμοί και "Ελληνικός Τρόπος" , ας μελετηθούν οι νόμοι των χωρών που παλαιότερα ήταν οι αποδέκτες του μεταναστευτικού κύματος .
Η συσσωρευμένη εμπειρία τους θα βοηθήσει και την δική μας χώρα ώστε και η νομοθεσία που θα ισχύσει να είναι συμβατή και με τα ανθρώπινα δικαιώματα και με την Ευρωπαϊκή Ένωση και να προστατεύσει την κοινωνική δομή της Ελλάδας.

Αν γίνει και σε αυτόν τον τομέα λάθος φοβάμαι ότι ένα νέο "mea culpa" δεν θα είναι αρκετό...
.