Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Διολισθήσαμε και σε αυτό !!!


Με έκπληξη παρακολούθησαν οι Πειραιώτες (όσοι τόλμησαν να πλησιάσουν δηλαδή...) τις εορταστικές (!!!) εκδηλώσεις των Μουσουλμάνων για την θρησκευτική εορτή Ashura.

Μια ομάδα 30-40 ανθρώπων, κτύπαγαν με μαστίγια και αυτοσχέδια σπαθιά την πλάτη και το κεφάλι τους και ήταν πλημμυρισμένοι με αίματα.
Αυτή η αποτρόπαια τελετή/λιτανεία , σχετίζεται με τη γιορτή Ashura των Σιιτών μουσουλμάνων, η οποία πραγματοποιείται με αυτομαστίγωμα στη μνήμη του ιμάμη Χουσεΐν.

Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες έχουν απαγορευθεί αυτές οι εκδηλώσεις (τουλάχιστον δημόσια)στους Μουσουλμάνους μετανάστες , ενώ ακόμα και σε πολλές Μουσουλμανικές χώρες που δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν σαν "Θεοκρατικές" οι κυβερνήσεις τους , δεν εορτάζεται με αυτόν τον ακραίο τρόπο η επέτειος αυτή.

Πραγματικά απορώ πώς επετράπη να γίνουν αυτά τα έξω από την Ευρωπαϊκή κουλτούρα (αλλά και την νομοθεσία της) στην χώρα μας !!!

Από την μία πλευρά η γέννηση του Χριστού , τα παιδικά χαμόγελα , τα δώρα και τα ευχάριστα εορταστικά τραγούδια και από την άλλη αυτό το λουτρό αίματος !!!

Τι θα κάνει η Ελληνική κυβέρνηση για αυτό το θέμα ;;;
Θα επιτραπεί και τα επόμενα χρόνια να επαναληφθεί το θέαμα που βλέπουμε συνήθως μόνο με ακραίους Ισλαμιστές σε μακρινές υπό Θεοκρατικά καθεστώτα χώρες;;;

Καταραμένη φτώχια...


Τα ξενοδοχεία που είναι τεσσάρια και πεντάρια (των 150-500 € /την βραδιά) είχαν τις κρατήσεις τους εδώ και πολύ καιρό, διαβάζω όμως οτι για τις διακοπές των Χριστουγέννων ήταν κλεισμένο μέχρι και το τελευταίο "αχούρι" στους "In" προορισμούς .

Όποιος δεν είχε προνοήσει δεν βρήκε ούτε "φάτνη" για να μείνει.

"Πίτα" και τα διασκεδάδικα όλων των πόλεων της χώρας με τσιμπημένες τιμές λόγω..."εορτών" !!!
Το ίδιο ακριβώς  θα συμβεί και την πρωτοχρονιά.
Η κρίση τελικά είναι μόνο για ορισμένους.

Η κρίση αφορά αυτούς που εργάζονται για να πληρωθούν (όχι δεν είναι λάθος, τα περισσότερα χρήματα τα σπαταλούν αυτοί που ... δεν εργάζονται !!!) , που δεν μπορούν να αποφύγουν την εφορία λόγω επαγγέλματος (η που μπορούν ελάχιστα να ...κρύψουν) , η που σαν υπάλληλοι είναι σε κάποιον τομέα που δεν ευδοκιμεί το "γρηγορόσημο"...