Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Μία μικρή παραβολή...


Δεν υπάρχει ίσως  πιο θλιβερό πράγμα από "ποντίκια που βρυχώνται" ...

Αυτό το πρωτοσέλιδο θυμίζει κάτι  ξεπεσμένους  κληρονόμους που αφού "έφαγαν" ότι μετρητό είχε η κληρονομιά του "μακαρίτη" , αφού ξεπούλησαν όλη την κινητή περιουσία τους (Ασημικά , έργα τέχνης κλπ) σε γλέντια και λούσα , για να συνεχίσουν την έκλυτη ζωή έβαλαν ενέχυρο την ακίνητη περιουσία τους σε τέτοιο σημείο ώστε τα ενοίκια που τους αποφέρει να μήν επαρκούν να καλύψουν τους τόκους των δανειστών.

Αντί λοιπόν να αλλάξουν τρόπο ζωής , αντί να συμμαζέψουν τα έξοδά τους , αντί να σταματήσουν τα δάνεια ζώντας σύμφωνα με το επίπεδο των χρημάτων τους , βγαίνουν και καταγγέλλουν τους δανειστές επειδή στα χρήματα που τους δανείζουν ακόμα ζητούν υψηλότερο τόκο !!!

Ο μπαμπάς (βλ. Πολιτικοί) δεν φταίει καθόλου που τόσα χρόνια δεν μας έλεγε ότι έτσι που πάμε θα καταλήξουμε στον δρόμο αφού και αυτός ζούσε την ίδια ζωή με μάς.

Φταίνε οι δανειστές , οι "αυστηροί συγγενείς" (βλ. Ε.Ε) , οι "κακές γλώσσες" (βλ. οίκοι αξιολόγησης) , ο κακός μας ο καιρός , αλλά εμείς (βλ. Πολίτες) δεν φταίμε σε τίποτα που θέλουμε να ζούμε ζωή jet set με δανεικά.

Για να σοβαρευτούμε , όταν μία φυλλάδα τόσο μεγάλης κυκλοφορείας ακόμα και σήμερα συνεχίζει το ίδιο παραμύθι , πιστεύει κανείς πως υπάρχει ελπίδα αλλαγής νοοτροποίας από τους Έλληνες ΥΠΗΚΟΟΥΣ;;;

Σταθερές απόψεις !!!

Πριν και μετά ..................(την ΕΞΟΥΣΙΑ)



Χωρίς σχόλια....
Υ.Γ: Τι να σχολιάσεις άραγε;;;