Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

"Χαστούκι" στην έκθεση ιδεών του Γ.Α.Π...


Δυστυχώς δεν υπάρχει μέρα που να μην επιβεβαιώνονται όσοι "γκρινιάζουν" για τα αμφιβόλου αποτελέσματος ημίμετρα που ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ να πάρει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ...

Πρίν λίγο η Standard & Poor's υποβάθμισε (ξανά...) την Ελληνική οικονομία σε ΒΒΒ+ από Α- .

Αυτή είναι η δεύτερη υποβάθμισή της S&P από τότε που κυβέρνησε το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα είχε καθυστερήσει σε αυτή της την πράξη αφού είχε ανακοινώσει στις αρχές του Δεκεμβρίου  ότι περίμενε τα μέτρα της κυβέρνησης πρίν αξιολογήσει ξανά .

Με το που άκουσαν την έκθεση ιδεών του Ζαππείου έσπευσαν να υποβαθμίσουν ξανά την χώρα μας. 
Οι ασάφειες και οι καθυστερήσεις του σχεδίου Παπανδρέου δεν κρίνεται λειψό μόνο από τους "αντιπολιτευόμενους" bloggers αλλά και από όλους τους ελεγκτικούς οίκους.

Τί περιμένει ο κ. Παπανδρέου να δράσει δεν ξέρω , κολλημένος στις έμμονες ιδέες ότι τα προβλήματα λύνονται με την χρήση του διαδικτύου σπαταλά πολύτιμο χρόνο χαϊδεύοντας ακόμα την εκλογική του πελατεία , δηλαδή μεγάλο μέρος από τους Δημόσιους Υπάλληλους και εν γένει από  τους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα  προσπαθώντας να αποφύγει αυτά που του συστήνουν ΟΛΟΙ  οι οικονομικοί οργανισμοί αλλά και ΟΛΟΙ οι αρμόδιοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δυστυχώς γι αυτόν αν θέλει να κάνει ομελέτα θα πρέπει να σπάσει αυγά....

Αυτόκαταρρακώνουν την όποια αξιοπιστία τους…


Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες από την μάζωξη του Ζαππείου και παρά τις προηγούμενες δηλώσεις του Υπ.Οικ. κ. Παπακωνσταντίνου ότι για το 2009 «τελειώσαμε με τον δανεισμό» πήραν άλλο ένα δάνειο ΔΥΟ δισ. € σαν «Έκτακτο Δανεισμό» .

Σημειώστε ότι αυτό το δάνειο είναι 250 μονάδες βάσης πάνω από το σημερινό επιτόκιο Euribor και είναι ΚΥΜΑΙΝΟΜΕΝΟ .
Δηλαδή ΟΤΑΝ (και αν ) αυξηθεί το Euribor τότε θα αυξάνεται και το επιτόκιο του δανείου αλλά πάντα με 250 μ.β διαφορά !!!

Αυτό το δάνειο δίνει πάλι το σύνθημα στις διεθνείς αγορές για να αυξήσουν περισσότερο το spread όχι τόσο γιατί είναι 250 οι Μ.β , αλλά γιατί ΔΕΝ τηρήθηκε η δήλωση του Υπ.Οικ για τον τερματισμό του δανεισμού για το 2009…

Δυστυχώς κ. Παπανδρέου τα ημίμετρα περιστολής των εξόδων δεν θα αποδώσουν και θα αναγκαστείτε να πάρετε εντός του 2010 σαφώς σκληρότερα ευρισκόμενοι μάλιστα  σε πανικό.