Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Δεν έχουν θέση στην Ευρώπη...


Δικαιώνονται συνεχώς οι Ελβετοί που ψήφισαν πρόσφατα  κατά της επέκτασης των μηναρέδων πέραν των τεσσάρων που υπάρχουν στην χώρα τους.

Δεν έχουν θέση στην Ευρώπη οι μεσαιωνικές τακτικές και νοοτροπίες του Ισλάμ.

Διαβάζω την είδηση ότι "Θα μαστιγώσουν 75χρονη ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΛΗΣΕ ΣΕ ΑΝΤΡΕΣ" στο troktiko αλλά και στο επίσημο site  της  Διεθνους Αμνιστίας (το Ελληνικό δεν αναφέρει ΤΙΠΟΤΑ !!!) και απορώ με τους Ευρωπαίους πολιτικούς που σφυρίζουν αδιάφορα κοιτώντας "αλλού"


Τί σχέση έχει η κουλτούρα , η δημοκρατία και ο σεβασμός της προσωπικότητας που έχουν οι Ευρωπαίοι Πολίτες με την θρησκία της βίας της απαγόρευσης και του καταναγκασμού;;;

Ελπίζω την στάση των Ελβετών να την έχουν σαν παράδειγμα προς μίμηση και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι αφού στα χρόνια που έρχονται το Ισλάμ θα μας απασχολεί όλο και περισσότερο.

Νέο ρεκόρ παραίτησης Υφυπουργού...


Αυτός δεν πρόλαβε ούτε τις 100 μέρες.

Πιάστηκε επ' αυτοφώρω από τον Ζούγκλα να κάνει κομματικές χάρες.

Σήμερα ο κ. Ρόβλιας  παραιτήθηκε σπάζοντας το ρεκόρ (αν δεν με απατά η μνήμη μου ) του πιο σύντομου υφυπουργεύοντος όλων των κυβερνήσεων ....

Σε λίγο θα "πέφτουν από τα σύννεφα" οι πράσινοι bloggers :)

Νέα αύξηση του Spread μετά τα ημίμετρα Παπανδρέου...


Η χθεσινή ομιλία  του Πρωθυπουργού θύμιζε χολιγουντιανή παραγωγή.

Προσεκτικά επιλεγμένο κοινό , άψογος φωτισμός ,  καλο-οργανωμένη κάλυψη  , "φαντεζί" χώρος .

Ήταν όμως και εκεί λάθος .

Πιστεύει κανείς ότι μία πολυέξοδη τέτοια μάζωξη ταιριάζει σεένα  κράτος που είναι στα όρια της χρεωκοπίας όπως πολλάκις έχει αναφερθεί ο κ. Γ.Α.Π;;;

Δόθηκε περισσότερη βαρύτητα στο show και λιγότερη στο περιεχόμενο της ομιλίας .

Την ομιλία του πρωθυπουργού δεν την περίμεναν μόνο οι Έλληνες πολίτες αλλά και οι αγορές , μπορεί τσιτάτα όπως η φορολογία με 90% των Bonus να είναι πιασάρικο στους μαθημένους στον λαϊκισμό Έλληνες , αλλά δεν λαμβάνεται υπ΄όψιν από τους επαγγελματίες της διεθνούς αγοράς χρήματος γιατί αυτοί ξέρουν ότι θα έχει μηδενικά έσοδα.

Αυτά τα μέτρα που ακόμα και απλοί blogers σαν τον γράφοντα τόνισαν σαν λειψά στο  πρώτο σχόλιο , οι αγορές απλά τα αγνόησαν.

Απόδειξη η νέα εκτίναξη του Spread σήμερα.
Δυστυχώς και ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί με "ήπια προσαρμογή" και την επέκταση του χρονικού ορίζοντα να ξεπεράσει τα προβλήματα όταν χρειάζονται λύσεις όχι "εδώ και τώρα" αλλά "εδώ από χθές"....

Quote
Πάνω από τις 250 μονάδες βάσης διευρύνεται την Τρίτη η διαφορά επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων με τους αντίστοιχους γερμανικούς τίτλους, καθώς οι επενδυτές ζητούν συγκεκριμένα μέτρα, άμεσης απόδοσης, για τη μείωση του ελλείμματος.
Συγκεκριμένα, το spread στο 10ετές κρατικό ομόλογο αναφοράς ανήλθε μέχρι τις 257 μονάδες (2,57%), από 231 στην προηγούμενη συνεδρίαση, για να υποχωρήσει στη συνέχεια κάτω από τις 250 μονάδες.
Τη Δευτέρα, μέχρι το μεσημέρι, στην αγορά επικρατούσε κλίμα αναμονής για τα μέτρα που θα εξήγγειλε αργότερα ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου.
Ωστόσο, πριν την ομιλία του κ. Παπανδρέου το spread «άνοιξε» μέχρι τις 236 μονάδες, από 209 νωρίτερα την ίδια ημέρα.
Ο πρωθυπουργός έδωσε το περίγραμμα των αλλαγών που θα γίνουν στην ελληνική οικονομία τους επόμενους μήνες.
Όμως, οι αγορές ζητούν συγκεκριμένα μέτρα, άμεσης απόδοσης, για τη μείωση του ελλείμματος, τα οποία, κυβερνητικοί παράγοντες αναφέρουν ότι θα παρουσιαστούν σταδικά μέσα στο επόμενο τρίμηνο.
Πάντως, όπως επισημαίνουν αναλυτές, η αγορά δεν περίμενε να ακούσει συγκεκριμένα δημοσιονομικά μέτρα.
Ανησυχία προκαλούν και οι φημολογούμενες προθέσεις της Moody's αναφορικά με την πιστοληπτική αξιολόγηση της ελληνικής οικονομία.
Την Τετάρτη, ολοκληρώνεται η επίσκεψη των εμπειρογνωμόνων του οίκου στην Αθήνα και η εκτίμηση είναι ότι πολύ δύσκολα θα αποφευχθεί το ενδεχόμενο της υποβάθμισης.
UnQuote