Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Θα το δούμε και αυτό !!!


Με κουπόνια  για τρόφιμα πρώτης ανάγκης , καθώς και για χρήση  στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ετοιμάζει το υπουργείο Απασχόλησης, στο πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης για την ενίσχυση των οικονομικά αδύνατων ομάδων του πληθυσμού.!!!

Πέραν του στιγματισμού αυτών που θα τα χρησιμοποιούν το πλέον επιζήμιο είναι η χρήση των χρημάτων του ΕΣΠΑ για κατανάλωση !!!


Μέρα με την μέρα συνειδητοποιούν και οι πιό καλόπιστοι ότι το ΠΑΣΟΚ πεντέμιση χρόνια στην αντιπολίτευση δεν έκανε ΚΑΜΙΑ προετημασία για να αναλάβει την κυβέρνηση.

Ακόμα χειρότερες σκέψεις έρχονται στο νου για την ανετοιμότητα του ΠΑΣΟΚ  ενθυμούμενοι ότι από την ΔΕΘ του 2008 ζητούσε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ εκλογές!!!

Σύμφωνοι , δεν παρέλαβε μιά καλπάζουσα οικονομία .
Η Ατολμία της κυβέρνησης Κ.Κ να συγκρουσθεί με τις τάξεις των ρετιρέ του δημοσίου και τους διαπλεκόμενους επιχειρηματίες χειροτέρευσε την κατάσταση που είχε παραλάβει αυτή από την κυβέρνηση Σιμήτη.
Σύμφωνοι (αν και οι του ΠΑΣΟΚ το αμφισβητούσαν) η τεράστια αύξηση της τιμής του πετρελαίου επιβάρυνε το ισοζύγιο .
Να συμφωνήσουμε ακόμα ότι το ακριβό Ευρώ έφερε την ΜΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ οικονομία μας σε ακόμα χειρότερη κατάσταση.

Οφείλει όμως πλέον το ΠΑΣΟΚ όσο είναι ακόμα νωρίς να ζητήσει την ΈΝΤΙΜΗ βοήθεια της Αξ.Αντιπολίτευσης για να σωθεί ο τόπος.

Οφείλει και κάτι άλλο το ΠΑΣΟΚ , μια συγνώμη στόν Ελληνικό λαό για τα λαϊκίστικες προεκλογικές του υποσχέσεις καθώς και για την άκριτη υιοθέτηση όλων των παράλογων αιτημάτων από όπου και αν προέρχονταν αρκεί να έπλητταν την κυβ. Καραμανλή.

Για να επανέλθω στα κουπόνια.
Τα ψίχουλα  αυτά (1.5 δισ. € ) θα κρατήσουν για 5-6 μήνες σαν βοήθημα αλλά θα λειψει για πολλά πολλά χρόνια από την ανάπτυξη.
Χώρια που διακινδυνεύει το ΕΣΠΑ (από τυχόντες ελέγχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης) αφού δεν είναι αυτός ο σκοπός του ...

Αυτός ο ερασιτεχνισμός δεν θα βγει σε καλό.