Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Χάρες σε εκδότες.....


Εύχομαι να μήν είναι ακριβεί αυτά που καταγγέλλει ο Απόλυτος Δημοσιογράφος.

Ο κ. υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τί λέει για όλα αυτά;;;
Για αυτό το πολιτικό θέμα δεν θα κάνει δηλώσεις;;;
Η Ισότητα , το κράτος δικαίου , η διαφάνεια δεν ισχύουν πλέον;;;
Το "Δεν χρωστάμε σε ΚΑΝΕΝΑ" ξεχάστηκε τόσο σύντομα;;;
Η μήπως άρχισε η εξόφληση των χρωστούμενων στους εκδότες;;;;


Quote

Ασυλία για την εκδότρια της Ελευθεροτυπίας

Ποινική δίωξη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, άρνηση να υποβληθεί σε δακτυλοσκόπηση και άρνηση να σταματήσει σε σήμα αστυνομικού άσκησε ο εισαγγελέας στην εκδότρια της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» Μάνια Τεγοπούλου.
--------------
Η εκδότρια αρνήθηκε να αποβιβαστεί από το αυτοκίνητο, κλώτσησε και έβρισε τους αστυνομικούς, και προφανώς βρισκόταν σε ανεξέλεγκτη κατάσταση λόγω μέθης. Επίσης, αρνήθηκε και να υποβληθεί σε αλκοτέστ. Τέσσερα περιπολικά χρειάστηκαν για να ακινητοποιήσουν το όχημά της.
--------------
Αν και οι κατηγορίες που την βάρυναν ήταν πολλές και εξαιρετικά σοβαρές (όπως αντίσταση κατά της Αρχής, εξύβριση, απείθεια, παραβίαση ερυθρού σήματος), η Μάνια Τεγοπούλου οδηγείται στον εισαγγελέα μόνον με κατηγορίες ασήμαντες μπροστά στα αδικήματα στα οποία υπέπεσε.
Σύμφωνα με άριστα πληροφορημένους κύκλους, η διαμόρφωση της τελικής κατηγορίας κατά της θυγατέρας του Κίτσου Τεγόπουλου και συνιδιοκτήτριας της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», κατόπιν παρεμβάσεων και άνωθεν εντολών που δόθηκαν από πολιτικούς παράγοντες, τελικά οδηγείται στο Αυτόφωρο με την κατά το δυνατόν ελαφρότερη κατηγορία.

Η κ. Τεγοπούλου το απόγευμα της Παρασκευής αφέθηκε ελεύθερη αφού πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα.

Είναι προφανές πως κάθε άλλος μέσος πολίτης αυτής της χώρας θα αντιμετώπιζε το σύνολο των κατηγοριών και θα καταδικαζόταν με όλη την δυνατή αυστηρότητα, χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά και χωρίς να παρέμβει το όποιο σύστημα προστασίας προσωπικοτήτων VIP, όπως είναι η Μάνια Τεγοπούλου.

UnQuote
Πηγη: Ζούγκλα

«Ιλιγγος» ύψους 300 δισ.€ !!!



Με δημόσιο χρέος ύψους 300 δισ. € δεν είναι να απορεί κανείς που το spread των επιτοκίων των δεκαετών ομολόγων, μεταξύ των ελληνικών και των γερμανικών ομολόγων έχει τόσο μεγάλο άνοιγμα.

Χθες έφθασε μέχρι και τις 172 εκατοστιαίες μ.β.και η τάση είναι ανοδική...
Προφανώς δεν ευθύνεται αποκλειστικά η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Τεράστιες ευθύνες όμως έχουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ από το 1981 μέχρι την Οικουμενική , οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ του κ. Σημίτη και φυσικά οι κυβερνήσεις του Κ.Κ.

Στην ανάρτηση αυτή δεν θα επιδιωχθεί ο καταμερισμός ποσοστών ευθύνης στις τότε κυβερνήσεις , αφού δεν είναι αυτή η κεντρική ιδέα της. 

Η ανάρτηση αυτή προσπαθεί να δείξει (σε όσους κάνουν την τιμή να διαβάζουν τον γράφοντα ) και τις μεγάλες ευθύνες που έχουν οι Έλληνες ψηφοφόροι σε αυτή την θλιβερή κατάσταση που έχει φτάσει η χώρα μας.

Πάντα προτιμούσαν τα "εύκολα" , τις "ψεύτικες κουβέντες τις μεγάλες" , την πάνω από τις δυνάμεις τους ζωή .
Πάντα υπερψήφιζαν τις "ακόμα καλύτερες μέρες" με ...δανεικά.
.
Αυτή η νοοτροπία έχει παγιωθεί στις συνειδήσεις της μεγαλύτερης μερίδας των Ελλήνων .

Ο κ. Κ.Κ που μετά από 5 χρόνια διακυβέρνησης"ήπιας προσαρμογής" και ελλειμματικών προϋπολογισμών τόλμησε να ψιθυρίσει κάτι για  υπευθυνότητα , αυστηρότερης οικονομικής πολιτικής και περιορισμού των ελλειμμάτων , ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΉΚΕ (όχι μόνο για αυτόν τον λόγο) από τους Έλληνες... 

Οι ψηφοφόροι πείστηκαν στις σειρήνες που έλεγαν "Λεφτά Υπάρχουν" ...

Βρίσκεται λοιπόν η σημερινή κυβέρνηση με την πλάτη στον τοίχο να προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα καταθέτοντας όμως ένα ακόμα ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΟ (προσχέδιοπροϋπολογισμού.

Το blog αυτό δεν είναι "Fan" του ΠΑΣΟΚ , το γνωρίζουν όσοι έχουν διαβάσει κάποια παλαιότερα posts. 
Η αιτία δεν είναι η πολιτική προτίμηση του προς την ΚΕΝΤΡΟ-Δεξιά και η αντίθεσή του προς την ΚΕΝΤΡΟ-Αριστερά , αλλά η απέχθεια του στην νοοτροπία ήσσονος προσπάθειας που καλλιέργησε το ΠΑΣΟΚ στην Ελληνική κοινωνία τα χρόνια που κυβέρνησε.
 
Αυτή κατά την ταπεινή μου άποψη ήταν το μεγαλύτερο κακό που έκανε το ΠΑΣΟΚ . 

Οι συγκυρίες έφεραν το ΠΑΣΟΚ αντιμέτωπο με αυτή την νοοτροπία .
Το σημερινό ΠΑΣΟΚ δείχνει να θέλει να την αλλάξει (πείτε με εύπιστο ή αιθεροβάμονα ή....) πράγμα πολύ δύσκολο γιατί έχει περάσει σε όλο το φάσμα της Ελληνικής κοινωνίας ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης  επαγγελματικής η κοινωνικής τάξης. 

Θα τα καταφέρει ;;;

Ας ελπίσουμε φίλοι και αντίπαλοι του ότι θα τα καταφέρει . 

Οι προσπάθειες του θα κριθούν από την αποφασιστικότητά του να αποδεχθεί το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ

Μέσες λύσεις δεν υπάρχουν . 
Ο κ. Παπακωνσταντίνου ΟΦΕΙΛΕΙ να καταθέσει (και να τον τηρήσει) ένα ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΟ προυπολογισμό για το 2010 .
Το ίδιο πρέπει να κάνει και ΟΛΑ τα χρόνια που θα παραμείνει κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ και αυτός υπουργός.

Το ευτύχημα για την σημερινή κυβέρνηση είναι ότι έχουν ωριμάσει οι πολίτες αλλά και η Αξ. Αντιπολίτευση που θα το στηρίξουν σε αυτή του την επιλογή.

Ίσως κάνοντας τις απαιτούμενες κινήσεις το ΠΑΣΟΚ να υποστεί μεγάλη φθορά, θα διορθώσει όμως σε μεγάλο βαθμό τα λάθη του παρελθόντος και πράγματι θα αναδειχθεί σε υπέυθυνη πολιτική δύναμη που θα έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στο μέλλον.

θα αφήσει και παρακαταθήκες.

Ακόμα και αν το καταψηφίσουν σε επόμενες εκλογές , η επόμενη κυβέρνηση ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης (εξαιρείται το ΚΚΕ) δεν θα τολμήσει να επαναφέρει την χώρα σε τροχιά ελλειμμάτων.

Δεν θα την αφήσουν οι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ πολίτες της χώρας.



Ιστορικές Στιγμές...


Μέχρι και χθες τα περισσότερα ΜΜΕ της χώρας μας δεν έδιναν ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκλογή της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης .
Ελάχιστοι Έλληνες γνώριζαν τί θα γινόταν χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση των 27 Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικές οι ιστορικές οι στιγμές που ζούμε.

Για πρώτη φορά η Ε.Ε απέκτησε πρόεδρο και υπουργό εξωτερικών.

Μπορεί η επιλογή των συγκεκριμένων προσώπων να μην ενθουσιάζει , μπορεί να είναι αποτέλεσμα "παζαριού" (ούτως η άλλως όλες οι αποφάσεις της Ε.Ε είναι αποτέλεσμα παζαριού) αλλά η ουσία είναι ότι έγινε ένα ακόμα βήμα προς την ολοκλήρωση της Ευρώπης.

Πρώτος πρόεδρος λοιπόν επιλέχθηκε ο  Βέλγος πρωθυπουργός, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ,  ενώ τη θέση της Υπατης Εκπροσώπου (υπουργός Εξωτερικών) θα αναλάβει η Βρετανίδα Επίτροπος, Κάθριν Αστον.